0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Woofer

Ендометриоза-неразбирам
« -: Юли 19, 2005, 15:53:31 pm »
Най-напред искам да кажа Здравей на всички момичета в този форум, аз влизам ту от съвсем скоро и реших да ви попитам за някой от мойте належащи проблеми!
Та значи преди около 6 месеца ходих на гениколог и тя ми каза ,че съм имала шоколадова киста не левият яйчник, на бележката или по точно на медицинското ми направление пише ендометриална киста на левият яйчник с размер 30(30 см! Предполагам ,че това е еднометриоза, много се изплаших особено като четох статиите във форума, пия Диане 35 от 6 месеца , но лекарката ми каза ,че сигурно ще се наложи да го пия 9 месеца! Ами ако не се махне до 3 месеца тази киста, би трябвало да ми правят операция или и аз незнам....!
или може би тук чета лапароскипия, кога се прилага в какви случай, и последно бих искала да ви попитам напълно лечимо ли е това което имам или си остава хронично, примерно маха се и после пак се появява , а може би е индивидуално! Много се притесних ,че води до сперилитет  и май много съм се сдухала тези дни, голяма депресия ме е налегнала!
Благодаря ви предварително!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Ендометриоза-неразбирам
« Отговор #1 -: Юли 19, 2005, 21:39:46 pm »
Първо - не се шашкай!
Второ - гинеколожката как установи / с какви изследвания/, че се касае за шоколадова киста /еднометриозна/.
30 см ми се вижда малко множко ... предполага се да е 30 мм.
Ако искаш моя съвет - отиди при друг лекар за второ мнение.
*

Woofer

Ендометриоза-неразбирам
« Отговор #2 -: Юли 20, 2005, 08:53:17 am »
О, да извинявам се 30мм е!Ами отидох на преглед и гениколожката ми ме видя на видеозон, не ме е карала да си правя изследвания, но като ми чу оплакванията, понеже няколко дни преди цикъла ми пък и първите дни по време на цикъла имах неистови болки повръщания, силно изразено акне по долната част набузите ми и след прегледа  и видеозона ми направи тази диагноза и така ми изписа и Диането! Сега болките ми изчезнаха , но след последният преглед преди 3 месеца ми каза ,че кистата си стои и че сигурно ще се наложи да ги пия 9 месеца, но аз съм притеснена много и си мисля ,че и тогава ако не се махне, няма начин, май съм за операция! пък и май шансовете ми да забременея някога намаляват, и аз ненам вече, като чета какво е това зловещо заболяване тръпки ме побиват! :(
Ендометриоза-неразбирам
« Отговор #3 -: Юли 20, 2005, 16:06:31 pm »
Привет и от мен
аз бях с 5мм киста която не поддаде нито на хормонални таблетки нито на противизачатъчни които пих в продължение на 6 месеца.В един прекрасен момент кистата ми се пукна и ме оперираха по спешност което е по лошия вариант
едва след операцията и след като беше изследвана ми казаха че е ендометриозна(шоколадова) както и яйчника ми -който отстраниха за съжаление.
не се шашкай
1-во за да ти поставят диагноза ендометриоза трябва да ти изследват парченца от кистата или от яйчника а това става само след операция
2-ро по добре се подложи на операция отколкото да отлагаш и да чакаш да ти мине с хапчета(6 месеца е достатъчно)като освен това ми казаха че може и с лапароскопия да се махне кистата докато още не се е пукнала,което е мнооооого по добрия и безболезнен начин)
Пожелавам ти успех и всичко да е наред