0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alia_alia

spotting
« -: Юни 14, 2005, 00:51:53 am »
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали при някоя от вас има  подобно "явление".
Става дума за течение, което не знам как да  нарека -кафеникаво,червеникаво или просто зацапващо в дните след мензис- може да продължи 1 до 3- 4, по 1 до 3-4 капки на ден.  
Една лекарка ми ми каза че не е проблем, друга ми каза, че е от недостиг на естрогени и не е проблем.
Според вас - нормално ли е?
Благодаря ви
spotting
« Отговор #1 -: Юни 14, 2005, 09:44:37 am »
Аз мога да допълня, че може да се появи от промяна на климата, притеснения, разни други обърквации......
Ако са единични случаи, мисля че не е проблем. Може би, ако е често явление трябва да се разгледат по-обстойно нещата.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: spotting
« Отговор #2 -: Юни 21, 2005, 11:43:25 am »
Цитат на: alia_alia
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали при някоя от вас има  подобно "явление".
Става дума за течение, което не знам как да  нарека -кафеникаво,червеникаво или просто зацапващо в дните след мензис- може да продължи 1 до 3- 4, по 1 до 3-4 капки на ден.  
Според вас - нормално ли е?

Или най-добре е да те видят на узи или с вагинална микрокамера.
Колко време си вече така?Ако това продължава повече от 2 месеца,трябва да си направиш хормонални изследвания.
*
spotting
« Отговор #3 -: Юни 21, 2005, 11:52:15 am »
И на мен ми се е случвало, но инцидентно.Съгласна съм с другите, че ако е от повече от 2 месеца трябва да отидеш на лекар.
*

alia_alia

spotting
« Отговор #4 -: Юни 21, 2005, 23:43:39 pm »
Благодаря ви за отговорите.
А аз от  години ходя по лекари. Гледали са ме доста пъти на УЗИ, имам цветна снимка. Повечето лекари казват, че е от недостиг на естрогени. При последните хормонални изследвания естрогенът ми беше О.К.,прогестеронът ми беше висок(ако не беше някаква размяна на резултата, защото беше като при бременни), само FSH беше висок, но гинеколожката каза, че няма проблем, след като имам доминантен фоликул.
А това явление се появява 1-2 месеца, после изчезва за няколко месеца, но през последните 2-3 години доста лекарства поизпих - и хормонални и други... Та не знам кое на какво и как може да се отрази.
Успех.
spotting
« Отговор #5 -: Юни 22, 2005, 08:52:59 am »
Гинеколожката каза, че няма проблем, след като имам доминантен фоликул.
А това явление се появява 1-2 месеца, после изчезва за няколко месеца, но през последните 2-3 години доста лекарства поизпих - и хормонални и други... Та не знам кое на какво и как може да се отрази.
Успех.

Не искам да те тревожа,но ако бях на твое място,нямаше да стоя така.Всяка образована жена би ти казала ,че има проблем.И ти по-добре да посетиш някой по-добър доктор, от своята гинеколожка.Явно тя е някакъв посредствен лекар,който не е много наясно с материала.Още повече ,щом като имаш ДОМИНАНТЕН ФОЛИКУЛ и висок ФСХ,а и не си бременна,къде се губят те?Къде остава ежемесечното остъргване на  матката?Имаш ли овулация-проверила ли си ЛХ?Проверила ли си хормоните на щитовидната жлеза? Известни са много случаи в медицината,когато има водещ фоликул и въпреки това има преждевременно загиване на жълтото тяло,без да настъпи овулация(ановулаторен цикъл).Какво е това променливо ниво от "недостиг на естрогени"-3-4 месеца нормално после 1-2 понижено?Като имаш хормонални проблеми,те си запазват стойностите и дори стават по-лоши,но не и да се подобряват от само себе си и да получаваш нормални цикли??? :roll:
  Ползвай тестовете за установяване на овулация и осем дена след като теста ти е положителен отиди на УЗИ преглед.Ако стените на матката са ти все още с трипластова структура ,явно ще имаш нужда от компетентна лекарска намеса.По същото време можеш да си пуснеш и изследване на прогестерон.Засичай колко дни след овулацията ти настъпва цикъла.
  Лекарствата които си приемала ,не могат да бъдат причина за твоят проблем.Прегледай се за киста на яйчника или за полипи на матката.Не отлагай прегледите-ако има нещо от този сорт,колкото по-рано се открие ,толкова по-лесно ще бъде отстранено и няма да имаш странични усложнения.
  Най-добре е да се обърнеш към някой от лекарите поддържащи сайта-те поне са достатъчно компететни и могат да ти направят съответните изследвания ,диагностика и лечението ти да започне.
*

alia_alia

spotting
« Отговор #6 -: Юни 23, 2005, 08:30:58 am »
Цитат на: iliyanas
Гинеколожката каза, че няма проблем, след като имам доминантен фоликул.
Успех.

Не искам да те тревожа,но ако бях на твое място,нямаше да стоя така.Всяка образована жена би ти казала ,че има проблем.И ти по-добре да посетиш някой по-добър доктор, от своята гинеколожка.Явно тя е някакъв посредствен лекар,който не е много наясно с материала.

Лекарката при която последно ходих се води една от най-добрите  специалистки, прави ин-витро. Правила съм цитонамазки, които бяха тълкувани от друг лекар - може би не толкова добър- според него нищо обезпокоително. Какви са тези лекари на които аз трябва да кажа какви изследвания да ми пуснат, или просто всичко е въпрос на пари. :x
 Благодаря ти за съветите, ще преразгледам нещата отново. Дано да получа някаква яснота.
Желая ти успех.