Скъпа и аз да се включа ,от това което знам от личен опит .
За да не бъда досадна ще се постарая в общи линии да ти дам яснота по въпроса за хидросалпингса.
Преди 2-г направих извън маточна бр-ностост последва лапаро и тръгнах по мъките ,оказа се че имам хидросалп-гс на едната тръба ,реших директно вариант ин-витро -неуспешен всичко върви добре до трансфер и след това нищо . И така 4-пъти не е необходимо да ти описвам как се чувствам и какво преживявам . Да предлагаха ми последния път преди ин-витрото лапаро ,но аз реших да опитам пак и сътветно без резултат .
Като имаш напредвид ,че по време на самата пункция ми изтеглиха течноста и се предполагаше ,че има шанс да се захванат ембрионите преди да се напълни отново .Мила посъветвай се с още един лекар ,на мен ми казаха че не е желателно да се прави хидротубация това си е разпъване на тръбата както и цветна снимка и това само по себе си е вкарване на контрасно вещество ! Това поне е мнение на моя лекар.
Ходила съм къде ли не и съм провеждала лечение поне при мен няма резултат. Моя е с умерини размери ,и след 4-неуспех като ходих на преглед беше започнало отново да се пълни ???Лапарото ще е единственно за Фиксиране на тръбата не отстраняване т.е тази течност да не може да се излива в матката и да убива ембрионите .
Аз поне установих за себе си ,че не мога да продължавам да агонизирам и ще направя 2-ро лапаро и живи издрави веднага започвам подготовката за ин-витро.
От сърце ти желая късмет ,и ти написах всичко това за да направиш правилиния извод. Успех