0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Кръгла маса под егидата на Президента
« Отговор #40 -: Ноември 09, 2006, 22:15:41 pm »
Рали, не съм много съгласна с тебе. Аз съм провеждала такива уроци - с ученици от горния курс, с войници и с роми, жени и мъже. Повярвай ми, слушаха ме изключително внимателно. Вярно, от време на време се чува по някоя псувня, някой ударен от хормона войник се опитва да се изрепчи, някой ученик се мъчи да се направи на интересен пред съученичките ... е, не казвам че е лесно, но като се овладее аудиторията, след това винаги сме просрочвали времето, определено за занятието и винаги са ставали много интересни дискусии.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #41 -: Ноември 10, 2006, 08:25:52 am »
Мели, явно си зависи и от човека, който изнася уроците, както и от училището, в което се провеждат... Всичко е много относително  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #42 -: Ноември 10, 2006, 09:20:37 am »
Като чета какво пишем тук, си представям един от безбройните американски филми, в които се започва с побоища по коридорите на училищата, с хаос в учебните часове, с пострадали ученици и учители (нещо, на което ставаме свидетели в последно време у нас). След това се появява една мъъъничка, крехка учителка, която има амбицията, желанието и постоянството да "спаси" децата от самите тях. И накрая добре познатия ни хепи-енд - всички се обичат, най-големите врагове са първи приятели...

Да, прави сте да кажете "много филми гледаш", но човешкото въображение не може да надскочи прекалено много битието на самия себе си. Всяка разказана история е провокирана от 2 неща: 1. някоя истинска случка, която дава тема на историята и 2. стремежа на човека да направи околния свят по-добро място за живеене за себе си и особено за децата си.

Вярно е, че тийнейджърите днес нямат нито страх, нито уважение към учители, че даже и към родители. Но все пак на нас ни предстои да станем родители някой ден. Не мога да допусна, че някоя от нас си представя възпитанието на дете така: да си кюта тихичко и да стиска палци нейното дете да не попадне в лоша среда, да не му мине някоя "гениална идейка" през главата, да не се сети, че може да използва псувни в речника си, да замери учителя си с презрял домат в час...

Нали ние ще сме възпитателите? Не зависи ли от нас поне малко какъв човек ще стане детето ни? Е, значи въпреки песимизма си сме длъжни да правим каквото трябва.

Тук усещам, че отклоних доста темата на Стратегията за борба със стерилитета. Но като се замисля, възпитателната роля на училищата хич я няма. Той стерилитета е само капка в морето на всичко, на което трябва да бъдат учени децата.

Извинете за излиянията!
« Отговор #43 -: Ноември 11, 2006, 13:58:21 pm »
Мели, д-р Стаменов изяви желание да дойде на кръглата маса, ако може да помогне с нещо. Той ми спомена днес за някаква пресконференция, организирал някаква безплатна зала на БТА за тази цел.. Ама ми беше неудобно да го разпитвам още и да си предлагам услугите...
« Отговор #44 -: Ноември 12, 2006, 09:27:25 am »
Рали, не съм много съгласна с тебе. Аз съм провеждала такива уроци - с ученици от горния курс, с войници и с роми, жени и мъже. Повярвай ми, слушаха ме изключително внимателно. Вярно, от време на време се чува по някоя псувня, някой ударен от хормона войник се опитва да се изрепчи, някой ученик се мъчи да се направи на интересен пред съученичките ... е, не казвам че е лесно, но като се овладее аудиторията, след това винаги сме просрочвали времето, определено за занятието и винаги са ставали много интересни дискусии.
Предполагам, че това е важно-не техният учител по биология да им проведе часа, а да влезе външен лектор-специалист в областта, за да предизвика интереса им. Но лошото е, че добрите специалисти сда малко в БГ и немогат да се клонират. :wink:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #45 -: Ноември 13, 2006, 12:15:06 pm »
Той ми спомена днес за някаква пресконференция, организирал някаква безплатна зала на БТА за тази цел.. Ама ми беше неудобно да го разпитвам още и да си предлагам услугите...
Проучих за какво става въпрос, благодаря, че спомена :D
След срещата с президента може да направим една пресконференция там. Тъкмо ще направим равносметка на годината.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #46 -: Ноември 13, 2006, 12:50:57 pm »
Ултра, да предам ли нещо на Стаменов? Ще го виждам честичко тия дни, че пункция наближава...   :lovedock:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #47 -: Ноември 13, 2006, 16:24:03 pm »
сетих се още нещо. лекарства които вече се отпускат от касата да се отпускат и за бременност или забременяване ако имат отношение към тях. т.е. клексана напр. се отпуска от касата но за след инфаркт, инсулт и др. идеята ми е проблеми с износването за които се изписва клексан също да бъдат добавени (напр. антифосфолипиден синдром)
абе така го обясних че сама не се разбирам ама ако друг ме разбере браво на него...
като казвам аз че имам проблеми с изразяването друг път да ми вярвате :?...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #48 -: Ноември 14, 2006, 12:05:29 pm »
Ултра, да предам ли нещо на Стаменов? Ще го виждам честичко тия дни, че пункция наближава...   :lovedock:
Успех на пункцията :goodluck:
Сега си мисли за яйцеклетките, а с доктора ще се чуем тия дни :D

*
« Отговор #49 -: Ноември 14, 2006, 18:00:55 pm »
Аз съм провеждала такива уроци - с ученици от горния курс, с войници и с роми, жени и мъже. Повярвай ми, слушаха ме изключително внимателно.

Да покрепя Мели. Няма логика да не им е интересно и да не слушат, след като ще се говори за неща, които ги няма написани в учебниците, но в същото време -неща, за които те така или иначе си говорят, но помежду си, тайно и къде разбрали, къде неразбрали. Щом са въпроси, които ги е срам да зададат на родителите си, ослушват се като гърмяни зайци. Имам малък опит с деца от дом, предимно ромчета. Макар че трябваше по друго да работим, те не спираха да ме провокират и да искат да чуят още и още хем за моралната, хем за биологична страна на нещата. Може да ви се стори лудост, но интересният урок е този, в който децата участват. Аз, ако бях на 13-14, и ни бяха събрали само момичетата, да ни поговорят за овулацията, да ни обяснят, покажат, пък накрая да ни раздадат по един тест и да ни пратят в тоалетните да ги направим, щях да го помня това нещо цял живот, а не на 27 да се чудя какво е това белтъкоподобно, дето излиза от мен и да си мисля, че е гъбички.

Извинявайте за отклонението. Исках само да подкрепя Мели.
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #50 -: Ноември 19, 2006, 01:36:53 am »
Кръглата маса се отлага за декември поради заетостта на президента.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #51 -: Ноември 19, 2006, 17:46:46 pm »
Тъкмо ще има време да се синтезират предложенията и да се селектират по теми.
« Отговор #52 -: Ноември 20, 2006, 11:25:04 am »
Да ще има време за по-стабилна подготовка.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #53 -: Ноември 20, 2006, 11:57:01 am »
Той ако продължава да е толкова зает, няма да му остане електорат при тази демографска криза. Обидно е - втори път да се отлага...

« Отговор #54 -: Ноември 20, 2006, 16:57:59 pm »
То може да излезе, че се опитват да бягят от проблема, но не трабва да отстъпваме-голям зор беше да го преизберат пък сега не го интересуват нашите проблеми.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #55 -: Ноември 21, 2006, 00:11:06 am »
Не знаех,че за втори път се отлага масата,то ако беше друга маса едва ли... :lol:Намирисва на замазване на положението... :?
« Отговор #56 -: Ноември 21, 2006, 17:22:55 pm »
Нали той беше дето преди известно време повдигна темата за демогравската криза в България?! Пък сега отбой или много приказки и прах в очите на хората. Не е честно!!! :balk_77:

*
« Отговор #57 -: Ноември 22, 2006, 13:50:06 pm »
 Щом има едно, две ще има и три. Явно искат да избягат от проблема. Декември ще е месец, в който всичко се върти около приемането ни в ЕС.  Ще я отложат още веднъж, ше видите, декември е само две седмици, останалото са празници и т.н
« Отговор #58 -: Ноември 23, 2006, 16:01:55 pm »
Освен да направим нова акция "Буркан" но този път пред президентството или нещо друго за пред медиите 2bg

« Отговор #59 -: Ноември 24, 2006, 07:53:31 am »
Тази кръгла маса се организира от сдружение "Настоящи и бъдещи майки". Може би трябва ние да организираме една кръгла маса, защото голяма чат от исканията на СНБМ са изпълнени и може това да е причина за забавяне на нещата.