0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
Стимулация+цветна снимка
« -: Февруари 18, 2008, 20:42:23 pm »
Здравейте!
Бих искала да ви помоля да изредите причините и нещата, които водят до запушване на маточните тръби.
Ходих на лекар и говорихме за стимулиране на ову при мен и цветна снимка. Той е добър специалист, помогнал на много момичета от Варна да имат деца, но ме озадачи твърдението му, че при нормален сексуален живот без възпалителни/болестни процеси у партньорите не е непременно задължително да се прави цветна снимка. Все още не сме решили как ще действаме при мен. Каза ми, че могат да ми я направят, но от споделеното при прегледа от мен и от изследванията ми не вижда основна причина за такава манипулация преди стимулацията. Не я изключва напълно, но и не ме задължава.

*
Re: Стимулация+цветна снимка
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2008, 21:40:36 pm »
Е той от каде знае,че всичко е наред с тръбите ти,това че нямаш в момента възпаление не означава,че всичко е наред!?Цветната снимка не е нищо страшно,така че по-добре е да не рискуваш да пиеш хапчета преди снимката.
*
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2008, 07:06:48 am »
Аксиния, за да ти направят стимулация, трябва да сте наясно със състоянието на тръбите. Какъв е смисъла да те стимулират ако те са запушени? А при обикновен преглед не може да се установи дали са проходими или не. Затова, първо снимка на тръбите - не е страшно, а после евентуално стимулация. Забравих нещо много важно - имате ли спермограма, направена от специалист?

*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2008, 09:12:14 am »
Да имаме спермограма с много добри показатели.

*
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2008, 14:27:05 pm »
И според мен трябва да се направи цветна снимка преди каквато и да било стимулация.Ако тръбите са запушени няма смисъл от нея.Цветната снимка не е страшна така че по-добре си я направи.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 14:36:16 pm »
Ако правите опити от поне 6 месеца - аз бих се снимала.
На въпроса ти:

Инфекции /хламиди, ТВБ.../
Простудни заболявания - тежки
Предишни операции, аборти, раждания...
В частност хидросалпингса, може да се появи в следствие на възпалителни процеси на орган от коремната кухина.

Желая ти добри резултати!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2008, 15:31:22 pm »
Според мен , цветната снимка е задължителна преди стимулация :goodluck: