0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дали е вазможно!?
« -: Ноември 28, 2006, 11:37:29 am »
Здравейте!Искам да ви помоля за съвет защото последно време съм много объркана.От август меря БТ постоянно и тя не се покачваше повече от 36.6 до този месец. Най-високата стойност беше на 21.11.2006-36.9,на следващия ден ми прокърви(но беше кафеникаво) и вече 6-ти ден температурата ми е 36.8 какво може да означава това и изобщо нещо ли е или просто много ми се иска да е нещо.Освен това последната седмица немога да спя и често имам тъпа болка в яйчниците.Моля ви кажете ми побърквам ли се!?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Дали е вазможно!?
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2006, 11:52:50 am »
Продължавай да мериш :D - БТ трябва да се задържи висока поне 14 дни след предполагаема ову, за да може да се надяваме на добри новини от теб.
Стискаме палци - за сега изглежда добре :D.

Можеш да си въвеждаш стойностите в овулационния календар на този сайт - така повече момичета ще могат да коментират, без да трябва да смятат на кой ден колко ти е била Т 8).
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 11:54:59 am от peti_pati »
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2006, 11:56:04 am »
А възможно ли е да е имало овулация и каква може да е пречината да се чувствам така?
*
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2006, 12:06:48 pm »
   Моят съвет е да си намериш добър лекар, при който чрез УЗИ да проследите имаш ли овулация. Да разчиташ само на мерене на температура месеци наред и да гадаеш си е загуба на време.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2006, 12:29:15 pm »
Ами графиката ти за този месец изглежда добре :D, но според мен овулацията е възможно да е била на 20ти ден, защото след покачването тогава, Т се е задържала висока в следващите 6 дни.
Погледнах ти графиките и за предишните ц. - някакви изследвания правила ли си до сега - хормони, фоликулометрия?
Намерихме нашето синче.
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2006, 12:32:51 pm »
Преди 2 месеца изследвах хормони и сега пия Примолут-Нор5 и Герикапс по схема вече втори месец.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2006, 13:07:12 pm »
Не съм запозната много с това лекарство, но доколкото разбирам е прогестерон.
Лекаря при който ходиш какво казва?
Нещата са много комплексни, а от кратките ти отговори аз лично не мога да си съставя картинка на вашия случай :D (напр. от колко време опитвате, на колко сте години, освен хормоните други изследвания имате ли).
За това и се въздържам да ти дам конкретен съвет. Най-важното е да намериш правилния лекар, на когото да се довериш и да си начертаете план за действие.
Във форума има страшно много информация, а ако имаш конкретни въпроси момичетата ще ти помогнат с каквото могат, но посещението при лекар не може да се замени с нищо :D.
Успех!
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2006, 19:27:27 pm »
Моята температура също не се покачва повече от 36.9. Но все още не знам това проблем с хормоните ли е, т.к. не съм правила хормонални изследвания. Защо лекарката ти е предписала тези лекарства?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2006, 19:41:49 pm »
Преди 2 месеца изследвах хормони и сега пия Примолут-Нор5 и Герикапс по схема вече втори месец.
Когато задаваш въпрос, подавай своевременно цялата информация, особено какви лекарства приемаш. В противен случай рискуваш да получиш неправилни отговори.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

peti_pati

• 746
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2006, 08:58:47 am »
Моята температура също не се покачва повече от 36.9.

БТ не е задължително да се покачва над 37С - при всяка жена е индивидуално. Важното е да има двуфазност в графиката  :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #10 -: Ноември 29, 2006, 10:07:37 am »
Благодаря ви,че откликнахте веднага и ми дадохте надежда!Наистина имах нужда от това!Знам ,че е твърде рано да си мисля за най- хубавото,но чесно казано след като септември гениколога ми ми каза ,че нямам кой знае какви шансове да зачена съм доста подтисната.Ако не е приятеля  ми и неговата подкрепа всичко щеше да ми изглежда още по-страшно.Чесно казано от 3 години знам че имам сериозен проблем.Две години пих Диане-35(предписани от гениколога ми).След като ги спрях миналата година нещата се влошиха.Като ми започнеше менструацията и продължаваше докато не започна да пия някакви лекарства.
Този месец наистина се чувствам различно и имах нужда да споделя.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2006, 12:15:08 pm »
Защо гинеколога ти смята, че почти нямаш шансове да забременееш 8O!!!
Очевидно имаш проблем на хормонално ниво щом ц. ти е толкова нередовен. Моят съвет е да се насочиш към специализирана клиника по стерилитет и да направиш необходимите изследвания, а и със сигурност ще получиш адекватно лечение там.
Ако се наложи разбира се :wink:.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2006, 12:32:41 pm »
Изразих се неправилно,за което се извинявам!Не че изоб що немога да забременея,а че ще трябва да се намеси и медицината.Чесно казано сега тайничко се надявам да не се окаже прав .:trash: :oops: