0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пак всичко се обърка
« -: Януари 05, 2007, 09:45:17 am »
Януари щях да ходя на цветна снимка, при д-р Пелев в окръжна болница в Пловдив. И пак добре че леля е лекар. Та тя ми казва, ми то там няма ренген. Ми каква цветна снимка тогава? Освен това при последното си посещение при док когато го попитах дали трябва да се правят изследвания преди цветната снимка той каза "Ми не какви изследвания" Ами ако не бяхте ми писали, че задължително се правят такива? Попитах го дали при хормоните всичко е наред, защото напоследък имам акне, а аз през пубертета не съм имала, а той ми каза че щом нямам проблем с цикъла значи няма проблем. Освен това прегледа протече устно, дори на ехограф не ме видя??????????????
Свързахме се с друг лекар д-р Корсинов и вчера бях при него на преглед. Прави ми трансвагинална ехография. И какво се оказва. Вижда някаква течност в тръбите и каза че е недопустимо при такъв резултат цветна снимка, защото има вероятност да се спукат. И после какво? Освен това за деня от цикъла в който съм матката трябва да е с обвивка(забравих как точно се казва) доста по дебела от моята - моята е много тънка, което говори за липса на овулация. Вижда и уголемен десен яйчник (този който го оперираха от кистата) Значи има възпалителен процес, който протича без симптоми. Боже вече се побърках. Мисля, че вече ще се преместя във форума за стерилитета. Сега на 15.01 ще ходя за хормоните защото може и там да има проблем, а на 22 пак съм при него да видим има ли фоликул и как се развива. Ако има още угжолемяване на яйчника и течност в тръбите, каза че ще ме приемат в болница да се направи курс със силни антибиотици и да се види дали ще има резултат.
Само като си помисля какво е щяло да стане при една цветна снимка и ми става лошо, а гати и специалиста.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
Re: Пак всичко се обърка
« Отговор #1 -: Януари 05, 2007, 10:16:31 am »
Миличката, не се умопобърквай. 8)Добре е че навреме си сменила д-ра.На мен ми е интересно как на ехограф видяха течност в тръбите  :( на мен ми правиха лапаро за тази цел.То и аз вече взех да се обърквам, май?Ти се успокой, не е задължително с тези симптоми да влизаш в болница.Късмет
*
« Отговор #2 -: Януари 05, 2007, 10:18:16 am »
Вижда разширение на двете тръби и някаква течност в тях. Леля също работи на ехограф и тя го видя също на снимките.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Януари 05, 2007, 10:38:13 am »
stasi, аз съм си правила цветна снимка в окръжна, но много отдавна /1999/. Иначе добре си направила като си сменила Пелев - мене той ме "оперира" от вратата  :lol:.
Другия док се казва Корсимов - добър ехографист. Само не се шашкай, но наистина преди да направите снимка си пусни МБ, хламидия...
Желая ти успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Януари 05, 2007, 10:43:23 am »
То преди е имало ренген, но след наводнението ренгена е развален и няма! Просто незнам той на какво щеше да ме гледа?
А преди снимката трябва да видим на какво се дължи разширението на тръбите и течноста в тях. А и тънката лигавица може да е от хормоните, а аз преди прегледа с надежда "казах може и да има бебе" защото  ме боля гърдите. А то какво излезе.
« Отговор #5 -: Януари 05, 2007, 12:31:30 pm »
Не бързай да се паникьосваш. Потърси и второ мнение.
Като си от Пловдив, защо не се консултираш с Д-р Даскалов?

lb2f
*
« Отговор #6 -: Януари 05, 2007, 12:40:23 pm »
Първо ще направя хормоните за да видим там как е. А за второ мнение незнам,  хубаво е да имаш вяра поне в лекаря си
*

evro

• 5167
« Отговор #7 -: Януари 05, 2007, 14:12:28 pm »
stasi, избора си е твой, липсата на доверие при мен доведе до тъпчене на едно и също място, и така си изминаха десетина години. Сега имам доверие на двама лекари и се развам че позволих на себе си тая "опция", надявам се също и на БЛИЗНАЦИИИИ  :lol:  :lol:
но Джази е права, аз също бих направила консултация с Д-Р Даскалов.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Януари 05, 2007, 14:14:52 pm »
Привет!

И аз да споделя всеобщото учудване, че са ти видели тръбите, че и разширени, че и с течност вътре. В България са ме гледали в София 2-ма много добри гинеколози, в Прага ме гледа много добър лекар-никой никога не ми е виждал тръбите. Матката, лигавицата, яйчниците, фоликулите-да, но тръбите-никога! Просто до колкото аз знам на ехограф не се виждат тръби. Имай го едно на ум това!

После и аз да ти кажа като другите момичета-радвай се, че навреме си сменила лекаря! Знаеш ли колко време, пари и нерви щеше да загубиш! Добре че на време си се усетила!

С изследванията се започва в този ред:
1. спермограма-евтино, бързо, не боли и изклЮчва 50 % от проблемите от раз. Разбира се, когато е направена качествено от професионалист.
2. Хормонален профил при жената в дните 2-4 от началото на кървенето.
3. Проследяване с ултразвук на овулация-12-14-16 ден. Само с ултразвук се доказва дали имаш добра овулация, с хубави, достатъчно големи фоликули, с доминантен, които се пукат добре и навреме.
и после вече снимки на тръби, антитела, имунологично и т.н.

Слушай ме сега! Това е важно! Това не сме си го измислили ей така! Специалистите по стерилитет не са го написали случайно като последователност. В медицината, при търсенето на проблем, винаги се започва от най-общото и най-често разпространеното нещо, и първо то се изклЮчва и след това се стеснява кръга към тези проблеми, за които вероятността да са наистина проблем е все по-малка и все по-малка.

Не знам как си решила да ходиш за цветна снимка преди да са ти изследвали хормоните! Не е оправдано това. Хормонален дисбаланс е много често срещана причини при жените да не става бебето. ИзклЮчи най-напред големите проценти, а после търси в малките проценти. И ако не сте направили добра спермограма-започнете от там!

Моят съвет към теб е да си запишеш час в лаборатория и на 2,3 или 4-ти ден от началото на мензиса да идеш и да ти пуснат един пълен хормонален профил за жена в репродуктивна възраст. После, 7 дни след доказаната с ултразвук овулация, трябва да провериш отново Прогестерон. Хубаво е дори хормоналните да се изследват няколко пъти, защото те са много чувствителни, пък и може месецът да е бил ановулаторен и т.н. Но за това вече лекар ще те насочи.

Ако се организираш добре за 2-3 месеца ще изклЮчиш най-големите проценти евентуални проблеми.

Ако наистина си в Пловдив, иди при д-р Даскалов в "Торакс". Ще си спестиш много лутане, чудене, маене и т.н.

И накрая: от сърце ти желая, миличка, докато правиш изследванията, да се окажеш бременна! Вярвам, че ако си организирана и подготвена с информация, ще си направиш само добро и скоро ще гушкаш сладко и здраво бебче!

Мари

Alexandra
« Отговор #9 -: Януари 05, 2007, 15:38:42 pm »
Стаси, Корсимов не е добър специалист.
 Говоря от личен опит и лични впечатления.
Не искам да изпадам в подробности , но те съветвам насочи се към специалист по стерилитет
Успех ти желая! :D
*
« Отговор #10 -: Януари 05, 2007, 15:39:55 pm »
Спермограма сме направили - добра е.
Цветна снимка не сме. Той само като каза без иследвания то е ясно че няма да си направя.
Сега на 15 са първите хормони - така че сме тръгнали по реда.
А относно лекарите - леля ми е лекар и ние винаги сме се доверявали на нея и с право.
Пелев ме оперира по спешност и затова останах при него, а и не бях още ориентирана. А за д-р Корсимов съм чувала само хубави неща. Все пак трябва да се довериш на някой. Неможе да си сменяш лекарите постоянно, защото става в един момент каша. А и неможе все с недоверие да се подхожда.
*
« Отговор #11 -: Януари 05, 2007, 15:51:17 pm »
stasi, права си, че трябва да имаме доверие на лекаря си, но понякога то е неоправдано (за съжаление).
Аз от такова предоверяване съм с 2 два спонтанни аборта. Не искам да кажа, че лекарите са виновни, но ако някой от тези на които имах доверие, беше открил причината преди да забременея, нямаше да страдам толкова. Чак след 2 рия аборт намерих лекар, който откри причината и я отстрани - дано да няма друга невидима и от този месец се хващам здраво с бебеправенето.
Каквото и да решиш, ти пожелавам скоро да си бременна  и всичко да се развие успешно за теб. Стискам палци!
 :goodluck:
*
« Отговор #12 -: Януари 05, 2007, 16:00:45 pm »
Благодаря Сия. И аз се надявам че ще се оправи все в един момент. Важното е че избегнахме едно лошо много лошо нещо - да спукаме тръбите. Корсимов много внимание ми обърна, обяснява и е внимателен. Надявам се нещата да почнат малко по малко да се оправят.
*

evro

• 5167
« Отговор #13 -: Януари 05, 2007, 16:22:14 pm »
Цитат
Неможе да си сменяш лекарите постоянно
  :lol:  :lol:  :lol:
може, може, нали ти казах че от много смени съм на тва дередже ...

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #14 -: Януари 05, 2007, 20:52:28 pm »
Ако тръбите са наред , не се виждат на ехограф.Ако обаче в тях има течност и са разпънати от нея със сигурност се вижда.На мен така ми откриха хидросалпингса.
*
« Отговор #15 -: Януари 05, 2007, 21:28:12 pm »
Цветната снимка не е чак толкова лошо изследване-вярно че е малко болезнено но не е болка за умиране.Благодарение на нея на мен ми откриха моимен възел имаче нямаше да знам че го имам.На мен ми я направиха лятото следваха стимулации с клостилбегит и за сега нищо но аз не губя надежда.Имам едно момиченце на 6 години много искам още едно но явно не ми било писано.При всеки менз си казвам че повече няма да се обадя на докторката но желанието ми за второ дете е по-силно от мен.Пожелавам успех на всички вас в бебеправенето.
*
« Отговор #16 -: Януари 06, 2007, 20:15:02 pm »
Сега ще видим хормоните, ако те са наред, казаха че може това разширение и тази течност да се дължат на възпаление, което може и да се оправи от силни антибиотици.
*
« Отговор #17 -: Януари 06, 2007, 21:43:39 pm »
След всичко, което съм прочела във форума, ако съм от Пловдив, бих посетила д-р Даскалов!