Здравейте,момичета!Вчера ходих до Плевен да си взема резултатите от Доц.д-р Конова.По нейна препоръка си бях пуснала inhibin B,fsh,lh и изследване на генетични фактори свързани с тромбофилията но,по мое искане си пуснах и кръвен тест за хламидия-профилактично.Дойде ми като гръм от ястно небе IgG-1.70(+) IgA-2.03(+) и д-р Конова ми предписа Doxyciclin но, много се съмнявам в ефикасноста на този антибиотик,при наличието на толкова нови :roll:През септември или октомври бяхме планирали икси но,сега адски съм притеснена дали ще можем да се отървем от хламидията и да продължим напред .Ако не се доизлекуваме пречи ли за икси-то?Дали да не потърся и друго мнение за лечение?
Като при всеки инфекциозен процес, така и при Хламидията има няколко фази.
Според антителата, болестта при теб е във фаза - между ранна фаза и разгънат отговор на инфекцията.
IgM антителата са показател за остра хламидиална инфекция, но обичайно рядко се откриват.
IgA антителата са също показател за остра инфекция /това са антитела
на лигавиците/.
IgG антителата са показател за настояща, хронична или минала инфекция
Най-просто казано в момента си болна от тази инфекциозна болест. Трябва да се лекувате и двамата/ партньора също/ По време на лечението да няма полови контакти - има опасност от реинфектиране.
Според мен Доксициклина е добър вариант.
Повторен тест на антитела (А и Г)- след най-малко 40 дена след лечението.
Просто се довери на д-р Конова - много е добра.
Не се притеснявай не е толкова страшно това че ти е открита Хламидия - едно адекватно антибиотично лечение ще реши проблема.
Не мисля, че ти трябва второ мнение. Най много да попаднеш на някой лекар който не разбира достатъчно от основни моменти в патогенезата на хламидиалната инфекция.
Желая ти успех