0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ЦВЕТНА СНИМКА ПРИ МАРКОВА
« -: Януари 31, 2007, 15:26:50 pm »
Здравейте Искам да попитам някой правил ли е цветна снимка при нея. Дават ли нещо за болката, защото аз съм правила през 2004г. и болеше страшно и се притеснявам да не би от болката ако мръдна това да окаже влияние на снимката.
*
Re: ЦВЕТНА СНИМКА ПРИ МАРКОВА
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 21:41:57 pm »
здравей, аз правих цветна снимка при нея през 2005та.болеше ме адски много, но много зависи от психиката, аз се разревах преди още да ме бутнат даже.слагат венозна упойка, но при мен явно не подейства.много треперих и първата стана размазана, затова втори път вкараха контраста.един съвет-поискай да си отпуснеш краката на масата точно преди да вкарат контраста, определено по някакъв начин притъпява болката, незнам логиката, ама при мен подейства.
от самата болка матката ми беше направила спазъм и на снимката излезе, че тръбите ми са запушени.после на лапарото се оказа, че всичко е префектно!
интересното е, че всичките ми приятелки, които правиха втора снимка казват едно и също-първата убийствено болезнена, втората-почти не се усеща.може и при теб да е така.
успех и пиши после за резултата!
*
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2007, 08:54:45 am »
Аз също правих цветна снимка при Маркова преди 1 година в Майчин дом.Инжекцията,която ми сложиха не беше упойка,а за отпускане на гладката мускулатура,вероятно спазмалгон или нещо такова.Не че имаше кой знае какъв ефект от нея,болката беше доста силна.Но всичко свършва бързо и се изтърпява.Гадното идва после,когато чакаш да ти казат резултата.Аз лично след снимката отидох на кафенце.
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2007, 14:42:22 pm »
И аз правих цветна снимка в Майчин Дом-не при Маркова но то се практикува по един и същи начин.Около 20 минути преди снимката ти слагат една венозна инжекция-казаха ми че било обезболяващо.Болката е моментна е не е кой знае колко силна.Най-важното е да слушаш какво ти говори докторката и лаборантката/тя е много мила/ и най-вече да не мърдаш да не се размаже и след това да се налоци да ти правят отново.Успех,мила няма страшно всичко ще е наред.
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 17:05:54 pm »
По какво се разбира дали е имало спазъм и евентуално заради това да изглежда, че тръбите са непроходими.

При мен резултатът от снимката е 2 непроходими тръби, а преди година лапароскопията ми сочеше поне едната проходима.
*
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2007, 17:10:06 pm »
Здравейте,на мен ми е правила цветна снимка Маркова и мога да кажа, че много повече ме боля венозното болкоуспокояващо, което ми биха отколкото самата снимка(не че тя не боли),но се изтърпява.Ако още не си я направила събирай кураж и отивай,за да си наясно с положението си.Успех!  :balk_602:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2007, 18:45:54 pm »
Аз правих миналата година,през октомври снимка при доц.Маркова.Беше наистина болезнено,но бързо минава.Тя лично бе много мила и загрижена с мен и изобщо екипът й е на ниво.Зар,не се плаши,болката се забравя бързо!Късмет със резултата! :crossfingers: