При мен фенестрацията на яйчниците доведе до намален яйчников резерв и лош отговор при стимулация.Напоследък за фенестрацията се говори,че е остарял метод,който все по рядко се прилага.Каквото и да решиш ти желая успех!
Цеци, какво точно се случи при теб?
Започваме стимулация от утре и незнам как ще реагират яйчниците ми. Фенестрацията ми беше мин.година през април. По време на лапарото са ми я направили. Не сме обсъждали предварително.
Май тази процедура не е добра идея, особено когато предстои стимулация...
Cream,много лошо реагирах на доста тежка стимулация.Бях стимулирана с по три гонала и пет мерионала на ден,а имах само 7 фоликула,от които извадиха само 5 яцеклетки,една от които пък беше куха.Отделно Антимюлеровия хормон и Инхибин Б бяха ниски.Още преди да започнем процедурата д-р Владимиров искаше да ме прегледа от 2 до 4 ден на цикъла,когато нямаше и достатъчно антрални фоликули,в смисъл бяха по-малко от 5.Тогава той ми каза,че именно фенестрацията "форсира" яйчниците и води до преждевременното им изчерпване.Преди това бях за кратко пациентка и на д-р Стаменов,който също не беше никак очарован от фенестрацията ми.
Понеже започваш процедура ми се иска да ти дам кураж и да ти кажа,че при теб всичко може да протече по възможно най-добрия начин и ти го пожелавам от сърце.Всеки организъм си е индивидуален и случилото се при мен или при някое от другите момичета съвсем не означава,че и при теб ще е така.Все пак аз имам още мъничко надежда,защото за сега ФСХ е около 8,което според д-р Владимиров е добре,а също и възрастта/29/, макар че на мен и тя ми се вижда вече,че напредва
Пожелавам ти успех!