0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ, трихомони в 30г.с
« -: Януари 24, 2007, 14:20:35 pm »
Здравейте,
Имам спешна нужда от някакъв съвет, защото от ходене при много лекари вече не знам на кого да се доверя :oops:
Бременна съм в 30 седмица. Скоро ми правиха микробиология и излязоха следните резултати:
Отпред на антибиограмата пише:4+Lactobacillus sp - нормална флора. Отзад ла листа пише: " На препарат" - 2 степен влагалищна чистота; 4+Lb;епителни клетки; клетки на Trichomonas. Заключението е "Вероятна" T.vaginalis инфекция.
Оттук идва вече и проблема - следящата ме гинеколожка ми казва - нищо ти няма, всичко е в норма,не било хубаво излишно да се взимат лекарства. Досега е реагирала винаги адекватно. Лекарят, който ще ме изражда ми предписа глобули Флажил и ми обясни, че най - вероятно има инфекция и трябва да се лекува. И двамата отказват да ми пуснат нова микробиология, защото са 100% сигурни в диагнозата си. При трети не искам да ходя, защото толкова прегледи не се препоръчват по това време на бременността.
Как мислите какво да правя, че и аз вече се обърках, нямам представа какво означават тези резултати от намазката, а нямам и никакви симптоми за нещо такова :? Знаете ли и какви могат да бъдат евентуалните последици за плода при нещо такова, че съм много притеснена :(
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Помощ, трихомони в 30г.с
« Отговор #1 -: Януари 24, 2007, 15:22:46 pm »
Би ли казала в коя лаборатория е правено изследването? Поразително приличат на едни наши изследвания, които след две контроли при мен и една при мъжа ми се оказаха чисти. В последствие от признат лекар разбрах, че трихомоните са специалитет на тази лаборатория и ги пишат във всяко второ изследване.
На твое място бих повторила изследването в друга лаборатория. Нелечението на трихомони при бременност може да доведе до преждевременно спукване на мехура. Ако някой има повече инфо нека ме допълни.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #2 -: Януари 24, 2007, 16:38:43 pm »
Мойта лекарка, която ми следи бременността ми каза абсолютно същото. Резултатите ги е подписала д-р Марина (това й е фамилията), мисля, че не е от частна лаборатория, а  от Център по паразитология. Може и аз да бъркам за мястото, понеже от болницата директно си ги препращат, но името на лекарката е това. Моята док каза, че д-р Марина често бъркала обикновените левкоцити с трихомони, както в случая и да не се притеснявам, защото при останалите показатели и абсолютно чиста урина е невъзможна такава диагноза. Аз също нямам никакви оплаквания - сърбеж или нещо такова. Но нали става въпрос за бебето съм много предпазлива.
Не ми се иска да правя ново изследване, защото и без това имам скъсена шийка и ме е страх от толкова бъркане да не се получи разкритие :?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #3 -: Януари 24, 2007, 16:58:33 pm »
Същата е лекарката, подписала се под моите изследвания!
Аз все пак бих направила на друго място по простата причина, че на това изследване не може да се има доверие. Ако ще раждаш вагинално трябва със сигурност да се знае, че микробиологията е чиста. Все пак решението и отговорността са твои.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #4 -: Януари 24, 2007, 17:02:04 pm »
Много ти благодаря за съвета. Доста се успокоих. На следващата консултация ще поискам още една микробиология :wink: