Аз мисля, че първо трябва да направиш ДНК тест за хламидия и да видиш дали си я преборила. Това, че преди 2 години си я имала, не значи, че я имаш още, още повече че си се лекувала. Има много момичета, които се лекуват от хламидия и забременяват нормално.
Лекарят само един цикъл ли направи фоликулометрия? Един цикъл не показва нищо. Необходими са поне 3. Можеш да си помогнеш сама като мериш БТ. След 3-4 месеца ще имаш черно на бяло дали по БТ метод имаш овулация или не. Освен това можеш да правиш тестове за овулация в домашни условия. Но един цикъл не е показателен и доказателвство.
С Клостила внимавай много. Той не е така безобиден както мнгоо хора мислят. Не можеш да го приемаш до безкрай. Имаме статия тук за негативните последици, прочети я.
В България обикновено се прави тест за проходимост на тръбите преди да се предпише Клостил. Твоят лекар защо го е отказал?
За хормоните-прави се ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин, Тестостерон на 1-3 ден от началото на кървене. Прогестерон се прави 7 дни след предполагаема или доказана овулация. Хормоните са чувститвелни. Един месец може да е така, друг-друго. Няма лошо да се повторят, особено, ако резултатите не са ти харесали предишния път.
Лапароскопията все пак е инвазия. Тя се прави, когато всички други изследвания и наблюдения са изчерпани.
Приемай фолиева киселина.
И накрая, искам да ти кажа да не се притесняваш толкова много и да не си мислиш, че задължително имаш проблеми. Човек с идеалено здраве няма. Щом като от скоро опитвате, напълно е очаквано да си збаременееш нормално. Хубаво е, че си отговорна и искаш да си здрава, но мисли и за психическия натиск, който сама си оказваш, мислейки непрекъснато за причини, поради които не става.
Стискаме ти палци бързо да забременееш и да си имаш едно здраво и хубаво бебче.
ПП. Уф, да! Бебе 2006 ме подсети! СПЕРМОГРАМА! ДА!