0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ЛИПСА НА ОВУЛАЦИЯ
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2007, 12:52:49 pm »
Тя ми гледа левия яйчник и ми вика, нямаш доминантен фоликул, той бил регресирал. Аз и викам ами вие го видяхте 13 мм в десния яйчник.
И тя започна да гледа десния и там не го видя и ми посочва един фоликул и вика ами ето този е, намалял е. каза,че това бил така наречения луф синдром. Аз доколкото знам ЛУФ е нарастване на фоликулите и непукането им и превръщането им във фоликулярни кисти.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2007, 12:56:23 pm »
не го мисли, а следващия месец се насочи към специалист и направи нова фоликуметрия поне 3 месеца подред и тогава говорете за диагноза. погоре накратко ти описах моята история и вече съм спокойна, че въпреки късната овулация на 21 ден, фоликула се пука сам и съм вече на дуфастон, за да видим следващети два месеца как ще съм. не губи кураж и успех. всичко ще бъде ок. пиши  :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #22 -: Февруари 02, 2007, 13:06:10 pm »
Мила, аз не разбирам много от фоликули и фоликуметрия, но ако си била при същата лекарка, която още от първия преглед установи, че нямаш овулация, те съветвам да идеш на друго място, при специалист - питай момичетата къде ходят, те могат да ти препоръчат някой добър лекар. Аз лично не бих се доверила на тази жена. Имам чувството, че много прибързани заключения прави и май не разбира много-много от фоликули. И не ми е ясно защо трябва да ги пиеш тези неща след като мъжът ти го няма? Какъв е смисъла?
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2007, 13:41:02 pm »
 Разбира се, няма никакъв смисъл Baby2007.
И аз мисля,че тя не разбира много, много от фоликули ит.н. Жалко, че се насочих към нея и жалко, че след всичките ми съмнения отидох пак при нея. За тази цел трябваше да се насоча към специалист по стерилитет, грешката си е моя, че не мога да преценя квалификацията на лекарите:-(
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2007, 13:50:13 pm »
Стелиана, по добре късно отколкото никога, така, че имаш време да я смениш, докато се върне половинката и нещата да се оправят. успех и късмет. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2007, 14:38:41 pm »
Не се притеснявай, мила, нищо фатално не е станало, нали? Добре, че се усети навреме. Просто смени лекаря и следващият път вече ще си във вярната посока :) Успех !!!
*

mag

« Отговор #26 -: Февруари 26, 2007, 18:10:26 pm »
 :P Здрасти! И аз съм с подобен проблем, нямам овулация. Температурата през лут. фаза е 10 дни 36,8-36,9, рядко достига 37 градуса?!? Какво мислите за това? Ще ходя с графиките на лекар, но моля и за вашето мнение!?
« Отговор #27 -: Февруари 26, 2007, 20:07:45 pm »
Аз почти 3 години нямах спонтанна овулация и правехме опити със стимулация.Разбира се с малко прекъсвания на Клостилбегит-а.
Накрая отидох на ендокринолог.Предписа ми Сиофор.Подложих се на диета от което свалих 7 кг. и след 4 мес. си имах спонтанна овулация.
Може да има проблем в тази насока при теб Stelliana
УСПЕХ
 :bighug:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2007, 20:50:19 pm »
:P Здрасти! И аз съм с подобен проблем, нямам овулация. Температурата през лут. фаза е 10 дни 36,8-36,9, рядко достига 37 градуса?!? Какво мислите за това? Ще ходя с графиките на лекар, но моля и за вашето мнение!?

Каква Бт е в фолик.фаза?????По принцип графиката трябва да има двуфазност.
*
« Отговор #29 -: Февруари 26, 2007, 22:19:55 pm »
Stelliana, миличка, а би ли споделила с нас името на лекарката, при която си ходила, че да не ходим ние?! :dontknow: