Явно в повечето случаи тук е грешка да изразиш мнение, и то по въпроси, за които си малко или много си компетентен.Лека вечер.
Айде пък ся - Ния, много те уважавам, но не прави такива крайни заключения. Пример съм аз - казвам си мнението, когато сметна , че е редно и се старая да го отстоявам, а ако се уверя , че не е правилно, просто се извинявам.
По темата - мълчах, но все пак ще го напиша :
1. Факт е, че много аптеки финансово се управляват от лица, които хал хабер си нямат от фармация и просто купуват дипломи на магистър фармацевти като използват името и професията им за регистриране на аптека. В подобни аптеки работят фелдшери и мед. сестри - от тях не бих очаквала професионализъм. Апропо на мен лично ми се случвало като питам колко млу/мл отчита уринния тест за бременност да ме гледат като изкопаеми в аптека до МЗ - произволен пример;
2. Владимиров не е черната овца , която го описвате. Не всеки има познат шеф /понякога във фирми като Лбира или Санита и дилър върши работа/, та да си поръчва лекарствата на доставни цени. Нали се сещате, че човека е нарушил ЗАЛХМ за да помогне на х-пациентка и с това си рискува по-големи главоболия от печалба /ако я има, в което се съмнявам/ от 30 лева, защото в ЗАЛХМ има административно-наказателни разпоредби с доста солени глоби.
3. Има много некомпетентни лекари, но има и много некомпетентни фармацевти /изключвам писалите по темата фармацевти/, както и има много некомпетентни юрсисти /примерно/ - във всяка професия е така.
4. Това, което правя аз, когато фармацевта ми каже, че дозировката не е правилна - звъня на лекаря, изписал лекарството. Консултирам се с друг лекар , ако трябва. Основно правило при мен е, когато ми е предписано лекарство преди да го купя, е да прочета листовката му. Ако ми е предписан блистер - изисквам такава. Ако ми кажат пък, че не могат да ми я дадат - искам им лекарствения справочник - инфофарм или нещо подобно.
5. Евро, на мен ми писна да бъдеш на всикчо и всички опозиция тук.
Май е време да се заключи тази тема, че доста се отклонихме от първоначално зададения въпрос.