0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клампиране или отстраняване на тръбата?
« -: Септември 06, 2006, 22:19:20 pm »
Момичета, можете ли да ми кажете какво означава неосалпингостомия?
В момента съм с хидросалпингс. Предстои ми операция /вече говориме за лапаро  :D/ и докторката ми спомена за клампиране на тръбата. След като прочетох доста по темата, оставам с впечатление, че това не е много добър вариант. От една страна при стимулация може да се активизира отново хидросалпингса, а от друга докторката казва, че при отстраняване на тръбата се нарушава кръвоснабдяването на яйчника.
Какво мислите Вие, кой е по-добрият вариант?

lb2f
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Клампиране или отстраняване на тръбата?
« Отговор #1 -: Септември 06, 2006, 22:37:20 pm »
За толкова сериозна стъпка не трябва да питаш нас.
Консултирай се с още двама лекари.
« Отговор #2 -: Септември 07, 2006, 10:00:53 am »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=252

Моето мнение е същото като на Лали.
Добре е да потърсиш и второ мнение преди да решиш какво да правиш.
Моето лично мнение е, че клампирането пак не е много сигурен метод, защото е възможно (не и задължително) да пропусне течност и да доведе евентуален опит инвитро до неуспешен край. Колкото до нарушаването на кръвоснабдяването на яйчника при отстраняването на тръбата.....явно зависи кой ще я маха ;) Едва ли момичетата тук, които са с отрстранени една или две тръби имат лошо кръвоснабдени яйчници.....може да има и изключения, но не мисля че това е правило.
Успех, jazzybaby !
*
« Отговор #3 -: Септември 07, 2006, 10:17:29 am »
Колкото до нарушаването на кръвоснабдяването на яйчника при отстраняването на тръбата.....явно зависи кой ще я маха ;) Едва ли момичетата тук, които са с отрстранени една или две тръби имат лошо кръвоснабдени яйчници.....може да има и изключения, но не мисля че това е правило.

Подкрепям горе написаното с две ръце  :) Много е важно опериращият да знае какво прави.
Желая ти успех миличка!
« Отговор #4 -: Септември 07, 2006, 11:51:43 am »
При мен е отстранена изцяло едната тръба (след извънамточна). И при 2-та ми ин витро опита единият яйчник (където няма тръба) не реагира. Другият реагира доста добре. Коментарът на док беше, че може би не реагира добре, защото не се кръвоснабдява добре.

Мен специално ме е оперирала доцент Попова, а тя определено е една от най-добрите в хирургичната гинекология и нямам никави съмнения относно компетентостта й като специалист. Всеки организъм реагира различно. Има много момичета с отстранени тръби, които нямат подобни проблеми.

Успех Jazzy!!!
« Отговор #5 -: Септември 07, 2006, 13:38:08 pm »
Благодаря за отговорите момичета! Вече си записах час за консултация с друг лекар, но исках да чуя и вашето мнение. Явно е много индивидуално. Дано да намеря правилното решение.

lb2f
*
« Отговор #6 -: Септември 07, 2006, 15:32:28 pm »
Момичета, можете ли да ми кажете какво означава неосалпингостомия?

Здравей!
Това означава пластика на тръба или - нов отвор на тръбата.

По въпроса с клампирането и аз мисля като Missy и Розичката.

Но трябва лекарят, който те оперира да прецени според ситуацията. Често се случва клампирана тръба да изпусне течността от хидрото.

*
« Отговор #7 -: Март 14, 2007, 21:40:39 pm »
Отрицателният тест от днес от 1-вото ми ин-витро ме навежда на мисълта, че клампирането не е никак, никак надежден вариант. Поради 2 огромни хидросалпинкса и напълно запушени тръби, едната беше отстранена, но другата - не, защото беше напълно срастнала с яйчника и е нямало как да я махнат. Тя е клампирана. Дано да не си внушавам, но си мисля, че след като всичко друго беше о.к, това е едно доста вероятно обяснение на неуспеха - тръбата пропуска. Напълно съм съгласна с Black_Rose. Много, много е важно решението на лекарите по време на самата операция.
*
« Отговор #8 -: Март 14, 2007, 21:50:56 pm »
 Vanda, съжалявам за отрицателния тест, мила!!!
 :sorry: :bighug:
Jazzybaby, каквото и да решиш - успех ти желая, миличка!!!
 :goodluck: :balk_21:

« Отговор #9 -: Март 14, 2007, 23:06:46 pm »
Душка, темата е старичка  :lol:
А аз вече съм без тръби. Не съжалявам за решението.
Ванда, какво каза докторът ти? Раздула ли се е тръбата при стимулацията?
Съжалявам за неуспеха  :(

lb2f
« Отговор #10 -: Март 19, 2007, 18:17:15 pm »
Здравейте!!!

Някоя от вас мили момичета забременяла ли е с "клампирани тръби" ?????
Аз имам съшия проблем, но моята докторка ме убеждава, че това е по добрия вариант, отколкото тръбата да се махне!!
Незнам какво е правилно да направия?????
Пациентка съм на др. Тимева!!

:?
« Отговор #11 -: Март 19, 2007, 22:27:12 pm »
Евита,
и аз посещавах д-р Тимева. Явно тя предпочита да клампира тръбите. Но аз не съм на това мнение и именно заради това я смених. Докторката е много мила и ми я беше препоръчала моя позната, но след сериозна дилема и доста прочетена информация аз реших да не залагам на клампирането. Прекалено рисковано ми се вижда.
Четох доста и във всички репродуктивни клиники се препоръчваше отстраняване на тръбите. Не срещнах нито едно мнение в полза на клампирането. Разрови се по сайтовете на клиниките по стерилитет в чужбина, там има доста информация по въпроса.
Какъвто и да е избора ти, желая ти успех!

lb2f