преди време бях отишла при един гинеколог,който ми беше казал просто за информация,че имам обърната матка,също каза че това не може да е фактор за безплодие.Тогава си виках какви ми ги дрънка тоя ,но явно може би от там идват нещата.
Всеки път пиша като видя подобни коментари по повод на обърната матка. Значи откатко съм тръгнала на гинекологични прегледи, а това беше отпреди 10 години, всички лекари са ми казвали, че имам малка и обърната матка. Забременявала съм 2 пъти, веднъж на 18години и веднъж на 23години, без проблем от раз, без изобщо да имам понятие от цикли, овулация и т.н., и естествено без да е било целенасочено, и двата пъти съм правила аборти по желание и не е имало последствия. Миналата година 2006г. при първия ми опит ИКСИ ми казаха, че дори матката ми е хипопластична, т.е. недоразвита, аз естествено не съм се питала или интересувала това само малка ли означава или просто недоразвита
. След неуспешният ми опит и след няколко месеца -неуспешен трансфер на замразени, при които имах съмнения за имплантация, но приключило съвсем рано развитието, при всички следващи прегледи никой не е потвърдил, че матката ми е малка. Всички след това казваха, че матката ми е нормална. Това се потвърди и на цветната ми снимка, тръбите бяха проходими, въпреки съмненията на докторката, защото й бях казала, че има два аборта по желание преди години, и матката беше в добра форма.
Относно болезният цикъл, искам да споделя, че никога не съм имала, освен когато имах съмнение за имплантация на ембриона, но рано прекъсване на развитието му. След идване на М. ми първия ден имах болки УЖАСНИ само два часа, след като се отдели някаква материя от мен, дори не беше със наситен червен цвят като съсирек, всичко свърши за тези вда часа и М. си ми продължи както обикновено със слабо изразен менструален синдром. Дано съм била полезна на някой, че доста дълго стана