0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дилатация?Помогнете неразбирам
« -: Февруари 06, 2007, 15:25:05 pm »
Здравейте момичета!
Моля да ми помогнете,днес бях на цветна снимка в Майчин Дом при доц.Маркова,но не се получи. :( Неможах точно да разбера,неможаха да ми намерят канала да ми вкарат те4носта и аз незнам какво то4но,имам обърната матка и един аборт,едно икси неуспешно,както и да е ,сега искат да ми правят дилатация по време на цикъла ми. Какво представлява тази процедура,на някой правили ли са им я! Страшно ли е,озна4ава ли 4е може да нямам деца,тъй като проблема за сега е при мъжа ми,той има азоспермия.
Моля някой да ми помогне ако можете,неразбирам защо неможаха да ми вкарат те4носта,кое то4но ми е запушено.

Благодаря Ви!

Re: дилатация?Помогнете неразбирам
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2007, 15:31:08 pm »
Мила, знам само че дилатация значи разширяване.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2007, 15:55:58 pm »
Здравей, missy_hrisi!
Дилатация е разширяване на цервикалния канал, прави се с пълна упойка, няма нищо страшно. Самата манипулация трае около 15тина минути. На мен го правиха като подготовка за инвитро, за да може повреме на трансфера тръбичката с ембрионите да влезе безпроблемно, защото ако има и най-малкото кървене то е ембриотоксично. Но с тази ралика, че на мен я направиха посредата на 2 цикъла, а не повреме на цикъла.
Дано съм ти била полезна и успех!!!
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2007, 16:29:36 pm »
благодаря ви за отговорите, 'мecheto" мила писах ти на личния дано да си го получила. :D :D :D
А може ли самата докторка да не е успяла да ми вкара те4носта в цервикалния канал от факта 4е ми е обърната матката а не 4е ми е запушен канала? Незнам дали да не пробвам при друг доктор? какво ще кажете?
*
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2007, 17:08:16 pm »
Здрасти Миси,
на също ми е обърната матката и миналия месец правих цветна снимка. Д-рката нямаше проблем всичко протече нормално. Съмнявам се обърната матка да е бил проблема, но незнам. Може би трябваше да поразпиташ повече доц. Маркова, какво точно се объркало.Успех!
*
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 20:00:33 pm »
mecheto, а казаха ли ти колко време след процедурата канала остава разширен? Месец, два, само за процедурата по ин витрото или завинаги? Аз не можах да получа отговор на този въпрос.
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 20:12:44 pm от Niki1 »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 20:16:11 pm »
Момичета, не се плашете, наистина става дума за разширяване на цервикалния канал. Прави се под пълна упойка, трае много кратко. След като излезеш от упойката не усещаш нищо (поне при мен беше така). Оставиха ме под наблюдение 2-3 часа, за да се съвзема от упойката и си отидох у дома.
За това докога трае ефекта мога да кажа само как е при мен. Преди операцията док ме беше питал дали ми е болезнен цикъла - такъв беше. Той ми обясни, че тесният цервикален канал е причина за това. След операцията, за пръв път в живота си не потърсих болкоуспокояващи лекарства когато ми дойде. Наистина, почти не ме боли и до сега, поне не толкова, че да пия лекарства. Операцията ми беше през юли 2006г. за сега ми държи влага, но незнам дали е завинаги. Сигурно е доста индивидуално и зависи от различни обстоятелства.
Малко дълго стана, но се надявам да съм била полезна.