Ето , аз взех отношение , попитах ги на сайта им:
Цитат от отговор на касата: " Уважаема г-жо, с цел оптимизация на програмата ин-витро, д-р Табакова - председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве и д-р Владимиров - секретар на асоциацията, препоръчват да се отпуснат само гонадотропини (Puregon или Gonal F) в определените финансови рамки"
Уважаеми служители , кой реши да стесни финансовите рамки на последните 140 протокола? Нямам нищо против ,че се отпускат само гонадотропини , но някак ,не разбирам ,защо смалихте сумата почти наполовина. Нали не искате да прехвърлите вината върху консултантите ? На всички е ясно ,че финансовите рамки ги поставяте само вие. И така на кое заседание и защо отново тихомълком решихте да ощетите чакащите от 8 месеца кандидати по инвитро програмата?
* Обърнете се към Народното събрание - там слагат големите рамки от: 6% здравна вноска - толкова - 2006-12-14 17:29:18 ;
Коментарът е на друг потребител.
Следваща стъпка от днес:
Защо мълчите? от: Николова - 2006-12-19 10:23:04 ;
Подминавате с високомерие , въпросът ми- кой реши да ореже сумата за инвитро? Въпросът ми е зададен на 14.12.2006г.Защо няма отговор? Затруднени ли сте?
ОТГОВОРЪТ:
Отговор от: НЗОК - 2006-12-19 13:24:54 ;
С решение на Управителния съвет № РД –УС-04-200/06.11.2006 г. постъпилите до края на месец март документи на 140 пациенти по програма ин-витро бяха разгледани от Комисия в ЦУ на НЗОК и одобрени за включване в програмата. В решението на УС е определена финансова рамка от 1352 лв. на пациент за отпускане на гонадотропини (Puregon или Gonal F) по програмата. Финансовата рамка е на база договаряне на нов Лекарствен списък на НЗОК в сила от 01.09.2006г.
Това е , цитирано е решение и хоп готово! Касата ми затвори устата.
А относно проверката, кой я прави , и още едно въпросче за обръщението публикация - от чие име ще бъде , кажете за да ви подкрепим?