0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dagemiel

Ако някой има опит да сподели. Искам, ако е възможно да ги направя всички на едно място и да са качествено направени. Благодаря ви.
Зависи как смяташ да ги направиш - аз специално реших да не се боря със Здравната Каса, направления и така нататък и си ги направих в Кандиларов http://www.kandilarov.com/index.php?lang=bg. Според мен резултатите им са достоверни, можеш да си ги провериш онлайн с парола, която ти дават.

На самият сайт има и ценоразпис, така че можеш да отидеш подготвена...

Надявам се другите момичета да се включат и да ти дадат информация за други лаборатории...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Тази информация и на мен ми беше много полезна.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ама какви изследвания ще си правиш щом не сте започнали опитите? 8O
Всеки уважаващ себе си човек си прави годишни профилактични прегледи, друго не ти е необходимо.
Цитат
Автор д-р Васил Даскалов - Акушеро - гинекологична болница Торакс, гр. Пловдив   
16. 01. 2004

Скъпи бъдещи майки, позволявам си да насоча вниманието ви към тази тема, защото я намирам актуална.
В сайта БГ МАМА ( http://www.bg-mamma.com/contents.php?id=322 ) в рубриката '' А. Диагноза на бременността при първо посещение до ІІІ лунарен месец'' са изброени всички необходими изследвания за начална бременност.
Моето мнение е, че всички те трябва да бъдат направени ПРЕДИ забременяване, е не след това. Това се нарича предконцепционен скрининг.

Мотивите ми са следните - винаги е по-добре за пациента да се прави профилактика, отколкото да се правят аборти по медицински показания или спонтанни, както и да се пренебрегва риска от раждания на деца с малформации (увреждания).
Ако една жена не е боледувала от рубеола и няма имунитет, съществува възможност по време на бременност да се разболее от рубеола, което може до доведе до тежки увреждания на плода и ще причина за аборт по медицински показания. В случаите на липса на имунитет се прави ваксинация, след която не се препоръчва забременяване минимум три месеца.
Ако жената е болна от остра токсоплазмоза. Лечението е антибиотично и изисква предпазване от забременяване. Подобно е положението и с други инфекции - напр. хламидия.

Отделно от изследванията, но важно уточнение - желателно е всяка жена 3 месеца преди забременяване (или поне 1 месец преди) да започне прием на фолиева киселина - тема, разглеждана многократно във форума. Целта е профилактика на малформации, свързани с невралната тръба - напр. спина бифида. Това си го знаете, само напомням.

lb2f