0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Доксициклин,защо в майчин дом
« -: Февруари 27, 2007, 09:41:10 am »
Здравейте мили момичета,Искам ми се някой ако има идея,защо изписват антибиотика в майчин домда ми обясни.На 6-ти ми предстои хистеросалпингография там и преди да отида са казали на милото,че трябва да си купя Доксициклин и ясно е и Омнипак,заедно с тези неща трябва да си направя РУЕ и левкоцити и да си приготвя 50лв за манипулацията ,като е без значение дали имам направление от моя акушер-гинеколог.
Исками се да разбера от някой който знае каква е обстановката в майчин дом да каже защо антибиотик след това.Имайки в предвид че в частни клиники не прилагат антибиотик,това значи ли че има вероятност да ми лепнат бактерии и затова този антибиотик там е практика.Може би е нелепо ,че задавам този въпрос ,но е и нелепо това че те работят с здравна каса и въпреки това ти искат таксата като разни възрастни лелички пренебрегват факта,че имаш направление.
Благодаря ви предварително. :dontknow: :dontknow:

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Доксициклин,защо в майчин дом
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2007, 09:44:01 am »
И моята цветна снимка е правена в държавна болница и също ми биха доксициклин след нея.
Предполагам, че просто се презастраховат :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2007, 09:55:21 am »
Това инжекция ли е ?Защото на мен са ми на писали след манипулацията 5 дена по две таблетки да се взимат ? :dontknow:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2007, 10:03:50 am »
добрата практика е след такава манипулация да се даде антибиотик.
аз съм правила хидротубация в частна клиника и след процедурата ми изписаха 5 дни доксициклин.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2007, 10:19:07 am »
Добре ок съгласих се тогава,а нещо по въпроса с направлението което имам.На бял хвърчащ лист е написано всичко без име кой го е писал и без да се знае кой ще прави снимката дори и на рецептата  няма име.Направлението е пренебрегнато изцяло,това била някаква възрастна жена.
Задавам въпроса защото знам ,че има момичета ,които отиват с направление и си минават по реда без проблем.Чудя се как да постъпя,да пренебрегна факта в момента ли.Ако трябва да бъда честна малко ни доядя мен и милото.Никой не обича да се опитват да го "премятат".Има време до тогава може да измислим някаква алтернатива.Ако имате идея кажете  :(
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2007, 11:03:16 am »
Цветната снимка се заплаща навсякъде. И аз попитах за напревление, но то не важи за нея :( За лапароскопията в МД ми казаха, че ще важи. За доксициклина е нормално, и на мен ми го изписаха като превантивна мярка срещу възможни инфекции. Не от обстановката а самата процедура го изисква. Ако искаш подробности пиши ми на лични. Миналата седмица я правих там :)
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2007, 11:03:42 am »
За съжаление нищо не мога да ти кажа за направлението - въпреки, че снимката ми беше в държавна болница, си платих за манипулацията, защото не можех да чакам за свободен час, а трябваше да се съобразя с дните от ц. си :x.

Иначе, при мен доксициклина ми го биха като инжекция, но предполагам, че хапчетата вършат същата работа (но не съм лекар, за да правя категорични изводи :?).
Намерихме нашето синче.
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2007, 12:15:07 pm »
Аз след снимката не пих нищо, преди нея док не ми направи нито цитонамазка, нито МБ - не смяташе за необходимо. А за последно бях правила тези изследвания  7-8 мес преди снимката (!!!)... По-добре, че се презастраховат с този антибиотик, нали, да не се окаже, че вадят очи, вместо вежди да изписват.
А за цената на снимката - аз минах с 120 + 20 лв. такса "преглед" за клиниката (Това беше в 1 АГ, миналата година март месец). Първата сума лично док я извади от портмоненцето ми и си я прибра, че аз от болка направо бях полуослепяла, ми бързаше, човека..., само 20-те лв. платих на касата.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2007, 13:13:24 pm »
аз съм правила хидротубация в частна клиника и след процедурата ми изписаха 5 дни доксициклин.
Аз съм правила хидротубация в същата клиника и не ми изписаха антибиотик. Мисля, че се изписва по индивидуална преценка.
*
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2007, 14:13:39 pm »
Здравейте пак,явно така трябва било профилактика така се практикува  явно са прави знам ли вече,както и да е определено на места излиза и по-скъпо даже ,но сега пък изниква друг въпрос уффф, моята гинеколожка ми каза да се обадя в майчин дом и да ги питам какво трябва да е направлението-онова голямото за хоспитализация или онова малкото за преглед-боже имам чувството,че ние сме длъжни да се образоваме за всяка подробност.В майчин дом никой не ми вдига телефона и не знам какво да правя ,някой знае ли ????
благодаря ви момичета
*
« Отговор #10 -: Февруари 27, 2007, 14:36:45 pm »
 Глава седемнадесета
   БОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

Раздел III
    Условия и ред за оказване на болнична помощ
    Чл. 211. (1) Изпълнител на БП оказва договорената медицинска или стоматологична помощ на ЗЗОЛ, на които е издадено “Направление за хоспитализация” (бл. МЗ—НЗОК № 7).
   (2) Задължително здравноосигуреното лице може да бъде насочено за хоспитализация от всеки лекар или стоматолог съгласно Наредбата за достъпа на здравноосигурените лица до лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ.
   (3) В случаите, когато пациент самостоятелно се обърне към изпълнител на БП, сключил договор с НЗОК, той се хоспитализира след документирана преценка за необходимостта от болнично лечение, което изисква извършването на спешни диагностично-терапевтични процедури по клинична пътека.
    Чл. 212. (1) Лекарите и стоматолозите от лечебните заведения за извънболнична помощ насочват с медицинско направление ЗЗОЛ към изпълнители на БП съгласно чл. 21, ал. 1 и 3 и чл. 21а от Наредбата за достъпа на здравноосигурените лица към лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ.
Правилно ли го разбирам този цитат че трябва да е направление за хоспитализация? как мислите :):) не е истина
*
« Отговор #11 -: Февруари 27, 2007, 15:40:45 pm »
Аз съм правила хидротубация в същата клиника и не ми изписаха антибиотик. Мисля, че се изписва по индивидуална преценка.
Аз съм правила 2 пъти хидротубация и също не ми е даван антибиотик след това.
*
« Отговор #12 -: Февруари 27, 2007, 16:40:11 pm »
Щом ще ти се прави манипулация в болницата ти трябва направление за хоспитализация. Внимавай с датите, защото важи за месеца в който е издадено. След като ти го издаде  личния лекар с него отиваш в МД на регистратурата (работи от 08:00 до 15:00) и казваш че си за постъпване за едикаква си манипулация, да те насочат през кои кабинети да минеш (мерят кръвно, задават въпроси и попълват формуляри). След това ти казват на кой етаж и в кое отделение да постъпиш, ако е има свободни места или ти казват дата за постъпване.
Не можах да резбера само за белия хвърчащ лист  8O и защо ти да си купуваш лекарствата и да правиш тези изследвания.
То е добре да си ги направиш, но може личния ти лекар да ти съдейства за направления, за да спестиш време за самата манипулация.
*
« Отговор #13 -: Февруари 27, 2007, 17:23:25 pm »
Щом е без значение дали си с направление или не, защо ще си хабиш направлението?
Аз правих миналата година цветна снимка в МД и също платих 50 лева за снимката, Омнипака беше към 30. Също след това пих и антибиотик.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2007, 18:21:10 pm »

е от какво ще да зависи тази индивидуална преценка според теб? аз имах чисто микробиологично изследване на вагинален секрет преди манипулацията.
факт е, че при втората хидротубация не ми изписа антибиотик.
може да си е променил възгледите или да е забравил.

но че правят антибиотик в болниците - правят. на мен и след амниоцентезата ми правиха антибиотик.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2007, 19:05:35 pm »
е от какво ще да зависи тази индивидуална преценка според теб?
Ами сигурно съм му казала, че аз лекарства не пия по-принцип. Забравила съм.