Що се отнася до чертите - ако няма ромски черти нима ще е ромче?!?
Разбира се, че ще е ромче...
Замисли се - ако осиновиш дете от ромски произход, но с български черти, то най-вероятно ще мрази циганите,... може и скинарче да стане.. ...Какво ще се случи с това човече, ако след време разбере, че е от ромски произход? Как ще се чувства да знае, че всъщност е от онези, които най-искрено мрази?... Затова си мислех, че деца от ромски произход е по-добре да бъдат осиновявани от по-толерантни към този етнос хора...
Напълно съм съгласна - и това е ролята на социалните. Щом като някой е заявил какво дете иска те са длъжни да се съобразят с това. Все пак ние сме тези, които знаем какво искаме, а не те. Една дама ми заяви, че в процеса се взима в предвид дали НИЕ ще сме подходящи родители за дадено дете а не обратното! Не се търсело дете за нас, ами родители за детето. Така че единствения критерий, по който ни преценяват са доходите и жилището и дали са достатъчни за да се чувства добре сътветното дете. Че как ще съм подходящ родител, ако не го искам? Къде остават субективните фактори - ние сме живи хора все пак, а не съвкупност от точки в някакъв списък!
А що се отнася до скинарчето - не съм толкова крайно настроена
Просто трябва да се озаптят ромките и да спрат да раждат, за да не се тръби из цяла Европа, че видиш ли българите си изоставят децата най-често. Не българите - а циганите си захвърлят децата и домовете са пълни с циганета - омръзна ми да ме плюят заради тях и да ме слагат в един кюп!