0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mayana

• *
  • 2
  • [url=http://www.mamaibebe.com][img]http://www.mama
Стигнах до д-р с остри болки в левия яичник, след преглед (на ръка) и ехограф, ми се постави диагноза салпингит (възпаление на тръбата) и оофорит (възпаление на яичник). При това нито кръвно изследване, нито други манипулации не ми бяха направени. Изписаха ми се 3 вида антибиотици и ваг. свещи.  А острата болка си остана  :(  Възможно ли е само с преглед външен и ехографски да се установи възпаление, без да се задълбочи в потенциалния причинител на това възпаление? Има ли някой, който е излекувал успешно това заболяване и само антибиотици ли са изход от ситуацията?
Re: Възпаление(оофорит)--диагноза без кръвно изследване
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2007, 13:48:18 pm »
Здравей!
Аз септември, октомври лекувах възпаление на левия яйчник. При мен болката беше остра, пробождаща. Пих три антибиотика и болката не минаваше. Назначиха ми физиотерапия и 1,2 седмици след нея болката отмина.
Да с антибиотици се лекува. Но беше добре да ти се направи микробиология и антибиограма, да се види кои антибиотици ще ти повлияят.
Не се притеснявай болката не отшумява веднага след антибиотиците. При мен отшумя след физиотерапията.
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2007, 11:17:34 am »
здравейте и от мен. По повод на възпалението на яйчниците и аз имах поставена такава диагноза за левия яйчник от една гинка при която ходех.И аз пих тогава антибиотик, но болката отшумя още преди да го почна. Когато гледахме изследванията ми с д-р Стаменов изрично му наблегнах, че ето на имам проблем с възпаление той ми каза, че такава диагноза се поставя само след кръвно изследване (да се видят левкоцитите), болката най-вероятно се дължала на болезнена овулация.
Не е зле да провериш и при друг тази диагноза, нещо ми се струва, че малко на сляпо е поставена.
*
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2007, 11:49:10 am »
Здравейте,момичета!
Аз имам същата диагноза хроничен салпингит и оофорит от д-р Марков(Варна),установена на ръка и с ехограф.Преминах програма с антибиотици и физиотерапия. След физиотерапията се чувствах идеално-без болки и течение.Но след 2седмици всичко наново.Вчера бях на контролен преглед при Марков и отново хапчета.Аман вече-писна ми.И след 4дни като ги изпия пак да ме види и ако трябва да ги продължи хаповете.И така до кога???? :x Затова веднага след прегледа отидох да си взема най-ранния час в Майчин дом-при д-р Байлерян-тази вечер.Ще видим там кво ще излезе.
А вие,момичета,при кой док сте били?