0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Невролог-периферна нервна с-ма
« -: Юли 09, 2007, 14:03:39 pm »
Момичета, трябва ми  насока,съвет за невролог,но такъв,занимаваш се с периферната нервна система.
Мъжът ми има проблем със спорадични болки в областта на гръбнака и кръстта.Ходихме в началото при ортопеди/4 на брой/, после при невролози, но имам чувство ,че попаднахме на такива,които претупаха набързо и ни пратиха да си ходим.
Мъжът ми изпи над 5 вида антиревматични  лекарства и антибиотици..Последният невролог изписа Милгамма, Ибутоп гел...Ами продължава да го боли.От май месец е така.Така,че ако имате впечатления от някой наистина добър специалист-споделете,че  ми е много притеснено.
Re: Невролог-периферна нервна с-ма
« Отговор #1 -: Юли 09, 2007, 14:17:26 pm »
Ами те невролозите по принцип изучават нервната система като цяло-централна и периферна.
Аз лично не съм чувала за тясна специализация в една от двете.
 Направиха ли му ЕМГ -това изследване дава по-ясна представа за състоянието на периферните нерви? Щом проблема е около гръбнака,би могло да се направи скенер или ЯМР ,или най-малко рентгенова снимка ,за да се диагностицира евентуален проблем или да се отхвърли такъв.
 Аз бих те посъветвала ,да се насочиш към практикуващи невролози. Имам предвид ,такива които работят и в болници , и амбулаторно.
Съжалявам ,че не мога да ти помогна с конкретно име , но сигурно някой ще го направи!