0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tania ++

кога се получава +тест
« -: Декември 25, 2006, 16:35:48 pm »
Когато имаш +тест за бременност значи ли той ,че има инплантиране или това е само оплаждане.Положителния тест приключи много бързо и не знам в такъв случай запушени ли са ми тръбите ,имам ли овулация и какво не ми е наред.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: кога се получава +тест
« Отговор #1 -: Декември 25, 2006, 16:56:49 pm »
Когато има положителен тест - има имплантация, но не се развила правилна бременност. Не са ти запушени тръбите. Имало е овулация, но не се знае дали има всеки месец.
От колко време пробвате?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Декември 25, 2006, 17:10:10 pm »
Не е задължително нещо да не ти е наред.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

tania++

« Отговор #3 -: Декември 25, 2006, 19:47:34 pm »
Пробваме от година ,но с прекъсване по обективни други причини.Най -много 3-4 месеца от както правим целенасочени опити.Лекаря казва ,че всичко е наред ,доколкото един гинеколог може.Провила съм хормонални и пак според него са наред.Четейки тук вече започвам да се съмнявам във всичко .Тънка лигавица,малка матка и т.н. Доколко един обикновен преглед и УЗИ могат да дадат компетентно мнение? Не искам още да ходя на специалист по стерилетет,при това ,че един път имах за кратко +тест и докато се усетя всичко свърши.Много съм раздвоена и обърката .От една страна не искам психически да се обременявам с тестове за ову и фоликометрии,от друга нямам търпение.Цикъла ми е през 25-28дни.Кога според вас би следвало да ми е ову-то и през колко дни да правим секс?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Декември 25, 2006, 19:50:23 pm »
Е, няма как така на око на се прецени.  Но и три-четири месеца са малко все още. Продължавайте около средата на цикъла още два-три месеца, пък после ще мислиш.
« Отговор #5 -: Декември 25, 2006, 22:53:48 pm »
По-добре си прави тестове за овулация,защото е индивидуално,няма как да се знае а и фоликулярната фаза се мени понякога.Успех!
« Последна редакция: Декември 25, 2006, 23:32:03 pm от Balerinata »

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Декември 26, 2006, 06:13:40 am »
Или мери Базална температура - ориентировъчен метод за определяне на овулацията. Пък и не боли ... :lol:
« Отговор #7 -: Декември 26, 2006, 16:56:29 pm »
Здравей! Когато започнахме с опитите нямахме никакъв успех в продължение на 6-7 месеца. Купих си и аз тест за овулация (само, че моят е микроскопче за многократна употреба) и започнах да наблюдавам цервикалната слуз, и се оказа, че овулацията ми изобщо не е на 14-ият ден, както аз си мислех, а много по-рано (поради напълно неясни за мен причини). Тук да отбележа - цикълът ми идва на всеки 24-28 дни. И така, следващият месец, вместо да чакаме до 12-ият ден, както правехме досега, започнахме с опитите веднага след края на цикъла ми. Другото важно е, че вместо всеки ден, започнахме да опитваме през ден и ето, че на втория месец чудото стана!

Просто искам да ти кажа, че е много рано да се притесняваш и да си мислиш какво не ти е наред. Продължавай да си следиш овулацията, в този форум има МНОГО информация по въпроса, дай си време и бъди търпелива, УСПЕХ!
*

tania++

« Отговор #8 -: Декември 26, 2006, 17:10:53 pm »
От къде мога и аз да си купя такова микроскопче и то по-качествено ли е от тестовете и базалната температура.Ако започна да пия билките отул." Поп Богомил" в София нали ако не стане по-добре няма да навреди.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #9 -: Декември 26, 2006, 17:25:58 pm »
Не е по-качествено от тестовете за овулация. Няма никакъв смисъл да пиеш билки, без да знаеш има ли проблем изобщо. Ако си решила да започнеш с изследвания, по-добре прати мъжа си на спермограма.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

tania++

« Отговор #10 -: Декември 26, 2006, 18:44:48 pm »
Той беше на спермограма и лекаря каза ,че е хубава.Доколкото си спомням имаше 101000000бр.,от тях 55%жизнени и диагнозата беше нормогенеза.Билките няма ли да подпомогнат за по добра овулация.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #11 -: Декември 26, 2006, 19:22:44 pm »
Мислех, че не сте правили никакви изследвания, щом само от 3-4 месеца пробвате.

Димитър Кудоглу
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2007, 15:24:45 pm »
Здравей! Когато започнахме с опитите нямахме никакъв успех в продължение на 6-7 месеца. Купих си и аз тест за овулация (само, че моят е микроскопче за многократна употреба) и започнах да наблюдавам цервикалната слуз, и се оказа, че овулацията ми изобщо не е на 14-ият ден, както аз си мислех, а много по-рано (поради напълно неясни за мен причини). Тук да отбележа - цикълът ми идва на всеки 24-28 дни. И така, следващият месец, вместо да чакаме до 12-ият ден, както правехме досега, започнахме с опитите веднага след края на цикъла ми. Другото важно е, че вместо всеки ден, започнахме да опитваме през ден и ето, че на втория месец чудото стана!

Просто искам да ти кажа, че е много рано да се притесняваш и да си мислиш какво не ти е наред. Продължавай да си следиш овулацията, в този форум има МНОГО информация по въпроса, дай си време и бъди търпелива, УСПЕХ!

От къде мога да се снабдя с такова микроскопче за многократна употреба. Имам приятелка, която живее в Германия и тя ми беше споменала за нещо такова. Има ли такива в България и как точно се казват, в аптеките ли се продават. Може ли за малко повече информация
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2007, 08:22:02 am »
Индиана, ето една статиия. Не съм търсила други, със сигурност има. В тази Рози е дала доста линкове.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8983.0
Мога, стига да искам.
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2007, 11:47:14 am »
Моето е купено от САЩ. В България незнам къде има. На мен лично ми помогна, но пак казвам не се оповавай само него, винаги следи и за други признаци - ЦС, БТ.