0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
запушена тръба - ?
« -: Октомври 23, 2006, 17:45:15 pm »
Здравейте,

миналата седмица ми правиха цветна снимка и тя показа непроходима дясна тръба. Сигурно е вярна, защото миналата година оперирах миома в дясно и резултатът са сраствания. Но прочетох тук, че е възможно да има спазъм на тръбите и снимката да не отчита вярно. Възможно ли е наистина? И колко време още да пробвам с тази тръба преди да пристъпя по-нататък / опитваме от година/? 

поздрави,
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: запушена тръба - ?
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2006, 20:54:08 pm »
Тесс има и талива случеи!Понякога се получава спазъм на тръбата и снимката показва непроходимост.Неразбрах обаче дали си само с една тръба.?
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2006, 12:27:41 pm »
здравей Тес, аз съм с подобен проблем, след цватна снимка , която показа дясна запушена и след 6 месеца безуспешни опити, направих лапароскопия и се оказа че и двете ми тръби пропускат, просто дясната е направила спазъм на снимката. Няма как да разбереш какво е положението при теб, без такава операция, но дано не стигнеш до нея и просто чудото да стане. Успех и късмет
*
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2006, 14:20:46 pm »
Не, Ади с две тръби съм, но така съм се изказала, че не е ясно:))
Медина, лекар ли ти назначи срока 6 месеца и после лапаро? Моят доктор ми говори за инсе, не споменава лапаро. Вероятно вярва 100% на снимката.

целувки и благодарности
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2006, 16:37:17 pm »
Тес, моята снимка ми я прави Стаменов, той веднага ми каза че според него най-добре е лапароскопия, защото може тръбата да е запещена в началото и да се отпуши, а и така се виждат много неща които не могат да се открият с УЗ. Аз го попитах за инсеминации, но нали знаеш, че те се правят със стимулация, при дясна запушена тръба, ако ти тръгне фуликул от десен яйчник отива ти целия месец, а нали знаеш колко са вредни стимулациите за яйчниковия резерв. Аз сама реших да изчакам 6 месеца, като се надявах че при ову с ляв яйчник може и да си забременея, но след като не стана си направих лапароскопията и едо че излезе че и двете тръби ми пропускат. Така че, моя съвет е направи си лапароскопия, ако може да се премахнат някой от срастванията докторите ще го направят, ще ти надупчат яйчниците и поне ще знаеш какво ти е положението в действителност. Аз си мислех че е много страшно, но не е, всичко минава за 2 дни.
*
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2006, 17:15:32 pm »
благодаря за съветите, Медина!

ще изчакам два месеца и после ще действам. тези запушвания са заради миомектомията и сигурно няма да могат да се премахнат, но надеждите остават!!

на теб пожелавам едно сладуранско бебе в най-скоро време!!! :goodluck: