0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: за и против допълнителният прием на флуор
« Отговор #20 -: Декември 29, 2006, 16:21:49 pm »
доколкото ми е известно, млечните зъби се формират още в утробата, но постоянните зъби започват да се формират към началото на втория месец след раждането на бебето.
та си мисля, с оглед на това, че млечните така или иначе падат, не е ли по-важен приемът на флуор от бебето, а не от бременната?
(ако изобщо се приема флуор).

наистина, по въпроса за флуора мненията са невероятно раздвоени. толкова раздвоени, че самата аз не можах да взема решение. купих Зимафлуор, почнах да давам на Марти няколко дни, после спрях и така ми стои шишенцето на нощното шкафче - чака да взема решението...

да оставим настрана факта, колко противоречиви са самите педиатри и стоматолози по въпроса от кога да се започне прием на флуорни добавки от бебето! едни казват - от 20-тия ден. други - от 2-рия месец. трети - като започнат да изникват зъбките...

след като те самите не са наясно, с какво право ще ни правят препоръки за прием на флуор, не ми е ясно?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #21 -: Декември 30, 2006, 12:20:28 pm »
Специално гледах съставките на витамините, които вzимах по време на бременността, а и сега докато кърмя, но в тях няма флуор.
А иначе, Мелани пие по 1 таблетка Zymafluor D 500 (0,25 mg Fluorid + 12,5 µg Vitamin D) против рахит и кариес от деня на иzписването ни. Приемат се до навърШване на 2 годинки.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #22 -: Декември 30, 2006, 12:29:10 pm »
Млечните зъби са изключително важни за правилното развитие на детето - за храненето, развитието на челюстите, лицевия череп, говора, постоянните зъби и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу