0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

hrisiel

• **
  • 79
  • non ho persso la fiducia!!!!
HORMONI
« -: Януари 11, 2007, 04:46:48 am »
:sleepingbabygirl:ZDRAVEITE,
na vsi4ki  v tozi forumima mn. nesta  koito te okurajavat i na ve4e  polu4avash  nqkakav otgovor  na tova s koeto si blaskash glavata  dalgo vreme,sega  ste  vi  dam  moite  rizoltati, za  izkajete   vasheto mnenie,za koeto  vi blagodarq  predvaritelno
TSH    5.5 mUI/l        0.3-4 mUI/l
FT3    4.4 pg/ml         2.2-5.5
FT4    12 pg/ml          7.8-19.4
FSH    5.6 mUI/ml        2.5-8  faza folik..  2.4-10.3 faza ov.
prolaktin   5.7 ng/ml      3.5-18 f.folik.      ednakvo i za f.ov.
Iavnia problem  se vijda  visoki stoinosti  na TSH,pri koito izsledvaneto  ne beshe  napraveno  na  3-5 den  , a na 9 den,poneje lik. ginekolog ne  uto4ni tova , kazvaiki  4e  tova  nqma zna4enie. S kakvo mi  vredi za  badesto za4evane,kak da  si  pomogna ,parvo mislq da  smenq  ginekologa i  dali dadenite mi za  izsledvane   hormoni  sa  dostata4ni  za parvo  horm. izsledvane ,koito mojebi  trqbvashe da napravq  predi 1,5god., imam ve4e  aborti v ranna  stepen no na  kakvo  se  dalji  ne se znae .V  obsti linii  prozedurata  za da se  otkrie problema  e mn. bavno,glavnata pri4ina e  4e  se  namiram  v  italia  i  da  si namerish komp. likuvast  ne  e taka  lesno. blagodarq  za  tarpenieto imam  dosta imam da  vi pisha  , no ne  bih  mogla za  momenta.
moje  bi   po  natatak  ste  vi  zapoznaq  s moite problemi, Blagodarq  vi  ot  sarze.
i vi  jelaiamn. uspehi  i  sbadnati me4ti mili momi4eta.O4akvam s netarpenie  vashite  otgovori i vaprosi.
ZELUVKI NA  VSI4KI.
 izvenete  za  shrifta, no pri obrastane na kiriliza  mi  lipsvat  bukvi i nemoga  da  vi  pisha  pravilno,blag.
 :balk_121: :balk_102: :balk_50: :thankyousign:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: HORMONI
« Отговор #1 -: Януари 11, 2007, 07:28:09 am »
hrisielТСХ наистина е завишено.Останалите хормони изследвахте ли?????Мисля че е хубаво да си изследваш ТАТ и МАТ.Правила ли си консултация с ендокринолог.?Хубаво е да се изследва едно по едно и да се изключат евентуалните причини. :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Януари 11, 2007, 09:09:27 am »
Според мен трябва да изследваш:
1. Полови хормони - ФСХ, ЛХ, Естрадиол, Прогестерон, Тестостерон и ДХЕАС;
2. ТАТ и МАТ, а ако се наложи и да се направят други имунологични изследвания.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Януари 11, 2007, 09:09:33 am »
Пиши на кирилица. Използвай КРЕДОР. Потърси буквите. Обикновено на пишещите от чужбина липсват ю и я, но те ги заменят с чертичка или звездичка.
« Последна редакция: Януари 11, 2007, 09:11:15 am от Lali »
*

hrisiel

• **
  • 79
  • non ho persso la fiducia!!!!
« Отговор #4 -: Януари 11, 2007, 15:23:29 pm »
ок , няма проблем сте  пи6а така ако  ме  разбирате, супер.
мн.  сте  отзия4иви  за  което  ви  благодаря :D
 :balk_102: :balk_21: :balk_602: :balk_69:
До скоро

*
« Отговор #5 -: Януари 11, 2007, 16:40:48 pm »
Да, антителата на щитовидната жлеза трябва да изследваш при всички случаи. Въпросното ТСХ трябва да е между 0,5 и 1,5 по време на бременост според моите лекари.

Изследвай също кръвосъсирването.
« Последна редакция: Януари 16, 2007, 11:21:14 am от jul4e »
*
« Отговор #6 -: Януари 11, 2007, 18:36:52 pm »
Hrisiel, за TSH, FT3, FT4 и prolactin няма значение на кой ден си ги направила. От тези хормони, който си написал FSH е важно да е направен между 3-5 ден от МЦ. Писах ти и в другата тема - най-добре отиди на ендокринолог.
  imam ve4e  aborti v ranna  stepen no na  kakvo  se  dalji  ne se znae .
По този въпрос погледни ето тези статии: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5663.0
« Отговор #7 -: Януари 15, 2007, 16:52:06 pm »
Здравейте!
Аз мисля че също имам проблем с TSH, и незнам на какво се дължи. Преди 3 месеца TSH ми беше в граници, но започнах да пия L Тироксин по препоръка на ендокринолога ми, и сега в последствие стойностите на TSH са ми 0,06, което е доста под нормата. Някой може ли да ми каже това нормално ли е при приема на тези хапчета?
*
« Отговор #8 -: Януари 16, 2007, 11:38:23 am »
хей бобчо, 0.06 или 0.6 ти е ТСХ сега?
Колко ти беше, когато започна Л Тироксин, струва ми се странно да е било в норма и да са ти предписали Л Тироксин   :o
« Отговор #9 -: Януари 22, 2007, 10:55:56 am »
наистина ми беше в норма, не мога в момента да цитирам точни резултати, но след няколко дни ще ти кажа със сигурност, само че лекарят ми изписа L Тироксин, понеже на ехографията на щит жлеза видя някакви калцирания или нещо подобно, сег аму се обадих да го попитам защо имам толкова ниски стойности на TSH а той ми каза че това е нормално и точно това трябва да постигна с хапчетата
знам че звучи обуркано и аз немога да го разбера,но...