0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КОЛАСТРА-ЗАЩО???
« -: Март 20, 2007, 18:09:57 pm »
   Мили момичета,днес забелязях по зърното на едната си гърда капки коластра.Не знам от какво е!   8O Миналият месец пих Оргаметрил,а преди 4 дни започвах да пия билки за овулация от аптеката на Поп Богомил.Сега не пия никакви лекарства.Дали е от билките или от Оргаметрила.Това ме притеснява!  :? Да ходя ли на лекар?? Преди години ми се налагаше да пия Витамин А или Витамин Е (не помня кой точно) и също имах коластра.А сега?! Моля,ако някой е имал подобна случка да я сподели!  :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: КОЛАСТРА-ЗАЩО???
« Отговор #1 -: Март 20, 2007, 18:43:26 pm »
Пролактина как ти е?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Март 20, 2007, 18:52:12 pm »
  13.04 при граници 1.9-25.9.
Изследванията ми са от 5.03. Преди петнайсет дни ги правих.Просто недоумявам!Мисля си за билките.  8O  И БТ този месец ми е много висока!
« Отговор #3 -: Март 20, 2007, 19:20:35 pm »
  Сега се обадих в аптеката и ми обясниха,че било възможно да е от билките.Овулацията и гърдите били свързани и можело да се получи.Не знам,но аз за първи път чувам по време на овулация да има и коластра!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Март 20, 2007, 20:22:21 pm »
Каде мериш БТ???Доста висока ми се вижда.
« Отговор #5 -: Март 20, 2007, 20:27:17 pm »
  Ади,меря ректално,но въпросът е в това,че предният месец имах киста и пих Оргаметрил.След като ми дойде М.на 30 ден с триста зора,защото имах зацапване няколко дни,БТ изобщо не спадна!  8O  Първо си мислех,че кистата не се е пукнала,но се оказа,че я няма!Наистина не знам какво става с мен този месец!Много се тревожа.За БТ може да е от Оргаметрила,но това с коластрата вече е ПРЕКАЛЕНО!!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Март 20, 2007, 20:28:40 pm »
Не вярвай на аптекарки, ами се консултирай с лекар.
« Отговор #7 -: Март 20, 2007, 20:31:40 pm »
Не вярвай на аптекарки, ами се консултирай с лекар.
  И аз така си мисля,но реших да проверя.Все пак,като ги продават,нали трябва да знаят...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Март 20, 2007, 20:42:30 pm »
Може да е от билките, но лекар трябва да прецени, за да не изпуснеш нещо.
*

adi

• 7710
« Отговор #9 -: Март 20, 2007, 20:56:50 pm »
И аз съм пила тези билки ,но такава БТ не съм имала.Коластра също. 8OОргаметрил го изписват понякога за повишаване  нивото на прогестерона.......прогестерона оказва влияние върху БТ.........съответно при повишени нива на прогестерон има повисока БТ....!Това е моето лично мнение,ако гфреша нека ме поправят момичета.
 Коластра немисля че е от Оргаметрил.За всеки случей направи една консултация с лекар.Пиши как са нещата.Успех! :D
« Последна редакция: Март 20, 2007, 21:03:52 pm от adi »
« Отговор #10 -: Март 20, 2007, 21:02:34 pm »
Може да е от билките, но лекар трябва да прецени, за да не изпуснеш нещо.
  Лали,извинявай ,но какво имаш предвид? Опити за бебе не правя.Мъжът ми ще се върне май месец.Притеснява ме да не ми се объркат хормоните и цикъла.Сега ще спра билките и ще почна да ги пия след края на следващия М.За да видя какво ще стане,но на всяка цена ще се обадя на лекар.Преди 15 дни хормоните Естрадиол,Пролактин,ЛХ и ФСХ бяха перфектни.И другото което ме озадачи днес е,че ми е 19 ден от цикъла и имах доста обилна прозрачна,белтъкообразна слуз  8O ,овулацията,ако я има при мен е на 13 ден и до тогава вече нямям такава слуз.И това не ми се бе случвало досега!
« Отговор #11 -: Март 20, 2007, 21:09:20 pm »
И аз съм пила тези билки ,но такава БТ не съм имала.Коластра също. 8O
Немисля че е от Оргаметрил.За всеки случей направи една консултация с лекар.

Ади,аз пия билките едва от 4 дни! Откакто ми дойде М.след Оргаметрила,БТ не се понижи,а си остана така висока!Много е странно.Страх ме е с тия кисти и тия хормони,да не се объркат нещата,точно когато мъжът ми ще се връща  :( .Направо ми писна!
 Днес му споделих за проблема и той ми вика-да не се окаже,като се върна,да ме чакаш с корем и тогава да те питам как е станала работата.И аз му казах,че няма лошо,поне той няма да си дава зор,работата ще е готава свършена  :lol: .Не му хареса идеята за него да остане дундуркането само.
  Офф,все трябвя да има нещо!

*
« Отговор #12 -: Март 20, 2007, 21:13:44 pm »
Перошинке, отивай на лекар, за да разсееш притесненията си. Най-добре да се разходиш напразно и всичко да е ок, вместо да не отидеш и да чакаш да отшуми от само себе си.
*

adi

• 7710
« Отговор #13 -: Март 20, 2007, 21:19:04 pm »
Миличка споко!!!!Отиди на лекар да се консултираш!Непременно обаче пиши как са нещата! :D
« Отговор #14 -: Март 20, 2007, 21:35:36 pm »
Миличка споко!!!!Отиди на лекар да се консултираш!Непременно обаче пиши как са нещата! :D
  Непреминно!Ще се опитам да съм по-спокойна,макар вече да ми е много трудно.Още повече,не не мога на никой да споделя!Само на вас!Всички други си мислят ,че едва ли не аз много се вживявам и това,че ми се образуват кисти и че ме боли е никакъв проблем.Дори майка ми ми казва да престана да се занимавам.Вече ме обзе депресията,то не беше ЛУФ,не бе коластра,не бе чудо!Май имам нужда да се нарева едно хубаво.Не ми се е случвало отдавна!
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Март 20, 2007, 21:49:53 pm »
Поплачи си малко,....ще ти олекне!!!! :bighug: :balk_21:И аз понякога ....колкото и да се правя на силна,.......падам духом,но после отново ставам и продължавам! :D

Миличка всичко ще се оправи,нещата ще си дойдат на място! :balk_5:
« Отговор #16 -: Март 20, 2007, 21:55:31 pm »
Поплачи си малко,....ще ти олекне!!!! :bighug: :balk_21:И аз понякога ....колкото и да се правя на силна,.......падам духом,но после отново ставам и продължавам! :D

Миличка всичко ще се оправи,нещата ще си дойдат на място! :balk_5:

Благодаря ти Ади за милите думи.Поревах си като магарица и сега ми е по-добре.Кратко ,но ефективно! :P И аз вярвам,че ще се оправи,но понякога ни се струпват много неща наведнъж и става   :balk_146:

:flower:
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #17 -: Март 21, 2007, 05:08:23 am »
peroshinka, миналата година ми откриха мастопатийни образувания на двете гърди. Имах ендометриозна киста на ляв яйчник. Теорията на док беше, че са се появили в резултат на хормонален дисбаланс причинен от кистата. При мен коластра няма, но при моя колежка със същата диагноза има. Не губи време и бегом при ендокринолог. Не се и плаши :), не искам да те стряскам. Само те насочвам какво може да бъде.
« Последна редакция: Март 21, 2007, 05:22:46 am от Жужка »
Мога, стига да искам.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Март 21, 2007, 07:41:49 am »
И не проверявай постоянно дали се отделя коластра - това /масажът и т.н/ стимулира гърдите  да отделят  все повече секрет.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Март 21, 2007, 10:45:49 am »
  Днес се обадих на гинеколога си.Каза ми за сега да не се тревожа,защото можело да е и от Оргаметрила и от билките, а ми каза и че понякога се случвали такива неща без сериозна причина.Посъветва ме да изчакам известно време и ако не изчезне да ходя на гръден лекар.Тъй като и хормоните ми бяха ок,за сега каза да не се тревожа!Сега ще чакам да отмине!!! :crossfingers: