Валекс, помислете върху изискванията си. Да не би да сте дали прекалено тесни граници.
Извинявам се за закъснението с отговора
Изискванията ни поне според нас са доста демократични: възраст 1-4г, без генетични заболявания и без видими ромски черти. В един друг форум ме направиха на нищо по повод на ромчетата, така че предварително ще се застаховам - никой и нищо няма да промени мнението ми (и това на съпруга ми) - нямам намерение да допринасям за увеличаване на ромската общност в България. И без друго българите са на изчезване вече, а младите и плодовити ромки би трябвало да спрат да раждат деца за помощи, които деца после да ни ги пробутват на нас! Аз не искам да съм част от тая пародия!!! Замисляме се единствено за възрастта, но ни се струва, че няма да се справим с дете, което вече е живяло 3-4 години в институция. Плюс това, че вече е във възраст за друга институция - училище. Как да вземем дете и веднага да го изпратим от едно място на друго? По тая именно причина държим да не е по-голямо от 4г, за да има време да "отвикне" от дома и да свикне с нас.
Що се отнася до отказите - имаме 4 такива на деца от чист ромски произход на възраст от 5 до 9г. Доводите ни естествено за очевидни и дори самите социални до някъде проявиха разбиране. В една рег. дирекция се опитаха да ни излъжат за възрастта и произхода и да ни притиснат да осиновим детето. Произхода ни стана ясно, че не е "български", но едва след втората среща случайно разбрахме че детето е с година по-голямо от заявеното!!!
Това са горе-долу премеждията ни и за сега вече 6 месеца нямаме обаждане от никъде. Явно се разбра, че няма да осиновим ромче и спряха да ни търсят...