0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за ендометриозата
« Отговор #20 -: Януари 12, 2007, 12:46:14 pm »
Притеснява ме това.......болки по време на секс/макар,че са ми казвали ,че е заради обърнатата матка/

За първи път чувам, че заради обърната матка имаш болки по време на секс 8O
Аз съм с обърната матка и нямам болки по време на секс, но може и да е индивидуално.
*
« Отговор #21 -: Януари 12, 2007, 13:32:50 pm »
Здравей Juli4ka, не искам да те плаша, но непременно вземи сериозни мерки за тая киста. Аз съм с ендометриоза, никой от лекарите не беше видял кистата която при лапарото се оказа че имам и всички твърдяха че имам обърната матка, оказа се че си е съвсем нормална просто ендометриозните сраствания я бяха фиксирали по такъв начин че е изглеждала като обърната, не кавам че и при теб е така, но вземи мерки защото, ако имаш ендометриоза това си е сериозно заболяване и колкото по навреме се почне с лечението толкова по добре.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #22 -: Януари 14, 2007, 14:00:47 pm »
Жуличка,аз съм с диагноза ендометриоза ІV степен и с отстранен яйчник и тръба именно заради ендометриозна киста.От две години ходене на ултразвукови прегледи общо 5 пъти съм имала задържан фоликул, като единия път беше ендометриозната киста която се появи,порастна и ми изконсумира яйчника общо за 2 месеца и половина.Единия път беше след стимулация с клостилбегит и фоликула се пукна преди следващия цикъл,веднъж след започване на противозачатъчни при вече пораснал доминантен фоликул,веднъж в цикъла след неуспешно инвитро и само веднъж без никаква предистория,но тогава пак се пукна преди следващия цикъл.Във всички останали случаи съм имала нормална овулация,даже ранна 10-12 ден,а няколко пъти с по два фоликула,вкл. и след като останах с един яйчник.Не съм имала никакви симптоми на ендометриоза.Просто през цикъла след третата неуспешна инсеминация отидох на преглед за да решим как ще продължим и тогава ми откриха кистата.Дори цикъла през който беше операцията имах два фоликула,които се пукнаха.Не знам как би могла да се ориентираш по някакви съвсем не задължителни признаци.Вероятно ще трябва сама да решиш дали да се подложиш на диагностична лапароскопия за да си спокойна за себе си,че си проверила всички възможни причини за някакъв проблем.Желая ти каквото и да решиш да нямаш такова заболяване и скоро да забременееш.Успех!

П.П. Забравих да спомена,че поради прекратяване на програмата за лечение на ендометриозата не съм се лекувала със Золадекс или Диферилин.Решихме да вложим тази сума в инвитро.Опита ни беше неуспешен,но няма нищо общо с ендометриозата.
« Последна редакция: Януари 14, 2007, 14:04:28 pm от Dji-djo »
« Отговор #23 -: Януари 14, 2007, 20:29:10 pm »
Привет, момичета!
Аз също реших за себе си,че  ще настоявам за диагностична лапароскопия.То така да се целим на посоки ,пък каквото излезе-не става.Това са само нерви,невидение,а и по-лошо може да стане.Но, досега не е излязло предложение от док. за такава процедура. Явно момичетата от форума са прави,че на бургаските лекари това им е коронен номер....виждат,че проблем има и той не е в тяхната компетенция,но.....!Както и да е,те не са ми виновни-здравето си е мое и аз трябва да настоявам!Ще посетя лекарката и ще пиша!
Благодаря Ви  :bighug:
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #24 -: Януари 16, 2007, 21:36:19 pm »
Привет момичета , аз също съм с ендометриоза , открита след коремна операцоя по повод на киста- 7 см. Премахнат ми е левия яйчник и тръба , там ендометриозата е направила големи поразии , както и кистата. Сега се лекувам с Золадекс (надявам се успешно). Според моят Доктор при наличието на ендометриоза в тръбата (макар и само 2-3 мм) няма как да се забременее.
« Отговор #25 -: Януари 30, 2007, 20:54:42 pm »
ЗДРАВЕЙ ДИМА, СПОРЕД МЕН Е ДОБРЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАШ И СЪС ДРУГ СПЕЦИАЛИСТ. АЗ СЪМ СЕ ЛЕКУВАЛА СЪС ЗОЛАДЕКС И СЪЩО СЪМ СЪС ЕДИН ЯАЙЧНИК.
« Отговор #26 -: Февруари 01, 2007, 10:27:54 am »
ЗДРАВЕЙ ДИМА, СПОРЕД МЕН Е ДОБРЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАШ И СЪС ДРУГ СПЕЦИАЛИСТ. АЗ СЪМ СЕ ЛЕКУВАЛА СЪС ЗОЛАДЕКС И СЪЩО СЪМ СЪС ЕДИН ЯАЙЧНИК.

Здравей Stefmm , след твоето лечение с Золадекс какви странични прояви имаше , ако е удобно да споделиш и кога имаше първата менструация след инжекциите .  благодаря
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2007, 00:01:02 am »
След лечението няма странични ефекти, има по време на лечението, но с идването на първия цикъл всичко отшумява, поне при мен беше така. Не е чак толкова тежко и страшно, в името на крайната цел всичко се преживява.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2007, 18:06:47 pm »
здравей диме ,както ти отговори лейди луна така е, но при всеки е индивидулано, след колко време идва цикъла, при мен беше след 2 месеца, иначе по време на инжекцийте все едно си в критичестата, на мене ми се случи точно лятото и беше доста неприято, но нямаше начин