0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моите изследвания
« -: Август 24, 2006, 14:27:08 pm »
Здравейте момиччета. На мен ми пристои инвитро и реших да направя предварително и имунологични при д-р Конова.Е днес получих резултатите. :balk_145:
1/ Умерено положителни антикардиолипин ИгМ антитела.   
  Анти-кардиолипин IgM   15.89 (+)   (N<10, Low pos. 10-20,
Med. pos. 20-80, High >80)
Препоръки: Aspirin protect 100 mg, по 1 табл. вечер, 10 дни преди, по време и след ЕТ. Контролно изследване на антителата при положителен тест за бременност и преценка за терапия по време на бременността в зависимост от резултата.
2/ Повишени CD3-CD56+CD16+ NK клетки.         
   CD3–CD56+16+NK-клетки   15.6%   (N<12%)
Препоръки: Intralipid (разреден), еднократна инфузия на 7-10 ден преди ЕТ. Контролно изследване – при положителен тест за бременност.
3/ Понижено ниво на Инхибин В на 3 ден от МЦ.
   Inhibin-B   29.41    (N>45 pg/ml)
Препоръки: повторно изследване на 3 ден от следващ цикъл или резултата от един цикъл да се има пред вид от лекуващия АГ при определяне на протокола за стимулация.
Това е за сега. Тайничко се надявах всичко да ОК, но уви.  :balk_144: :balk_145: :balk_146:Септември месец  пак съм при д-р Конова да повторим изследванията.
« Последна редакция: Август 24, 2006, 20:20:45 pm от mini »
*
А сега накъде?
« Отговор #1 -: Август 24, 2006, 15:13:54 pm »
Здравей flower, дано при повторното изследване инхибина е в норма. Аз също чакам резултати от доц. Конова, но нещо се забавиха и взех да се притеснявам. На теб след колко дни ти бяха готови и след колко дни получи резултатите, защото аз говорих със секретарката й по телф. и тя ми каза, че са готови, но уви още нямам отговор?
А сега накъде?
« Отговор #2 -: Август 24, 2006, 18:32:21 pm »
Пратих серум на 14.08 и вчера секретарката ми се обади,че садотови резултатите и днес получих отговор.
Много се надявам да е в норма инхибина другият месец и ще направя всичо възможно да отида до Плевен, а не да отделя серум в друга лаборатория, както е този месец.Когато отидох да си получа серума се оказа, че са забравили да го центруфугират( така ли се казва?).Цялата процедура продължи към 15 мин.
Другото, което ме учуди,е съотношението на хормоните 
  LH   13.87    (1-15  mIU/ml)
   FSH     6.01   (до 12 mIU/ml)
Досега съм ги изследвала и вънаги съотношението е 1:1.Изсладвани са в Пловдив.Надявам се това да е само този месец.
Момичета, да ви питам можели стимулациите да доведат до понижаване на инхибина?
Re: Моите изследвания
« Отговор #3 -: Август 25, 2006, 16:34:04 pm »
Цветенце, и при мен с антикардиолипина и НК клетките положението е горе-долу същото.
Но какъв е този препарат, дето ти го е препоръчала за вливане? Досега бях чувала само имуновенин да изписват...

А също и как изследва НК клетки със серум, нали това точно изследване се правело само с пресна кръв?

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #4 -: Август 25, 2006, 17:35:41 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Но какъв е този препарат, дето ти го е препоръчала за вливане? Досега бях чувала само имуновенин да изписват...
Хранителна добавка е.
Информация на руски Интралипид®
Информация на английски INTRALIPID®
« Отговор #5 -: Август 25, 2006, 17:41:38 pm »
ЕМК са жизнено необходими съставки, които не се произвеждат в организма ни и трябва да се набавят отвън. Според СЗО поне 3% от калориите трябва да идват ЕМК (при подрастващи, бременни и кърмачки - двойно).

ЕМК влизат в състава на естествените липиди, които изграждат стените и мембраните на всички живи клетки. Те регулират преминаването в и от клетката на различни вещества и я предпазват от токсини, бактерии, вируси и алергени. Участват в синтеза на простагландините (хормоноподобни вещества, регулиращи тъканния метаболизъм) и в поддържането на телесната температура.

ЕМК са необходими за работата на имунната система и на всички жлези с вътрешна секреция като щитовидна, надбъбречни, полови и пр. Те регулират кръвното налягане, намаляват отлагането на холестерол в кръвоносните съдове и забавят процеса на неговото образуване. Намаляват болките и слабостта в ставите, и помагат за нормализиране на теглото чрез изгаряне на вредните мазнини.
При недостиг на ЕМК се появяват окапване на косата, лющене и инфекции на кожата, зиморничавост, съдови увреждания, преждевременно състаряване, влошаване на умствените функции, симптоми, свързани с нарушаване на изолацията на нервните влакна, раздразнителност, пременструално напрежение, намаляване на фертилността на жените и оплодителните способности на мъжете, и пр.
В по-високи дози ЕМК са естествени антиагреганти (не позволяват слепване на еритроцитите). Те предпазват от сърдечно-съдови заболявания като инфаркт, инсулт, белодробна емболия, смущения в периферното оросяване (в т.ч. гангрена). Редовното им приемане намалява опасността от инциденти при хора с вече развили се сърдечни болести.
Доказано е също тяхното антиканцерогенно, противовъзпалително и противоалергично действие, което е важно при профилактиката и лечението на артрит, астма, сенна хрема, екземи, псориазис и други алергични, автоимунни и дегенеративни заболявания.
ЕМК участват в производството на хемоглобин, скъсяват времето за възстановяване след умора и намаляват вредата, нанасяна от твърдите мазнини, тъй като пречат на слепването им и ги диспергират.
Човешката обмяна е устроена така, че липсата само на една необходима съставка се отразява неблагоприятно и даже фатално на здравето. Добавянето на витамини например не може да замени липсата на минерали. Като знаем всичко това, можем да си дадем сметка от какво лишаваме организма си, ако не приемаме ЕМК. Впрочем най-страшното е, че повечето хора изобщо не се замислят по въпроса, въпреки че от това буквално зависи животът им!
Доказани ползи от ЕМК:
•   увеличават жизнеността и гладкостта на кожата, блясъка на косата, мекотата на ръцете, плавността на мускулните движения;
•   регулират кръвната захар; увеличават издръжливостта на студ; укрепват имунната система.
•   важни са за развитието на мозъка на зародиша и за поддържането на мозъка и психиката у възрастните (участват в обновяването на нервните клетки)
•   предпазват от сърдечни болести, инсулт и образуване на кръвни съсиреци в белите дробове;
•   важни са за надбъбречните жлези и за образуването на спермата - особено необходими са на мъже, водещи активен полов живот (губят се със спермата).
•   предпазват от рак, диабет и много дегенеративни състояния, особено такива свързани с остаряването;
•   предпазват от и лекуват артрит, астма, ПМС, алергии, възпалителни заболявания, мултиплена склероза, задържане на вода в тялото, груба суха кожа и др.

url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Август 25, 2006, 18:15:01 pm »
а какво означава съкращението ЕМК?
*
« Отговор #7 -: Август 25, 2006, 18:16:31 pm »
ЕМК - есенциални мастни киселини
« Отговор #8 -: Август 25, 2006, 18:19:17 pm »
За NK клетките дадох кръв на място, а само за инхибина пратих серум.
« Отговор #9 -: Септември 15, 2006, 20:22:56 pm »
Днес получих резултатите от повторното изследване на инхибина.Положението е почти същото, както и предният месец -
   Inhibin-В -32.38
   LH - 13.52
   FSH -10.27
Направих изследване и на ТАТ 1.22 (+)/(N<1.1) и МАТ-0.98 (-)/(N<1.1).
Така като гледам  ще трябва да посетя и ендокринолог :cry:.