0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не спукан фоликул дуфастон съвет
« -: Ноември 19, 2006, 17:58:58 pm »
здравеите,момичета смених си гениколога и се оказа че сам изгубила много време .Оказа се след прегледа че имам киста 34мм не спукан фоликул  и ми исписаха дуфастон след няколко прегледа с вагинален екограф.Въпроса ми е след като не се е пукнал ф.значи нямам овулация дали се лекува тази липса на овулация и това значили че само инвитро е  начина да бъда мама. Стана много объркано извинете и за невежеството и за непросветеноста ...но мислех че е въпрос на време да забременея а сега  съм в паника и се чувствам много глупава че не разбирам много от нештата написани тук.благодаря на тези които ще ми обърнат внимание
Re: Не спукан фоликул дуфастон съвет
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2006, 18:24:24 pm »
Успокой се! Задържан фуликул обикновено се пука с идването на М. Ако само това е проблема и дума не може да става за ин витро. Може би трябва да си провериш хормоните, но първо трябва да се отървеш от кистичката. Слушай доктора и не изпадай в паника.
Успех!

lb2f
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Не спукан фоликул дуфастон съвет
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2006, 19:36:12 pm »
Първо се маха кистата. Ако не се спука сама с идването на менструацията, обикновено за следващия цикъл се изписват противозачатъчни.
Два-три дни преди предполагаемата овулация обикновено се слага прегнил за пукането на фоликула при склонност към задържане.