Здравейте момичета!
Много ми липсвахте и се радвам че отново се престраших да пиша тук. Ника ми беше истрит даже и не можех да вляза във форума, но се регистрирах отново.
Причината да не пиша толкова време е много тежка депресия след извънматочната ми бременност миналото лято. Беше ме страх да чета и пиша тука, защото това винаги ме връщаше в оня тежък момент. Преодолях го вече донякъде а и натиска от мъжа ми за бебе е толкова голям, че отново тръгвам по мъките. И сега въпроса ми към по истрадалите от вас е -Сега накъде? Чела съм много какви може да са причините за безплодието ми, но никъде не намерих в процентно съотношение да са наредени като на първо място ,второ място и т.н. като най-срещани и вероятни. Ще ви напомня че от 4 години правим опити. Първата година лутане и нищо съществено.Все нямали направления и т.н. та накрая за една година само преглед си уредих и проба за гъбички. Втората година правихме опити без лекари, миналата година тъкмо тръгнахме по лекари пак и оп-извънматочната стана.Е, все е някаква. След операцията пауза и пак опити. Вече не гледам на секса като на секс а като цел да се улучи овулацията. Поради горчивия опит с лекарите при които съм ходила отново ги избягвах, но преди 4 месеца отново не издържах и тръгнах.Отново чакане за направление за АГ 2 месеца, на третия ме пита обещала ли ми е че да ми дава. :xвзех го, отивам при АГ докторката да искам хормони, и тя ми казва - Ще имам направления чак сле 3 месеца. Откачих. Казах й че ще си ги платя, и тя ме праща в определена лаборатория/от която й плащат за това най-вероятно/ . Аз отидох в друга и си пуснах и за хормони и за хламидии. Това е ужасно, но както ми е тръгнало, ще трябва да си назначавам изследванията сама, пък за лечение незнам.
Финансово не се оплаквам, мога да си позволя всичко, проблема е че и тогава те разиграват, за да направят оборот на клиниката си. Да са живи и здрави от Майчин дом-Варна, там ми спасиха живота, но като ходя на прегледи всеки път трябва да напомням на лекарите кво е било, кво са ми правили преди часове буквално, и почват мъчителните предложения за цветни снимки и хидротубации.Лекарите там са добри и имат страхотна апаратура, но лудницата там напоследък стана пълна и просто нямат време да ти обърнат внимание.На всичко отгоре може да припаднеш от опашки. Защо не търсят първо по вероятните причини, още повече че имам някой оплаквания които аз свързвам с хормонални отклонения, а гледат айде не ми е за парите но ми губят годините така. Все им говоря че постоянно ме болят гърдите, имам много сухо влагалище, постоянно ми се спи, и на всичко отгоре взе да ми расте брада, потя се нощем много и др. а никой досега не ми пусна хормонални изследвания. Все бъркат, гледат и нищо съществено не направи никой. Вдигат ръце и казват-нищо ти няма, ама как нищо ми няма като не си ми гледал хормони и хламидии например. А сигурно има и куп други важни неща които може да са причината и аз да не ги знам. затова момичета моля ви пишете кои са най-честите причини за безплодието за да тръгна и да си ги правя сама изследванията. Днес последната тъпа лекарка гледайки експертизата от операцията ми се изряза-Ми те всичко са ти извадили.А аз й казвам-Не всичко, само едната тръба, имам още една останала и цели 2 яйчника. Имам си и матка. И тя пак ми вика-Да не те плаша, но никой не забременява след извънматочна. Идеше ми да я хвана и удуша, защото само от нашия блок познавам 5 жени които са имали такава и след това са родили по едно че и по 2 деца. Кво става с тия лекари и защо все аз попадам на калпави?