0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инхибин B
« -: Февруари 24, 2007, 14:23:25 pm »
Някой знае ли нещо по въпроса,искам да попитам колко голямо е значението на този хормон при мъжете .Възможно ли е ако стойностите на този хормон са много ниски в организма на мъжа ми това да е една от главните причини да не се е получило до сега.Опитваме се да имаме деца от 4 години ,но както се досещате не се е случило още това щастие . сега чакаме да пристигнат изследванията му за този хормон и тогава той ще започне да се лекува понеже има и бактерии в семенната течност,варикоцеле и много голям процент неподвижни сперматозоиди и голям процент неразвити .Влияе ли много това че всяка вечер си пие по 100гр.ракия и поне две яаши вино в къщи? благодаря ви предварително ,нова съм в този сайт и имам много въпроси наистина 
*
Re: Инхибин B
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2007, 18:39:45 pm »
Тук никой нищо ли не знае за този хормон ????????? :balk_146: :balk_146:
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2007, 19:00:30 pm »
По принцип повече посещения има през седмицата. Тогава има по-голяма вероятност някой, който е запознат да види темата ти. Аз лично не съм запозната с интерпретацията на нивата на инхибин B при мъжете, затова не бих могла да коментирам. За влиянието на алкохола има доста темички. Виждам, че вече си прочела някои от тях. Бактериите може да започнете да лекувате без да чакате резултата за стойностите на инхибина.
Желая ви успех!
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 19:02:54 pm от sonnenschein »
*
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2007, 19:29:14 pm »
Здравей, kokodi! С мъжа ми минахме през всички изследвания по пътя на уточняване на причините за азооспермията му. При нас проблемът е генетичен, няма да се впускам в подобности, защото имам отделна тема. Ако ти е интересно, може да я прегледаш:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4209.0
При него нивата на Инхибин Б са много ниски и се констатира нарушена тестилуларна функция или синдром на само-Сертоли. На главната страница на сайта има статия по въпроса: "Стерилитет при мъжа - изяснените причини", можеш да я видиш.
Жела ви успех и на двамата и дано нивата на Инхибин Б да са в нормата!

« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 19:35:49 pm от divya »
*
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2007, 22:24:57 pm »
Здравей Кокоди! И ние имаме подобен проблем. Само с няколко хиляди сперматозойди сме, диагноза олигоастенозооспермия. Високи нива на лх и фсх, нисък тестостерон при услпвие , че мъжа ми си има всичките мъжествени белези. Изследвахме и инхибин който се оказа <10. Доктора каза, че при този резултат няма смисъл от лечение нищо не можело да помогне, да минаваме направо на икси. Единственото генетично изследване което ни каза (д-р Георгиева) да направиме е кариотип който си излезе нормален. Всичките тези синдром на.... дето Дивиа ги споменава никой не ни е казвал за тях и аз за пръв път чувам за тях, дори и делеция на y хромозома не са ни изледвали. Ето скоро мина и поредното ни неуспешно 3-то икси, но изследванията който правим са изцяло насочени към жената, но за щастие при мен нищо не намират, като изключим пролактинома, който казват , че не пречи като хормоните са ми в норма. При наличието на тежък мъжки фактор те продължават да ме гледат МЕН под микроскоп вече няма изследване което не съм направила, а на мъжа ми нищо...а ето бебето 3-ти път не става...
Кокоди единственото нещо което мога да ти каза за този хормон е, че ако е нисък това е лошо и непоправимо. :|Пожелавам ти при вас всичко да наред! Успех!
*
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2007, 10:40:47 am »
Здравей Кокоди! И ние имаме подобен проблем. Само с няколко хиляди сперматозойди сме, диагноза олигоастенозооспермия. Високи нива на лх и фсх, нисък тестостерон при услпвие , че мъжа ми си има всичките мъжествени белези. Изследвахме и инхибин който се оказа <10. Доктора каза, че при този резултат няма смисъл от лечение нищо не можело да помогне, да минаваме направо на икси. Единственото генетично изследване което ни каза (д-р Георгиева) да направиме е кариотип който си излезе нормален. Всичките тези синдром на.... дето Дивиа ги споменава никой не ни е казвал за тях и аз за пръв път чувам за тях, дори и делеция на y хромозома не са ни изледвали. Ето скоро мина и поредното ни неуспешно 3-то икси, но изследванията който правим са изцяло насочени към жената, но за щастие при мен нищо не намират, като изключим пролактинома, който казват , че не пречи като хормоните са ми в норма. При наличието на тежък мъжки фактор те продължават да ме гледат МЕН под микроскоп вече няма изследване което не съм направила, а на мъжа ми нищо...а ето бебето 3-ти път не става...
Кокоди единственото нещо което мога да ти каза за този хормон е, че ако е нисък това е лошо и непоправимо. :|Пожелавам ти при вас всичко да наред! Успех!
Здравей Фаит-и  вече четвърта година сме в ежемесечно очакване и грешката си е наша,че чак сега започнахме из основи тепърва да се запознаваме с всичко .Мъжът ми ходи при д-р Куманов в София и незнам ,но според наши познати той вече е лекувал-успешно минималното количество на този хормон и семеиството което е минало лечение при него вече си очакват второ дете  тази седмица в Сряда мъжът ми ще ходи при него и ще видим какво ще каже според резултатите от хормона и останалите неща ( то не е една беля-варикоцеле,бактерии и т.н).Но наистина като видим какво  ще е лечението ще пиша веднага ,незнам също така защо спермограмата му трябваше да се направи в Германия за този хормон и още там няколко неща,сега не мога да се сетя другите какви бяха и затова вече цял месец чакаме да пристигнат.
Прочетох за вашия проблем ,и единственото което мога да ти кажа и в което вярвам е че колкото и зле да изглеждат нещата не трябва да се обезкуражавате ,а силно да вярвате че ще се получи , преди да се стигне до най крайното решение за ИКСИ.При нас минаха 4 години през които не сме се пазили с цел да си имаме бебе, но нито за миг не съм си и помислила,че няма да стане.Сега когато знаем с милото,че при  него е доста по-напечено положението,пак си казваме няма нещо  което да не се лекува и не съществува проблем за който да няма изход.
говорихме си и ние за ИКСИ ,изкуствена инсеминация за донор за осиновяване.Малко философски погледнато -и дано не те отегчавам  ,но решиш ли да тръгнеш по един път не трябва да бягаш и да правиш големи отскоци в които пропускаш важни неща.Трябва да вървиш по този път бавно и уверено и да не губиш вярата си .Мога да ти кажа че ние имаме познати две семеиства на едните от начало са им казали да мислят направо за осиновяване е след осем години чакане на чудото(не стана),те си осиновиха дете на първата година след това тя забременя -нямам обяснение!!!!! другите ни приятели бяха  чакали 7 години също много хора ги бяха отписали е те не можаха да стигнат до ИКСИ и си имат дете.Какво повече да кажа освен,че искрено ти пожелавам в най скоро време да опровергаеш по естествен път всички диагнози и гледайки положителен резултат да плачеш от щастие.Дано не съм те отегчила ужасно много.
"Не позволявай мечтите ти да обраснат в бурени"-Вярвай че ще стане тогава,когато най малко очакваш. :bighug:

*
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2007, 14:06:09 pm »
Именно Куманов ни каза, че щом инхибина е нисък нямало смисъл от лечение да минаваме направо на икси! Каквито и лечения да ни предлага друг да сме знаели, че няма смисъл. Затова ти писах, че е непоправимо ако вече е на друго мнение Куманов виж това е друго. Може пък да е според конкретният случай ...незнам...ние сме само с един тестис и то недоразвит. Опериран е като малък от оплитане на тестисите и докато са се чудили докторите какво му е защо се превива от болка я това аналгинче, я онова антибиоптиче и докато се осетят вече е било твърде късно. Не са могли да спасят единия, а другият остава недоразвит. Та тези чудеса "по естествен път" при мен нещо не вървят... :|  Радвам се, че вярата ти е толкова силна и мислиш толкова позитивно, определено това е по-добрият вариант. Аз също не съм се отказала и ние от 4 години вървим по този транлив път. Не мисля да бягам нося си кръста послушно. Но искам да знам кой е проблема, а не да се боря с вятърни мелници...не да ми кажат след всяко икси незнаем защо не стана всичко беше наред прекрасни ембриони, прекрен ендометриум ...вече незнаем какво да ви се изследва на вас вие всичко сте направили...Това е като наполовина да си докоснал мечтата си и в последният момент тя да ти се изплъзне. Чувстваш се виновен, че не си могъл да я уловиш!  :( Това ме обива малко по малко...Но вярвам и зная, че един ден ще имаме наши рожби независимо по какъв начин ...те ще бъдат наши...
Пожелавам ти независимо пред какъв проблем се изправите никога да не губите вярата, надеждата и любовта! :hug2:
*
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2007, 17:10:17 pm »
Знаеш ли Файти по какъвто и начин да постигнете тази мечта то ще е ваше детенце ние споделяме вашето мнение и ви подкрепяме.Какъвто и да е проблема  не трябва да униваме или да се чувстваме безсилни и да забравим за усмивките и веселите моменти ,защото това може да ни "убие".Това си го казваме всеки път когато говорим по въпроса с милото.Не сме първите нито пък последните  и това не ме успокоява,напротив натъжава ме на моменти,защото  процента на двойки като нас се е увеличил неимоверно много,но това е друга тема.
Взехме си най накрая резултатите след един месец чакане, толкова чакания инхибин е със стойност 264 не съм видяла още референтните стойности и не знам как да го приема като добре или зле.сега остава да започнем да трепем гадните бактерии и да посъживим малко от малките "разбойници " при милото,а аз съм на 6-ти в майчин дом за да видят колко са проходими моите тръби.
Знаеш ли може всеки който чете да ме сметне за луда :) ,но всеки път влизайки в църква паля за здраве по свещичка за семейства като нас ,за здраве и се моля тези мечти да станат реалност.
*
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2007, 08:43:42 am »
Кокоди и при нас нямаше референтни стойности, но този резултат според мен е доста добър! :D
А това, че палиш свещичка за здраве на всички семейства с този проблем, това не е лудост, това е състрадание...съпричастност...великодушие. Ти си човек с голямо сърце! :heartbeat: :hug2: Успех миличка!
*
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2007, 10:25:58 am »
Благодаря ти файти,твоят отговор ме радва,пожелавам ви в близкото бъдеще да се похвалите,че се радвате на едно слънчице и във вашето семейство и на всяко момиче което иска да изпита това върховно божествено щастие.Трябва да сме силни и да се подкрепяме,а какъвто и да е начина най-важното в живота на един човек е просто да знае ,че ще остави следи след себе си :bighug:
*
« Отговор #10 -: Март 01, 2007, 19:14:23 pm »
Kokodi, ето тук може да видиш таблица за стойностите на Inhibin B при мъжете и на какво съответстват: http://www.repromedix.com/documents/inhibinBmale.htm