0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
+ ову тест и никакъв фоликул
« -: Декември 03, 2006, 20:13:41 pm »
Здравейте, имам един въпрос. На 12ти ден вечерта ову тестът ми показа категорични две чертички. На следващия ден бях при гинеколога и се оказа, че няма и следа от фоликули. Означава ли това, че теста не е отчел правилно или отчетеното повишаване на LH хормона не значи непременно че има готова яйцеклетка. Нещо не съм наясно и взех да се обърквам.

Втори цикъл след цветна снимка ми е /резултат дясна запушена тръба/ и два пъти нямам ОВУ. Не знам какво да правя...

благодаря предварително,
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: + ову тест и никакъв фоликул
« Отговор #1 -: Декември 03, 2006, 20:29:04 pm »
Ако теста за овулация е положителен, това показва, че овулацията ще настъпи след около 24-36 часа.Сам по себе си теста не е гаранция, че ще има О.Най сигурния начин е фоликулометрия.

Док само на един път ли те гледа????Тест за ову само на 12 ден ли прави?????Дай малко повече инфо ...... на колко дена ти идва цикъла????
*
« Отговор #2 -: Декември 03, 2006, 21:35:57 pm »
Хм. Интересно. Аз не разбирам много, но по моему ову тестът хваща ЛХ пика, а фоликулите растат от ФСХ.  Дали е възможно жената да си има ЛХ пик, пък ФСХ да го няма никакъв? Хормонално изследване правено ли е? Ехографът, на който те е гледал лекарят, надежден ли е? Лекарят опитен ли е?
Alexandra
« Отговор #3 -: Декември 04, 2006, 15:32:42 pm »
След всички фоликулометрии, които съм правила досега разбрах, че базална температура и тестовете са много слаб ориентир и само узито е най-достоверният метод за доказване на овулация.

Аз съм имала и ниска температура и положителни ову тестове а овулацията е била след 4-5 дни (не винаги, разбира се).

Така че, любов и редовен кекс е разковничето.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
« Отговор #4 -: Декември 04, 2006, 16:50:18 pm »
ясно! значи да разчитам на узи-то. ади, цикъла ми е 25-26 дни. Тестове си правя от няколко месеца от 10 до 15 ден. Две чертички имам на 14-ти ден. Ходя при док само един път обикновено на 13ти ден. Той ме лекува от години и смятам, че ехографа е ок.

Хормони съм правила без прогестерон. В нормата.

Нещо с меренето на БТ не се справям / не съм редовна/.

Явно трябва да се стегна - фоликулометрия /поне три виждания нали?/ + тест + БТ

Една година опити стана. Май съм си в проблемната група :balk_146:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Декември 04, 2006, 20:32:59 pm »
Мила Тесс,направи си фоликулометрия 3 месеца подред!,за да може да се разбере дали имаш ову или не.Направи я как то трябва ...започваш от 12 ден .
дано всичко да е наред.
Почти съм сигурна че твоя док не е специалист по стерилитет.
Ако случайно се окаже че няма ову,не се шашкай ....може с стимулация да се предизвика.Но в такъв случей ще се обърнеш към специалист по стерилитет,който ще ти направи необходимите изследвания за да разбере каде е причината за да няма ову.
Успех Тесс и пиши как са нещата.