0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #20 -: Април 07, 2008, 19:13:12 pm »
Аничка сякаш ми разказваш моята история от преди месец. Аз вдигах температура и бях с ужасни болки в гърлото. Ходих на специалис Уши, нос и гърло. Лекарката изпадна в ужас като ми видя хранопровода-целия с кръвонасядания. Аз неможех да говоря, да се храня и да пия вода. Пиех само топъл чай от мащерка по съвет на лекарката-този чай е вълшебен за раздразнено гърло. А самото гърло беше само леко зачервено. Искаха да ме вкарат в болницата на инжекции но аз казах, че немога защото имам новородено бебе, което е недоносено и е важно да го кърмя. Изписа ми три дневен курс с инжекции и после 5 дни на хапчета-антибиотик. Условието беше да ми изпише лекарства, които да не пречат на кърменето. Минаха 10 дни докато се съсвестя от болеста. Никога до сега не съм била така зле. И моята кърма тогава понамаля но после всичко си влезе в ритъм. Пази детето да не го прихване, че Теди ми вдига 2 дни температура(ползвай маска-аз ходих с маска 1 седмица).
Бързо оздравяване.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #21 -: Април 08, 2008, 11:39:36 am »
За настинката - Цитросепт. Мен това ме оправи.
За потичане на кърмата - бирена мая, топли комприси или дешове, лецитин 1200 мг., български лактогонен чай.
Лукът предизвиква колики.
Аничка, ще се справиш. Отрядът за бързо реагиране е насреща. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #22 -: Април 22, 2008, 22:39:42 pm »
Повече течности, сутрешна каша от овесени ядки, мюсли, орехи. Бирена мая също много вдига кърмата. Преди няколко месеца, като ми дойде първия цикъл след раждането, буквално ми спря кърмата. Но ми се струва, че беше повече от притеснение. Този месец бях по-спокойна и въобще не усетих намаляване.
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #23 -: Април 30, 2008, 15:38:26 pm »
Здравейте момичета,малко късно пиша,но се надявам да  има полза за други с този проблем.Посещавах курс за кърмене и ще споделя някой препоръки:
1.За успешно кърмене не мийте гърдите преди всяко хранене,ежедневния душ е достатъчен.Бебето ги намира по миризмата на мляко,а и гърдите не се разраняват.Ако се разранят сложете силиконово зърно.
2.До 40 ден кърмата не се e регулирала и пълни гърдите след 40 ден,гърдите са меки и бебето я стимулира да тече.Махнете подплънките,те също дразнят зърното.
3.Изцеждайте се преди да дадете гърдата,хранителното мляко е вторичното и да не получите хиперлактация.
4.Ако се мокрят 5-6 пъти пеленките,кърмата му стига,не мислете,че е гладно.Бебетата плачат и по други причини,най-вече заради болки в коремчето.
5.Пийте много течности,чай включително бебешкия за колики на Hipp(копър  и анасон)).Установих,че добре действа.
6.Хапвайте каквото ви се яде,но избягвайте цитроси,чесън,ягоди и мъхести плодове.
7.Ако бебето стачкува бъдете по-упорита и не се предавайте,много е трудно,но след 3-5 дена се нещата се оправят.Кърмете на затъмнено,тихо(бебето става любопитно и се разсейва)
Благодарение на тези съвети кърмя вече 4.5 месеца.Дано да съм била полезна.Успех
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #24 -: Април 30, 2008, 16:54:12 pm »
Ако пролатин и окситоцин са отговорни за лактацията,
Няма ли начин да ги инжектиран на жените, които искат да кърмят?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Помощ - спира ми кърмата
« Отговор #25 -: Май 13, 2008, 08:49:44 am »
Съжалявам, че пиша доста късно, но едва сега видях темата. Единствения начин за увеличение на кърмата е да се слага бебето на гърда по-често. Аз съм лежала със Стефи по цели часове. Също така това колко се изпомпва за 5 мин не е мерило. Едно кърмене трае минимум 15 мин и бебето много по-добре "изсмуква" майката. Кърмя сина си вече 9-ти месец и знам доста по въпроса. Не се подвеждайте по чайове и айряни,добрее да ги има, но нищо не заменя "цокането" на бебо.
Успех в най-важното след раждането - кърменето!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!