0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

АнДжи

Хистероскопия с местна упойка
« -: Ноември 07, 2006, 21:12:34 pm »
Здравейте, следващата седмица ми престои хистерескопия с местна упойка при д-р Тюфекчиева в Майчин дом. Преди 2 години ми правиха диагностична хистерескопия в Шейново с пълна упойка. Откриха ми полип, но не го премахнаха. Ако някой е претърпял хистероскопия с местна упойка, моля ви, да сподели! Притеснява ме болезнено ли е поставянето на упойката, къде се поставя (извинявайте за невежеството) и евентуални проблеми. Разбрах, че трябва да постъпя един ден предварително и да остана един ден след манипулацията. Четох във форума, че повечето момичета престояват в болницата само един ден. Много ще съм благодарна на всички отговори и мнения!
*
Re: Хистероскопия с местна упойка
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 17:27:56 pm »
Аз бях оперирани от д-р Тюфекчива мин. година. Ако операцията е лека, тя може да те пусне да си спиш в къщи в деня след операцията. Ще бъдеш със спинална, не местна упойка. Местната упойка се поставя на мястото на поставянето на спиналната упойка ( а това е до гръбнака в областа на кръста), така че е сравнително лесно се поставя спиналната упойка по принцип. Като страничнен ефект получих главобол, но това не се случва много често. На мен самата преди 3 мес отново ми поставяха спинална и този път нямах никакъв главобол. Може да ти се гади малко след поставянето на упойката, но то е нормално и минава бързо.

*

АнДжи

« Отговор #2 -: Ноември 09, 2006, 09:21:49 am »
Много ти благодаря! Аз вчера успях да се прегледам форума и видях доста полезни неща. Дано всичко да е ок. Аз съм много се страхувам от всякакви медицински интервенции и колкото и да е смешно ми става лошо като ми вземат кръв. Още веднъж много ти благодаря!
*
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2006, 09:53:23 am »
Здравей, Правена ми е диагностична хистероскопия с местна упойка при д-р Славчев в частна клиника.
Упойката мисля че се постави като инжекция, но цялата процедура беше за около 40 минути и не беше болезнена!
Не се притеснявай!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2006, 18:58:26 pm »
 Здрасти АнДжи!

Искам да попитам защо след като са ти открили полип не са го премахнали????
*

АнДжи

« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 10:52:03 am »
Здравей Kriska,
полипът ми го откриха преди може би 5 години, но първоначално само ме наблюдаваха. Не можаха да ми го махнат, защото не се вижда къде е захванат. Поради тази причина преди 2 години д-р Попов ми направи хистероскопия в Шейново, но не го махна, защото каза, че не разполагали с необходимия уред ???. Аз се бях успокоила, още повече че нямам никакви оплаквания. Но всеки път като отида на лекар и всички ми казват, че трябва да се махне. Тогава реших да отида на консултация при д-р Тюфекчиева и сега ще видим какво ще стане. Довечера ще и се обадя да се разберем, макар че умирам от страх.   
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2006, 19:34:29 pm »
Здрасти АнДжи,
Не се страхувай аз съм с теб  :bighug: а и доколкото знам не е страшна манипулация. Малко ме претисни защото и моя полип го откриха отдавна. На мен д-р Попов ми каза че полипа трябва навсяка цена да се махне... Вече 18 ден чакам резултатите от биопсията. На теб правиха ли ти биопсия??
*

АнДжи

« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 09:43:05 am »
Здравей, не успях да си отворя пощата събота и неделя, заради това ти отговарям чак сега. Не, на мен не са ми правили биопсия. Не се притеснявай от хистероскопията в Шейново. Всички бяха много мили и внимателни. Правят манипулацията с пълна упойка, така че нищо няма да усетиш. Стискам палци!