здравей миличка благодаря че ми отделяш от времето си,и аз заради киста и аз незнам от кога я имам може би от много години 3 или 4,аз сам от Стара Загора и един тъп лекар ми я откри и пих противозачатачни много време,лекарства и нищо гадината си стои и това е около 4-5 см.и стои все така,сега не пия хапове от 5,6 месеца и пак така си стои гадината,но не мога да забременея аз сам на 33.от няколко месеца ходя при д-р Даскалов,трябваше да правя лапаро тази седмица,но сега пак ще чакам че на него му се налага да се мести от Торакс и т.н.и ще трябва да изчакам 1 месец,тъкмо се настроих,но ще чакам това е,тои каза че маи е шоколадова и не се повлиява от медикаменти,страх ме е да не се превърне в рак толкова време стои там но не расте слава богу,незнам....дано всичко е ок,правих всияки изледвания,хормони.имунологични,цитонамазки и всичко е ок,щит.жлеза е ок.и така,не ме боли само от време на време тъпа болка,но аз имам и колит и вече незнам какво ме боли.това е моята история.с какво се лекуваш,има ли ефект,касмет от мен.един пат да доиде време за това лапаро и да се махне тази гадна киста ще ми олекне на душата.благодаря че ме излуша.