0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

reni_9

Някои може ли да ми каже важи ли някаква възрастова граница за ин виторо или икси по отношение на мъжа?
*
Re: има ли възрастово ограничение за мъжа при IVF/ИКСИ?
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2007, 14:38:21 pm »
Няма такива ограничения.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2007, 14:39:55 pm »
Ако материала става за ин витро или икси проблем няма.
Така си мисля.
« Последна редакция: Февруари 12, 2007, 14:55:18 pm от BLACK_ROSE »
*

reni_9

« Отговор #3 -: Февруари 12, 2007, 14:47:11 pm »
Благодаря за отговорите! Зададох този въпрос, защото в сайта / "опити за забременяване в чужбина"/ прочетох, че ин витро и икси се правели до навършване на 50г. при мъжа.
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2007, 15:35:21 pm »
Няма никакво ограничение.
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2007, 15:43:52 pm »
Благодаря за отговорите! Зададох този въпрос, защото в сайта / "опити за забременяване в чужбина"/ прочетох, че ин витро и икси се правели до навършване на 50г. при мъжа.
Kъде го прочете по точно?
А каква причина е изтъкната за това ограничение.
Стана ми интересно :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2007, 15:46:31 pm »
В България няма възрастово ограничение за мъжете. В други страни има заради повишения риск от генетични аномалии на плода при възраст на бащата над 50 години.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2007, 16:14:37 pm »
според мене няма, защото моя позната прави инвитро с 54 годишен и стана, така, че опитвайте. все пак зависи и от здравословното състояние на мъжа де............ :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*

reni_9

« Отговор #8 -: Февруари 12, 2007, 16:38:30 pm »
 Съпругът ми напрви две спермограми - едната през 2002г. и през 2006г. и според трима доктори и двете са добре. Причината е в мен - според описанието от лапароскопията от април 2006г. диагнозата е : ендометриоза - 18т., нямам сраствания при тръбите, но едната пропуска по трудно, а другата е нормална, маткака: с нормална големина, без сраствания, подвижна. Бях четири месеца на Золадекс. От този месец ме посъветваха да пробваме нормално забременяване, но мисля, че не се е получило нищо. Вчера си направих тест за бременност / 7 дни/ след предполагаемата дата на зачеване, но за съжаление беше отрицателен.
*
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2007, 16:40:56 pm »
Тест най-рано след 1 ден закъснение.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2007, 17:44:10 pm »
Твърде е рано за тест според мен. Изчакай поне да ти закъснее. Само тогава можеш да разчиташ на достоверен резултат, не ги слушай какво рекламират, ако искаш да ти отчете правилно изчакай поне още 7 дни и си направи още един тест.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2007, 21:05:13 pm »
В Германия има възрастово ограничение, ако опитите са поети от здравната каса. Жени до 40г. , мъже до 50г.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."