0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

VVanessa75

Мили момичета днес за първи път влизам във Вашия форум нова съм и съм малко притеснена от около десетина дни имам следния проблем уж ме боли кръста, а болката е съсредоточена само от ляво и преминава към крака преди време моята гинеколожка ми спомена, че имам уголемен ляв яйчник и при преглед обикновенно точно този яйчник ме наболваше, опитваме вече около 6 месеца /съзнателно/ да забременея, но все не става, като отида на лекар все ми казват всичко е наред, но тази болка вече ме притеснява. Имала ли е някоя от Вас такъв проблем.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: болки в кръста и преминаване към яйчницте
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2006, 09:35:10 am »
Отиди на лекар.
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2006, 09:38:45 am »
Лали би ли ми препоръчала лекар - компетентен на територията на гр.София, но нека да работи със Здравната каса
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2006, 09:41:53 am »
За преглед /в случая предполагаемо възпаление/ бих ти препоръчала д-р Иванова от Медстом /на ъгъла на Дондуков и Раковска/. Работи с касата.
Не е подходяща обаче за стерилитет.
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2006, 10:12:14 am »
Здравей Ванеса!
Твоят случай много прилича на моя. От половин година изпитвам болки ниско, долу вляво. За тази цел съм ходила при 4-ма гинеколози. Първата ми изписа антибиотик, защото съм имала възпаление. Изпих ги, болките не отминаха. Другите 3-ма не видяха нищо обезпокоително. Но болките си продължаваха и се засилиха, отидох по спешност на друг лекар и ми каза, че имам възпаление на левия яйчник и че е  силно уголемен. На всичкото отгоре имах непукнал се фоликул. Минах двуседмично лечение с антибиотици и ми предстои физиотерапия. Болката все още си я има, но за щастие, яйчника ми не е така силно подут, както преди. И аз като теб правих опити за забременяване 3-4 месеца - безуспрешни, незнам дали причината е тази. Но е напълно вероятно т.к. както ти споменах,че  явно от възпалението фоликулите не са се пукали.
Успех в лечението и гледай да го излекуваш, защото моята докторка ме наплаши, че може възпалението да обхване и тръбите, което просто ме ужасява.
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2006, 10:55:16 am »
Благодаря ти Моника дано днес успея да хвана личнаият си лекар и да отида на преглед
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2006, 11:52:09 am »
Здравей, Ванеса. Аз също имам подобен проблем с болките в областа на яйчниците и поради тази причина отидох на лекар. Гинеколожката констатира, че имам възпаление в дясно (след груб преглед и имах чувството че ще ме изкорми). Отидох при друг док., който също ме прегледа но отхвърли диагнозата (при втория преглед въобще не усетих болка). Все още имам тези оплаквания от време на време и се надявам да намеря стабилен доктор на когото да вярвам, така че не се доверявай на едно мнение ако трябва се консултирай с още 100 доктора.  :goodluck:

Относно температурата: Къде я мериш?
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2006, 12:17:45 pm »
орално меря базалната си температура
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2006, 12:18:45 pm »
извинявам се анално я меря да това е верният отговор още веднъж извинете
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2006, 12:19:38 pm »
Хайде, стига се извинява. :lol:
Тук сме за да си помагаме и не се извиняваме за щяло и нещяло.
Извинение само в много краен случай.
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2006, 16:09:40 pm »
Момичета вчера бях на лекар притесненията ми бяха неоснователни проблеми с яйчниците нямам, но ми каза, че това било ишиас - диагнозата ме очуди ама какво да се прави ще пия хапове и това е. От утре ги почвам дано поне болката помине малко