0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отнася се за 140-те допуснати последно пациентки от тази година - с намалени средства от 01.09.2006 по новия списък Здравната каса ще заплаща само двете най-скъпи лекарства от гонадотропините, а не включва лекарствата с по-ниска стойност. Така тези жени ще получат по-малко на брой ампули и ще доплащат за да довършат циклите. Изключително неправомерно решение, което ощетява не само допуснатите жени, но и останалите по програмата. По въпроса тече проверка в Касата, а в петък ще има и публикация-обращение във в. 24 часа. Уважаеми дами вземете отношение по въпроса.
« Последна редакция: Декември 19, 2006, 13:58:23 pm от julieta »
Ето , аз взех отношение , попитах ги на сайта им:

Цитат от отговор на касата:  "  Уважаема г-жо, с цел оптимизация на програмата ин-витро, д-р Табакова - председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве и д-р Владимиров - секретар на асоциацията, препоръчват да се отпуснат само гонадотропини (Puregon или Gonal F) в определените финансови рамки"
 Уважаеми служители , кой реши да стесни финансовите рамки на последните 140 протокола? Нямам нищо против ,че се отпускат само гонадотропини , но някак ,не разбирам ,защо смалихте сумата почти наполовина. Нали не искате да прехвърлите вината върху консултантите ? На всички е ясно ,че финансовите рамки ги поставяте само вие. И така на кое заседание и защо отново тихомълком решихте да ощетите чакащите от 8 месеца кандидати по инвитро програмата?

* Обърнете се към Народното събрание - там слагат големите рамки от: 6% здравна вноска - толкова - 2006-12-14 17:29:18 ;

Коментарът е на друг потребител.

Следваща стъпка от днес:

Защо мълчите? от: Николова - 2006-12-19 10:23:04 ;

Подминавате с високомерие , въпросът ми- кой реши да ореже сумата за инвитро? Въпросът ми е зададен на 14.12.2006г.Защо няма отговор? Затруднени ли сте?

ОТГОВОРЪТ:

Отговор от: НЗОК - 2006-12-19 13:24:54 ;

С решение на Управителния съвет № РД –УС-04-200/06.11.2006 г. постъпилите до края на месец март документи на 140 пациенти по програма ин-витро бяха разгледани от Комисия в ЦУ на НЗОК и одобрени за включване в програмата. В решението на УС е определена финансова рамка от 1352 лв. на пациент за отпускане на гонадотропини (Puregon или Gonal F) по програмата. Финансовата рамка е на база договаряне на нов Лекарствен списък на НЗОК в сила от 01.09.2006г.

Това е , цитирано е решение и хоп готово! Касата ми затвори устата.

А относно проверката, кой я прави , и още едно въпросче за обръщението публикация - от чие име ще бъде , кажете за да ви подкрепим?

« Последна редакция: Декември 19, 2006, 14:21:12 pm от Efirche »
Аз не знам какво да кажа, освен че ние ще 'духаме супата'. Извинявам се за израза. Следя темата още от преди да знам, че единствената ми възможност е инвитро.
В думи не мога да опиша възмущението си от ситуацията! Това са толкова неродени бебета, на които им се пречи да бъдат заченати!
Измъкват се отново. Решават по предложение на лекарите за Пурегон и Гонал, неправомерно не включват Фостимон и Меногон, които са също одобрени по този списък и с тях дори в рамките на тази сума могат да се получат повече ампули за един цикъл. Пациентите доплащат принудително  отново скъпи лекарства от джоба си. Схемата е ясна. Тъй като комисионните са по-големи при по-скъпообразуваните лекарства, естествено е те да се препочитат по веригата  търговци-каса-лекари.
Жулиета , мисля че всички изброени лекарства са гонадотропини. Разликата е в това ,че едните са човешки а другите рекомбинантни и съответно по-скъпи.
  Лекарите - консултанти са предпочели гонадотропините да останат пред блокиращите хипофизата препарати- Декапептил и Диферлин, но едва ли те са решили КОИ от всички предлагани гонадотропини, да бъдат включени.
 Това е решено при подписване на договорите между доставчиците и касата , далеч преди да се стигне до орязването на въпросните протоколи в т.н. нов лекарствен списък , още през септември е определено чии джоб да се напълни с комисионни.

п.п. Всъщност те си го признават :
В решението на УС е определена финансова рамка от 1352 лв. на пациент за отпускане на гонадотропини (Puregon или Gonal F) по програмата

« Последна редакция: Декември 19, 2006, 15:44:01 pm от Efirche »
Просто нямам думи.  :x
Кога ще престанат да се гаврят с нас?
Не мога да опиша възмущението си!
След по-малко от 2 седмици влизаме в Европейския съюз. Интересно защо вдигат цените за да станат като европейските, а всичко останало го пречупват през криворазбрания от нас Европеизъм. Във всички "Европейски" държави има програми за АРТ финансирани от държавата(Здр. каса) само у нас няма!
Момичета, погледнете тук:
http://dnes.dir.bg/2006/12/22/news1108587.html:
Значи ли това че ако не се подпише нов договор с ЗК днес, остават същите условия от 2006, тоест бройката одобрени ще бъде като тази година.
Четете вестник 24ч. ма 4-та страница.
Явно, че има  безкрупулни  лекари и управници, които не  зачитат пациентите си и правата на здравно осигурените!
Жулиета , във в. 24 ч , няма нищо по темата! 8O
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Четете вестник 24ч. ма 4-та страница.
Явно, че има  безкрупулни  лекари и управници, които не  зачитат пациентите си и правата на здравно осигурените!
аз не просто нямам думи ами съм без думи, категорично заявявам, че това не е  държава и не искам да съм тук но така стоят нещата. тези идоти нямат проблемите ни затова им е все едно, но рано или късно се надявам да има възмездие за тях. дано всички постигнат мечтите си и да си имат рожби до себи, пожелавам го от сърце и ви желая весели празници.  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
Момичета, взехте ли си лекарствата вече? КАк ще ги съхранявате до процедурата? На мен ми казаха в хладилник - в най - долното чекмедже - става въпрос за Пурегон.