0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Айлак

Психологически вампир!?
« -: Август 24, 2005, 14:16:24 pm »
Здравейте момичета!
Много се е писало по темата как се справяме със злобните забележки на околните - познати и непознати, свекърви и т.н., обаче....
аз, най-злобните приказки досега съм чула от ...собствения си баща! А иначе дори и аз съм убедена, че ме обича!  Като че ли много имам да кажа, а трудно ми идват думите! Наистина много боли когато виждаш баща си да изпростява и да говори неща, които дори не би трябвало и да си помисли! Аз съм човек, който винаги анализира поведението на другите и почти винаги намирам обяснение дори и за най-тъпата постъпка. Не мога обаче да си обясня, защо баща ми се държи така и въпреки, че много пъти съм му казвала, че това не е достойно поведение и че ме наранява.... той продължава!? Вместо да се радва на разбирателството между мен и съпругът ми /слава богу, че го имам/ той постоянно се "опитва да ми отвори очите" !?! Защо??? Ами ако бях някоя кухиндерка, потдаваща се на внушения и се разделях с "мухльото", защото за татьо хубави хора няма!?! Знам, че му е тежко че досега нямаме дете, но нима на нас ни е по-леко?!? Обясних му че пиокрай предстоящото ин-витро ми е необходимо спокойствие, но да не би да мислите, че това го спира да ми "вдига адреналина за да не заспя"! Ако беше свекърва- ще и тегля една майна и просто ще преустановя контакт, но това е моята кръв! Ами ако съпругът ми го чуваше какво говори /макар, че се досеща/ - отдавна нямаше да сме семейство! :cry:
Момичета, съжалявам, че ви натоварвам с моите проблеми!
Просто имах нужда да си го излея!
Ако Господ все пак е решил да ни дари с дете не знам как ще го опазя от унищожителната сила да дядо му!? Ами ако и аз съм същата като него? Поне в едно съм сигурна, че съм различна - мразя да унижавам другите, каквото и зло да са ми направили!
Психологически вампир!?
« Отговор #1 -: Август 24, 2005, 15:04:32 pm »
Миличка, и аз се чудя защо винаги най-близките ни ни нараняват най-дълбоко. Аз имам подобен проблем с майка си. Никога не ме е окуражила, единственото, което съм чула от нея е - за какво ти е дете, ми то така ти било писано, стига си се занимавала с глупости и обещай ми, че тези лекарства няма да ги пиеш повече...На какво прилича това. Като се има в предвид че тя е лекар, микропедиятър, живота си е прекарала сред бебета. Има много познати специялисти в областта на стерилитета, но не желае да ми съдейства по никъв начин. Мисля си, че всичко това е от егоизъм, иска да ме запази само за себе си.  Не знам как да се преборя с това. Напоследък изобщо не говоря с нея на тази тема, защото ми действа зле на психиката. Пък тя твърди, че го прави от любов, иди че разбери.
*
Психологически вампир!?
« Отговор #2 -: Август 25, 2005, 11:42:02 am »
Тя се стархува да не си навредиш. Не и се сърди, вси4ко е от любов. Моята маика ми говори абсолютно същите неща. Непрекъснато ми обяснява, 4е не ми е е нужно дете.
Психологически вампир!?
« Отговор #3 -: Август 25, 2005, 11:54:46 am »
Цитат на: Kaffee
Тя се стархува да не си навредиш. Не и се сърди, вси4ко е от любов. Моята маика ми говори абсолютно същите неща. Непрекъснато ми обяснява, 4е не ми е е нужно дете.

Стига бе, това не го вярвам
Психологически вампир!?
« Отговор #4 -: Август 25, 2005, 12:10:30 pm »
Цитат на: delfin4e

Стига бе, това не го вярвам

8O  8O  8O И аз не мога да го повярвам
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Психологически вампир!?
« Отговор #5 -: Август 25, 2005, 17:13:37 pm »
Хора всякакви и по различен начин изразяват любовта си.
Ноооо независимо дали е баща, майка, брат или сестра не бих позволила някой да нарича съпруга ми както му хрумне. Достатъчен би трябвало да е за тях фактът, че това е мъжът, който ме прави щастлива и да го уважават. Ако ли не- просто намалявам контактите до минимум.
Иначе моята майка е мед.сестра и напоследък доста се интересува от АРТ. Когато трябваше да слагат ижекции на мъжа ми тя с готовност се отзова и съм сигурна, че не би се поколебала да надупчи и моето ... :lol: То май тази манипулация е слабост на всички сестри.:)
Психологически вампир!?
« Отговор #6 -: Август 31, 2005, 14:13:42 pm »

И майка ми се притесняваше като пиех Клостил , но никога не ми е казвала , че не ми е нужно дете.  Даже обратното, окуражава ме, че рано или късно ще стане и да не се предавам. Нали затова са майките, да ни обичат въпреки всичко, да са на наша страна .  :balk_21: