0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
първа пункция
« -: Март 13, 2007, 12:35:44 pm »
Здравейте,момичета!
Отдавна не съм писала,нямаше нищо полезно за споделяне,само една неуспешна инсеминация, но за нея май писах.
Днес ми направиха пункция за първи път.
Решили сме да правим ИКСИ / имаме и малко мъжки фактор / .
Физически се чуствам много добре, обаче психически...оказа се че няма яйцеклетка във фоликула.Аз съм на спонтанен цикъл / поради предишна диагноза,която не препоръчва прием на хормони от мен/
Момичета,кажете, случват ли се такива неща,трябва ли да се психирам.Аз съм на 32 и знам, че не всеки месец има ову при жени, особено на моята възраст...
*
Re: първа пункция
« Отговор #1 -: Март 13, 2007, 12:46:53 pm »
Дидон, всичко е наред. напълно нормално е да има цикли с празен фоликул. Не се отчайвай. Следващия месец ще стане. Зареди се с голяма доза търпение. Това са рисковете на Икси на естествен цикъл.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Март 13, 2007, 13:01:24 pm »
А как смяташ, понеже ми казаха,че мога да пия малко хормони,вместо същинска стимулация, дали е добре или по-добре да си карам така
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Март 13, 2007, 13:33:30 pm »
Нищо ти няма на възрастта  :lol:
Естрадиолчето мерихте ли?
Рисковете от Икси на ЕЦ са ти ясни, така че хеч не се психясвай.
Ще си чакаме нашия успешен опит и тва е! :D
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Март 13, 2007, 14:01:57 pm »
Дидончо, не се паникьосвай – случват се такива неща, за съжаление  :(
Аз самата съм го преживяла и знам колко голямо е отчаянието в такъв момент – точно като теб сега аз бях просто сразена, повече от когато и да било, повече от момента на отрицателния тест при втория ми опит.
Съветът ми е пак да опиташ – един цикъл не е непременно тенденция или постоянно явление. Ако ще се чувстваш по-спокойна може да се стимулираш лекичко, по някоя съвсем опростена схемичка. Опитай пак и то колкото е възможно по-скоро.
Пожелавам ти съвсем скорошен успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #5 -: Март 13, 2007, 14:11:35 pm »
Blagodarq ,момичета.Ще пробвам още другия цикъл.Док каза,че естрадиолчето е било малко по-ниско,но пък фолик ми беше голям 22/ когато дадох кръв/ .Та затова не са чакали повече.Сутринта,точно преди пункцията беше станал26
*
« Отговор #6 -: Март 13, 2007, 14:12:18 pm »
Дидон, мисля, че е най-добре да питаш лекаря си дали да прави лека стимулация. Правила ли си изследване за яйчников резерв? А това за възрастта не го мисли, не винаги тя е показателна за тези неща  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #7 -: Март 13, 2007, 14:24:40 pm »
не съм правила такова изследване
« Отговор #8 -: Март 13, 2007, 17:12:45 pm »
Дидон,хич да не се притесняваш.Миналата година реших да правя матурация(нов метод, който се прилага само в МЦ София) той по принцип е без стимулация но на мен ми приложиха лека такава, след което при пункцията от 12 фоликула не извадиха нито една яйцеклетка.Забременях 3 месеца по-късно по естествен начин (след 6 години чакане)но това е др тема.Успех!
*
« Отговор #9 -: Март 13, 2007, 19:40:04 pm »
Здравей, Дидон!
Изобщо не се притеснявай!
И аз като тебе правих инвитро на естествен цикъл през ноември 2006 година и тогава при естрадиол 260 единици имах празен фоликул. Така от ноември до сега съм се притеснявала дали въобще имам качествени яйцеклетки и др.черни мисли, докато при класическо инвитро сега имах 12 фоликула, в 9 от които имаше качествени яйцеклетки.
Изследвала ли си репродуктивните хормони преди процедурата? При мене се оказа, че тогава пролактинът най-вероятно е бил над горната референтна граница.
« Последна редакция: Март 14, 2007, 14:04:00 pm от didiA »