0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Задължително ли е?
« -: Декември 10, 2007, 19:48:01 pm »
Момичета след дългото закъснение си ми дойде лелката.........Цикъла мина доста обилно и с много съсиреци. Но въпроса ми е, задължително ли наличието на съсиреци говори за ендометриоза...... Моя приятелка със сходен цикъл и много според думите и съсиреци си забременя без проблем, също и е нередовен.....
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #1 -: Декември 10, 2007, 20:00:39 pm »
Рени моя цикъл е бил винаги редовен, но винаги с много съсиреци. Аз нямам ендометриоза и предполагам, че в такъв случай съсиреците не са задължителен признак за нея
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #2 -: Декември 10, 2007, 21:23:29 pm »
Аз бях така преди, с големи закъснения, а като дойдеше съсиреците бяха доста над обичайното. Нямам ендометриоза, е да чукам на дърво. Не е задължително.
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #3 -: Декември 10, 2007, 21:26:24 pm »
Много ви благодаря, ще се радвам и на още мнения:)
Re: Задължително ли е?
« Отговор #4 -: Декември 10, 2007, 23:23:04 pm »
Здравей!
 Ами аз също като другите момичета имам много и големи съсиреци , преди се плашех ,  но сега вече ги виждам всеки месец и сякаш свикнах с това. незнам дали имам ендометриоза защото не съм се подлагала на лапаро , но се надявам не това да е причината за тях , а просто обилния ми цикъл.
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #5 -: Декември 11, 2007, 08:47:39 am »
И аз съм същата картинка. С много големи съсиреци, особено 2-3 ден. Нямам ендометриоза /слава Богу!/. Цикълът ми е редовен - като "по часовник". В началото се притеснявах и се плашех, но се оказа че за мен това е нормалният цикъл. Така съм всеки месец.
 Да вметна, че миналата година, когато имах проблеми с яйчниците, лекарката ми ме попита какъв ми е бил последният цикъл. Казвам, че много по-оскъден от преди, че и предходния месец пак беше много слаб. Тя каза, че щом за мен е нормално да имам обилен цикъл, промяната означавала, че има проблем.
« Последна редакция: Декември 11, 2007, 08:49:36 am от eli_v »
*

    big_eyes

  • ***
  • 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: Задължително ли е?
« Отговор #6 -: Декември 11, 2007, 09:02:39 am »
Reni, не се настройвай негативно, мила. Както при другите писали по темата ти момичета, така и при мен има съсиреци. Спокойно, не мисли най-лошото. Понякога, когато четем повечко, не е на добре, защото започваме да мислим, че симптомите, които имаме, са признак за нещо много лошо...
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #7 -: Декември 11, 2007, 10:19:51 am »
Рени, не се притеснявай. Точно последния  цикъл преди да забременея и аз бях с толкова много съсиреци и обилно кървене, че чак се изплаших. Но то не било за плашене  :wink:. Явно не е признак за лошо нещо.  Успех, дано не чакаш още много най-прекрасния резултат!
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #8 -: Декември 11, 2007, 17:25:51 pm »
Искрено ви благодаря за мненията:)Дано всички дочкамаме най-скоро нашите бебета!
Re: Задължително ли е?
« Отговор #9 -: Декември 11, 2007, 21:22:12 pm »
Съсиреците би трябвало да говорят за дебела маточна лигавица. Когато М. е оскъден означава, че няма много клетки от тези, които се възпроизвеждат ежемесечно. А тази подгототвка за имплантация не ембриона, както и цялостното обновяване на повърхностния слой на ендометриума, е нужно, за да има къде да се закрепи той, и да се изхрани нормално.

Понякога това може де се случи, ако е имало оплождане, дори и  имплантация.., но нещо е попречило. Много жени не разбират никога, че е имало оплождане, особено ако няма закъснение на М. Това рядко означава, че има проблем. Най-често се дължи на аномалии при процесите на оплождане или делене на клетките.

Не се тревожи ако е инцидентно и не се повтори. Също, ако това е типично за теб при всеки цикъл, и се дължи на по-дебела маточна лигавица.
Успех!
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #10 -: Декември 12, 2007, 21:53:23 pm »
Ендометриозата не е свързана само със съсиреци.Ако беше това щеше да имаш и много болезнена мунструация всеки месец.Има и много други симптоми за които може да погледнеш тук в библиотеката.Убедена съм че не е това.И аз имам през 4-5 месеца доста обилна менструация с големи съсиреци, но не е ендометриоза, а явно по-дебела лигавица, което между другото си е добре ако се хване нещо за нея.  :lol:Така че не се плаши и не си мисли най-лошото.Просто изключено по това което описваш.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Задължително ли е?
« Отговор #11 -: Декември 13, 2007, 05:39:49 am »
Само да вметна, :D че ендометриозата в голяма част от случаите протича и без симптоми.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Задължително ли е?
« Отговор #12 -: Декември 14, 2007, 04:07:45 am »
Няма голяма логика съсиреците да са задължителен показател за ендометриоза. ПТе обаче са признак, че правиш добра и дебела лигавица през периода на цикъла, а за имплантацията са важни тези неща, така че се радвай, не се тръшкай.
*
Re: Задължително ли е?
« Отговор #13 -: Декември 17, 2007, 10:33:33 am »
Я по-добре иди на лекар! Съсиреците може нищо да не значат, но може да има проблем!
Ако това не е било характерно за теб преди това и се е появило - по-добре е да се провери! Но не е задължително да е проблем!
Аз например винаги съм била с обилна менструация, но без съсиреци. По едното време се появиха съсиреци. Малко след това отидох на лекар и ми откриха миома.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."