0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: външна телесна температура
« Отговор #20 -: Януари 21, 2007, 11:51:20 am »
Мога само да кажа, че откакто забременях постоянно ми е топло. Сега си ходя по къс ръкав вкъщи, а преди така се навличах и все си мръзнех  :D  Та затова реших, че има връзка между двете.
*

Margaritka

• *
  • 17
  • Не искам много - искам две.....
« Отговор #21 -: Януари 21, 2007, 17:18:25 pm »
Момичета като се разприказвахме за тази температура реших да си я премеря 37.2 е...Не съм болна и ми закъснява с два дни 8O.Какво значи това?В интерес на истината никога не съм си мерила температурата/външната/ преди да ми дойде....Това е много интересно чувствам се добре.
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 19:56:16 pm от Tuty_Rainova »
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #22 -: Януари 22, 2007, 09:18:16 am »
Не съм болна и ми закъснява с два дни 8O.Какво значи това?

Ами направи си тест :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #23 -: Февруари 14, 2007, 19:51:47 pm »
Здравейте и от мен,
аз от съвсем скоро съм наясно с меренето на температурата  и понеже с мъжо правим опити за бебе, съм решила ако и този месец дойде М. , да започна да си правя графика н БТ. Този месец правих тест за ову. Беше положителен на 4 и 5ти и  след това на 10ти и 11ти си мерих телесната температура. И двата дена беше над 37,4. Чак се уплаших, помислих, че съм болна, а нищо не ме болеше, чувствах се идеално. От вторник температурата /телесната/ ми спадна на 36,5. Та се чудя, това нормално ли е? В смисъл, ако съм бременна, кога да очаквам повишаване на температурата?
Моля за помощ с обяснение  :oops:
Благодаря  :)
*

peti_pati

• 746
« Отговор #24 -: Февруари 15, 2007, 08:57:57 am »
Ако си бременна, температурата ти трябва да се задържи висока и СЛЕД очакваната дата на м.
Ако се ориентирам правилно по обясненията ти :D, овулацията ти е била на 4-5 февруари, значи днес е 11 ден след ову (+/- 1 ден), т.е. още е много рано да се говори за закъснение, ако предположим че имаш нормална продължителност на ЛФ (около 14 дни). Изчакай датата на м. и си направи тест. Стискам ти силно палци :crossfingers:.

П.п.: дай малко повече инфо 4-5 февруари кои дни от ц. всъщност са ти били.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #25 -: Февруари 15, 2007, 09:16:39 am »
Здравей Пети- Пати,
последната ми М. беше на 23 януарил и на 4ти февруари правих ову тест, който беше положителен, но втората чертичка беше малко по-слаба и за това на 5ти направих още един ову тест и чертичката беше ясна.
Толкова много искам бебе, че май започнах да си внушавам вече.
Ако дай боже съм бременна, каква би следвало да е температурата ми през ЛФ?
Благодаря ти
« Отговор #26 -: Февруари 15, 2007, 13:00:34 pm »
Здравей Hri, доколкото аз съм чела по въпроса, обикновено по температурата не можеж да разбереш дали си бременна. Много рядко при оплождането температурата се покачва допълнително и графиката става трифазна. Иначе ако ти закъснее и температурата остане висока - правиш тест. Ако ти дойде, но температурата не падне - задължително си правиш тест!
Успех  :goodluck:
*

peti_pati

• 746
« Отговор #27 -: Февруари 15, 2007, 13:29:47 pm »
последната ми М. беше на 23 януари

Ако дай боже съм бременна, каква би следвало да е температурата ми през ЛФ?

Щом последния ц. е бил на 23ти и ако средната ти продължителност е 28 дни, значи все още нямаш закъснение.
Няма определена граница на температурата през ЛФ, която да посочва наличие на бременност. Това е строго индивидуално :D.
Важното е като се е покачила след овулацията, да се задържи висока и след датата на очакваната м.
Stivarip много добре го е казала: ако ти закъснее и Т е висока - тест, ако първия тест е отрицателен, но Т все още си е висока можеш да изчакаш още няколко дни и пак тест, или направо да си пуснеш кръвен тест.

Мила, кураж! Въоръжи се с търпение още няколко дни :D.
Ще чакаме добри новини :crossfingers:.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #28 -: Февруари 15, 2007, 13:39:16 pm »
Благодаря ви мили момичета за куража и съветите!
Искрено се надявам да мога да ви се похваля след 23ти. :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #29 -: Февруари 15, 2007, 20:18:59 pm »
Hri ако БТ остане висока повече от 16 дни ,вече може да се съмняваш че има бременност! :D