0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос?
« -: Юли 01, 2008, 18:44:50 pm »
Здравейте момичета.Правим опити за бебе от 5 месеца,следене на овулацията с тестове,ходих няколко пъти на гинеколог през това време,каза,че всичко е нормално,правихме спермограма и тя е нормална.Въпроса ми е възможно ли е да не се получава заради това,че в дните преди овулация,по време на овулация и след това общо взето около 6 дни всеки ден правим секс?Трябва ли да пропускаме т.е през ден?
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Въпрос?
« Отговор #1 -: Юли 01, 2008, 19:00:50 pm »
Засега и аз само правя опити, но от момичетата във форума,а вече и личен опит знам:
спермограма в клиника по стерилитет или при ембриолог.
А гинеколога, при който ходи как разбра, че нямаш проблем?
Тук има тема , в която е упоменато какви са необходимите изследвания:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0

А ето и един план за правене на бебе, но и всеки ден не мисля, че е проблем, ако спермограмата ви е о'к.

http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 19:03:21 pm »
Няма общовалидно правило - някои забременяват и при секс всеки ден, други при секс по-нарядко. В доста сайтове съм чела, че било добре да е през ден, за да има достатъчно количество сперматозоиди. Нищо не ви пречи да пробвате и със секс през ден, щом досега сте ползвали "схемата" всеки ден. Вероятност да се случи има и в двата случая. Това, че е всеки ден не гарантира положителен резултат, а това, че е през ден в никакъв случай не означава, че вероятността да стане е по-малка. Все пак, ако всичко е наред, сперматозоидите живеят поне 2-3 дни. Успех!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Юли 01, 2008, 19:55:03 pm »
Не valeria не е от това, че правите секс всеки ден, а не през ден.
Може да опитате и през ден, но не се самозаблуждавай, че вие правите нещо грешно. Все пак 5 месеца, ако няма други симптоми, все още не е причина да се безпокоите.
Най-вероятно обаче, щом се тръгнали по доктори толкова скоро, явно сте имали и други причини за това.

П.п. оправи заглавието на темата, за да е ясно за какво става въпрос в темата.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Юли 01, 2008, 21:08:55 pm »
  Мисля,че за 5 месеца опити още няма причина да се притеснявате.Все пак добре е че сте си направили изследвания и е наистина важно да не се доверявате на кой да е лекар.Успех!Дано да стане много скоро!!!   :P
Въпрос относно бебеправене
« Отговор #5 -: Юли 02, 2008, 19:38:59 pm »
Благодаря ви за бързите отговори.Може би 5 месеца не са много време за опити,но все пак и аз не съм първа младост.Спермограмата я направихме в клиниката на Щерев,а аз се изследвах за хламидия,хепатит B,C,сифилис,СПИН,микробиологично изследване,цитонамазка и кръвна група и фактор.Преди да почнем опитите на прегледа доктора ми каза,че имам миомен възел ,това много ме изплаши,след това ходих при още двама,но нито един от тях не видя такъв възел.Явно не мога да си намеря точния лекар и незнам на кой от всички да се доверя.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Юли 02, 2008, 20:12:45 pm »
На мен не ми казаха миомен възел. Сестрата като го видя каза миомен възел и даже каза колко е голям. А лекарката й каза: "Нямаш представа колко често това се оказва местна контракция".
Явно и при теб се е получило нещо подобно.

И един съвет от мен - ако искаш да те взимат насериозно никога не казвай правим опити от 5 месеца. По-добре звучи не се пазим от 3 години, но сериозни опити правим от 5 месеца.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.