0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Stelliana

е пак за кистите
« -: Септември 21, 2006, 14:45:47 pm »
Здравейте момичета!
Този месец исках да правим опити за бебе, но по към 12-тия ден от цикъла започна силно да ме пробожда болка ниско вляво. Тази болка си я имам от доста време насам, но според 3-ма гинеколози абсолютно нищо ми нямало. Отивам на лекар и какво да видя!! Киста 3 см. Казаха ми, че имам възпаление на левия яйчник и затова фоликула не се е пукнал. Предписа ми антибиотик, за да се излекувало възпалението и фоликула щял да се спука. След 1 седмица съм пак на лекар.
Кажете ми момичето има ли вероятност след антибиотика да се оправят нещата. Кога ще мога да започна пак опити за забременяване? Ограничени сме във времето защото, по-голяма част от времето сме разделени по чужбина. Ако наистина се пукне лошия фоликул и дай боже възпалението се излекува от антибиотика, мога ли да пробвам за бебе следващия цикъл.
Ако единия яйчник прави такива проблеми и си събира кисти възможно ли е  забременяване.
Извинявайте за въпросите, но още не мога да се съвзема от новината,не успях да изляза и от болницата и се разплаках.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: е пак за кистите
« Отговор #1 -: Септември 21, 2006, 15:17:15 pm »
 Успокой се, не е станало кой знае какво. Не е краят на света  :D
От антибиотика възпалението на яйчника ще мине и всичко ще е наред.
След като кистата се резорбира още следващият месец може да си има нормална овулация и дано да стане чудото.  :D
Яйчника е 'болен' и може би затова фоликула не се е пукнал и се е образувала киста / това си е нормално, за болен орган/
Това, че се е образувала киста в единият яйчник, неозначава ,че ще се образува и в другият / дори не мисля, че пак ще се образува киста/
Пожелавам ти при следващото посещение при лекаря да те очакват само хубави новини / които да споделиш с нас/ ;)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: е пак за кистите
« Отговор #2 -: Септември 22, 2006, 10:46:16 am »
Случва се. По всяка вероятност кистата се дължи на възпалението. Би трябвало следващият месец всичко да е наред.
Отиди да се прегледаш в началото на цикъла и ако няма проблеми - давай напред.
*

    stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #3 -: Септември 25, 2006, 16:48:17 pm »
Здравейте момичета! Изпих си антибиотика и отидох пак на лекар. Кистата за щастие се е пукнала, но яйчника все още не се е бил "прибрал". Изписаха ми още един антибиотик. В сравнение с предния преглед яйчника ми е по-добре. Но  все още си имам пробождаща болка. Възпалението ми било "средно". Видимо наистина яйчника ми не е така подут, както преди седмица. Малко се притеснявам, че един след друг ще пия антибиотици. Не трябва ли да има някаква малка почивка между тях? А какво друго да вземам, за да спомогна лечението? Някакви полезни чайчета да пия или и аз незнам какво. Чай от маточина, жълт кантарион, а и някакви чайове за бъбреците, че и без това са ми малко проблемни. Малко ми поолекна, но явно това възпаление няма да отшуми така лесно, а само до  нова година имам време за опити за забременяване:-(((
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: е пак за кистите
« Отговор #4 -: Септември 25, 2006, 17:03:40 pm »
Поздравления за добрата новина.
Лекарят си знае работата - след като ти го е изписал -трябва да изпиеш антибиотика, а колкото до билките, може да си ги пиеш постоянно и колкото ти се иска. Няма да ти навредят.
Възстановявай се бързо и скоро да ни изненадаш с още по-хубава новина ;)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2006, 09:01:19 am »
Здравейте момичета!
Незнам дали скоро ще ви изненадам с хубава новина. Изпих си и втория антибиотик, но болките ниско долу, вляво изобщо не отшумяват.Поне да бяха намалели малко, че да знам, че е започнало оздравяването. Няма да се отърва скоро от това възпаление ми се струва. Единствено като си погледна корема и левия ми яйчник не е така очевидно подут както преди. Днес съм пак на лекар, но ако ми изпише други лекарства вече наистина много ще ми дойдат. Да не говорим, че последните дни изобщо не изтърпях сипрофлоксацина. Имах някакво гадене и неразположение. При първия преглед докторката ми каза, че може и физиотерапия да ми назначи ако не мине от антибиотика. Явно ще ми се наложи. Как искам само да оздравея!
Re: е пак за кистите
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2006, 10:47:40 am »
Момичета искам да ви попитам следното-август месец ми закъсня М с една седмица отидох на лекар и той каза ,че вижда жълто тяло около левия ми яйчник , но беше доста уголемен. След два дни обаче ми дойде, цикъла ми мина нормално както всеки път около пет дни, но понеже имах записана час отново за преглед след 10 дни от първия преглед отидох, доктора каза че левия яйчник все още ми е леко уголемен, но видя че и десния ми е с жълто тяло но с нормални размери.Та той предположи че не е настъпило пукване на фоликула при левия яйчник и той затова толкова дълго време се е задържал уголемен.Явно това е т.нар. ануволаторен цикъл, права ли съм. Сега обаче е отново месеца в който трябва да овулира левия ми яйчник, дали всичко ще е наред как мислите...
*

    Stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2006, 16:37:55 pm »
Здравейте момичета!
Ходих на лекар, докторката ме преглежда дълго и ми каза, че не вижда вече проблем с яйчника ми. Но това, което ме притеснява е, че болките не са затихнали. Тя ми каза, че щом е така ще ми назначи физиотерапия - за около 10 дена след като ми приключи М.
Това ще рече,че още един месец губя от и без това малкото си  време за забременяване. Преди половин година пробвах около 3-4 месеца и нищо не стана.
Амииии продължавам да се надавам, какво друго ми остава за момента?!:-))
Re: е пак за кистите
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2006, 13:29:08 pm »
  Здравей!!!Моята история е почти като твоята.И ние с моят-вече годеник се разделяме за по 6.7 месеца и сме заедно по 4.5.От 3.4 месеца си правим бебче ама не става.Преди 2 гд.ме боляха яйчниците и отидох на лекар и възпаление.пих 4 антибиотика за по 10 дни без почивки но адските болки не спираха.Смених лекаря защото вече се чувствах натровена.Другата като ме видя ми вика-е как да ти мине като ти имаш киста а не възпаление.Започнахме с противозачатъчни.но пак ме болеше дори като сядах и дишах.Пак направих смяна на лекаря и този път ми казаха че наистина съм имала възпаление което е почти излекувано а тръбите ми бяха станали като корабни въжета.Каза също че точно такова възпаление се получава при аборт.Като се позамислих и попрочетох малко инфо се оказа че наистина 2.3 мес. преди това съм имала спонтанен аборт.Кистите всеки мес.си ги имаше.Ходих на физиотерапия и още след 20дни тръбите ми станаха меки и не ги усещах при прегледал.Сега няма и помен от възпалението но кистите си останаха.Ходих още на доста лекари и някои казват-споко нищо ти няма а други си ми казаха дори без преглед че може и да нямам деца.И аз не знам вече.Страшно много искам бебче а никой нищо не ти казва.Сякаш не им се занимава на лекарите.Знам че опитите ни са отскоро но вече започвам да се шашкам.Ще те посъветвам да си намериш наистина добър лекар и да не се занимаваш с глупаци докато не е станало по-сериозно.Този който разбира си личи !!!УСПЕХ!!!!!!!  :balk_40:
*

    stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2006, 14:42:10 pm »
Мерси за инфото Перушинка!
Да наистина 3 месеца опити са много малко за да се притесняваш. Пожелавам ти да стане в най-скоро време!
 Моята болка още не е отшумяла. И най ме боли вечер. Физиотерапията ще ми започне след края на М., но той пък все още не идва. Закъснява с 3 дни. И това взе да ме притеснава:-(
Re: е пак за кистите
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2006, 15:51:37 pm »
  А друг път случвало ли ти се е  да ти закъснява?Защото на мен ми се случи веднъж да ми закъснее с 1 седмица и после се разбра че съм била бременна но съм пометнала. :?
*

    stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #11 -: Октомври 06, 2006, 16:59:17 pm »
Да закъснявало ми е!
Най-голямото ми закъснение беше 10 дена. Но предния цикъл(преди това закъснение ми беше само 27 дена). Винаги месеците, когато правя секс ми закъснява. Когато половинката ми я няма и не правя секс ми идва точно за 30-тия ден. Незнам какви са причините.
Re: е пак за кистите
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2006, 19:43:02 pm »
  Ох Това е лудост.Имам чувството че до края на живота си няма да мога да си разгадая женското тяло.Физиотерапията наистина ще ти помогне и е хубаво след извесно време пак да проведеш един курс-профилактично!Стискам ти палци!!!Дано и ние този път да сме успели с бебето че моят любим заминава след 2 седмици и няма да го има няколко месеца.
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: е пак за кистите
« Отговор #13 -: Октомври 07, 2006, 05:42:13 am »
Здравей Стеляна! Дълго време се чудех дали да пиша по твоята тема, но сега пак се зачетох и като човек минал през доста проблеми заради подобни възпаления искам да ти споделя някои мои мисли. Първо искам да поясня, че не искам да те изплаша, и без това си видимо притеснена и те разбирам напълно.Първо какво искам да отбележа за болката, която описваш и не минава въпреки антибиотиците, мисля че има вариянт да не е приложено подходящо лечение, другото е че може да има възпаление на тръбата. Аз бях така доста време и не обръщах внимание на болките, което след себе си донесе много последтсвия, които няма да споменавам сега. Наистина ще е хубаво да лекуваш възпалението на яйчника, за да не се превърне в хронично, после става трудно за лечение. И също мисля, че ще е добре да се следиш на узи, за да видите дали не задържаш фоликули все още. Ако не си правила мисля, че ще е добре да поговориш с лекаря си и да направите една цветна снимка. Пак искам да кажа, че не искам да те плаша :D, може, и се надявам да се окаже нещо безобидно и скоро да се похвалиш  с добри новини. :D Успех и пиши как са нещата.
*

    stelliana

Re: е пак за кистите
« Отговор #14 -: Октомври 09, 2006, 10:17:53 am »
Здравей Наха!
В действителност думите ти ме поизплашиха. Но честно и на мен са ми минавали такива мисли за възпалена тръба. Все пак повече от половин година я влача тази болка. Сега чакам да ми дойде М, за да отида след него на физиотерапия. Дано се повлияе и дано се окаже достатъчна. Ако е възпалена тръбата, как трябва да се лекува?
Аз съм склонна винаги да си мисля най-лошото и да изпадам в паники и тежки депресии. Понякога си мисля, че точно с мислите си докарвам проблемите си.
Интересно нямала съм никакви проблеми, но откакто започнах опитите се появиха всичките ми оплаквания. Вече 5-ти ден ми закъснява, дали да не отида на лекар да видя каква е причината. С една тръба възможно ли е забременяване?