0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ендометриоза+мъжки фактор
« -: Февруари 15, 2007, 16:33:58 pm »
Аз съм нова тук, но да споделя какво ми е на главата след почти две години неуспашни опити. В началото при мен уж всичко беше наред. Направихме и спермограма, която беше много лоша. Няма да забравя как изглеждаше мъжа ми след като разбра резултата. Не бях го виждала така, сякаш беше загубил надежда. Микробиологията също не беше добра. Лекувахме хламидии. Разбира се двамата. Той започна да пие витамини и билки.Втората спермограма беше малко по-добра, а третата вече ставаше за инсеминация и като че ли в тунела се появи една малка светлинка. Решихме да пробваме няколко месеца и ако не стане по естествен път, да се обърнем към клиника за стерилитет. Междувременно реших да си направя цветна снимка, бях някак спокойна за себе си,никога не съм имала проблем с цикъла,с овулацията, нито с хормоните. Обаче се оказа, че не е съвсем така. При прегледа ми откриха киста със съмнение, че е ендометриозна. Така, че ми предстои един много дълъг път…За сега се настройвам психически за лапароскопия. Другата седмица съм запазила час при двама лекари, ще видим какво ще успеят да ме убедят да направя. Казаха ми, че за забременяване можем да мислим най-рано другата година (ако се направи лапаро,след това 6 месеца лечение) и че сме за икси. Ще ми е приятно, ако чуя мнение на някой, който има повече опит в лечение на мъжки и женски проблеми едновременно. И изобщо какво мислите,имаме ли шансове да бъдем щастливи?
*
Re: ендометриоза+мъжки фактор
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2007, 16:43:28 pm »
Добре дошла, Мерси.
Шансове имате, разбира се.
Започни с лечението на проблема при теб. Едновременно с това мъжът ти да продължи приема на витамини и антиоксиданти.
Най-важното е да се ориентирате към специализирана клиника по стерилитет и да начертаете плана за действие.
И не мисли за времето. Дори и сега да можехте да започнете опитите, това не гарантира моментален успех.
важно е да откриете проблемите и да се борите адекватно с тях.
Тук има много информация по въпроса. И много хора, готови да ти подадат ръка.
Късмет и лек път.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2007, 21:39:58 pm »
три месеца за лечение на ендометриоза след лапаро са напълно достатъчни. дори при наличие на мъжки проблем. една двойка с подобни проблеми вече гледа бебе :D.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2007, 00:16:41 am »
Здравей, Мercy! Разбира се, че имаме шансове да бъдем щастливи! Горе главата, миличка! Просто трябва да си извървим пътя..... В края му ни чакат  :babyflips:  Ние запоначнахме с мъжки фактор, после едндометриоза, добави за разкош хидросалпингс и антиспермални антитела-направо икси. Но за всяко нещо има решение-чуй какво ще те посъветват докторите и стъпка по стъпка започни да действаш! Знам какво е да искаш да започнеш веднага с инвитрото,щом се е стигнало до него така или иначе, но знам и че от избързване няма смисъл! Колко голяма е кистата при теб? След този преглед третирахте ли я с противозачатъчни, например. Проследявана ли е? Все пак има само съмнение за ендометриоза, а може и да не е :balk_600:...  Мисли позитивно! Късмет и успех!
*
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2007, 08:23:31 am »
Благодаря Ви за успокоението.Кистата е около 3 см.Сигурно ще кажете, че е малка,но аз не искама да става по-голяма.Откриха я миналия месец,така че не съм  имала много възможност да я проследявам. Не са ми изписвали никакви лекарства,лекарката беше сигурна, че е ендометриоза и трябва операция.Старая се да мисля позитивно,но и съм свикнала да очаквам възножно най-лошото, за да няма след това лоши изненади.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2007, 09:03:31 am »
Mercy,

Надежда има - ще стане :D!
Мисля, че си на прав път - избери си лекар и специализирана клиника (както са те посъветвали и другите) и действайте по план :D.
Кураж  :crossfingers:.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2007, 11:54:30 am »
здравей,mercy!!! :D

не се паникьосвай отдалеч!!изход има и ти си се упътила към него!!,но...това с кистата не е за подценяване!!!
хубавото при теб е,че знаеш предварително за ендометриозата и в никакъв случай не прави опити да забременееш,докато не си сигурна,че всичко е преминало!защо ти го казвам това-защото аз не знаех,че съм с ендометриоза-забременях,но...мисед в края на 5мес.
причината е точно ендометриозата!!! 3год след това последва лапаро,леки аномалии при съпруга-сега съм подала док за инвитро!
това е накратко моята история!
смело напред - изходи има и във вашия случай! :goodluck: :balk_103: