zachatie@gmail.com
facebook
За нас
Контакти
Вход
Новини
Библиотека
Овулационен календар
Форум
Направете дарение
Библиотека с информация по въпросите на стерилитета
Вход
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Вход
Boxed Container
Hide Carousel
www.zachatie.org
Репродуктивно здраве
Опити за забременяване
(Модератори:
rally_pat
,
petqst
,
marsi
)
Кърмене и зачеване
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Надолу
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dalila
7
Кърмене и зачеване
«
-:
Ноември 22, 2006, 23:07:17 pm »
Здравейте, момичета!
Имам детенце на година и половина, още го кърмя.
Цикълът ми се възстанови февруари – т.е. имам редовен цикъл вече 9 месеца. Правим опити да забременея от 2 месеца, питам се дали кърменето пречи на забременяването (нали пролактинът е с повишени стойности тогава), но пък си имам цикъл, а и често пъти жени забременяват докато кърмят? Въпросът ми е – трябва ли да спра да кърмя, за да забременея?
Благодаря предварително за отговорите!
Активен
Мели
Д-р Мариела Даскалова
12161
Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Кърмене и зачеване
«
Отговор #1 -:
Ноември 22, 2006, 23:14:15 pm »
Можеш да имаш цикъл, но да нямаш овулация. Двете неща не винаги вървят заедно.
А и повече като изключение жените забременяват, докато кърмят.
Активен
"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
dalila
7
«
Отговор #2 -:
Ноември 23, 2006, 12:53:47 pm »
Овулация имам, два пъти пробвах с тестове и освен, че я усещам, тестовете също я отчитат
Активен
Мели
Д-р Мариела Даскалова
12161
«
Отговор #3 -:
Ноември 23, 2006, 12:56:21 pm »
Тестовете за овулация отчитат само пик на ЛХ (лутеинизиращ хормон), след който евентуално трябва да настъпи овулация.
Дано не ти звуча твърде песимистично, всъщност се опитвам да ти кажа, че на практика е малко по-сложно, отколкото ни се иска.
Активен
"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
dalila
7
«
Отговор #4 -:
Ноември 23, 2006, 14:07:31 pm »
Напротив, много ти благодаря, че ми отговаряш. :thankyousign:Искаш да кажеш, че макар да има пик на лутеинизиращия хормон е възможно да НЕ настъпи овулация ли?
«
Последна редакция: Ноември 23, 2006, 14:09:45 pm от dalila
»
Активен
Мели
Д-р Мариела Даскалова
12161
«
Отговор #5 -:
Ноември 23, 2006, 14:18:12 pm »
Да. Но е възможно и да няма проблем с овулацията. Отиди на една фоликулометрия за всеки случай.
Активен
Димитър Кудоглу
le
601
«
Отговор #6 -:
Ноември 25, 2006, 18:41:06 pm »
Година и половина кърмене?!Че това си е цял Крали Марко!Доста трудно ще го отбиеш-ще има да те гони по петите... :eat:Мисля,че като го отбиеш ще стане и второто,Късмет!
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Нагоре