0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хламидия
« -: Август 22, 2006, 22:35:40 pm »
Здравейте,момичета!Вчера ходих до Плевен да си взема резултатите от Доц.д-р Конова.По нейна препоръка си бях пуснала inhibin B,fsh,lh и изследване на генетични фактори свързани с тромбофилията но,по мое искане си пуснах и кръвен тест за хламидия-профилактично.Дойде ми като гръм от ястно небе 8O IgG-1.70(+) IgA-2.03(+) и д-р Конова ми предписа Doxyciclin но, много се съмнявам в ефикасноста на този антибиотик,при наличието на толкова нови :roll:През септември или октомври бяхме планирали икси но,сега адски съм притеснена дали ще можем да се отървем от хламидията и да продължим напред :?:.Ако не се доизлекуваме пречи ли за икси-то?Дали да не потърся и друго мнение за лечение?  :help1:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*
Re: Хламидия
« Отговор #1 -: Август 22, 2006, 23:19:13 pm »
Миличка ,
в момента това което се сещам е че Ig A отчиташе антитела а Ig G- минала инфекция т.с.титъра показва че си имала среща,така да се каже с хламидия, но не и че в момента си болна.Друго-по принцип хламидия се лекува с доксициклин или с ацитромицини така че не пречи да си  изпиеш антибиотика и след 14 дни да пуснеш отново изследване за контрола.Относно това дали пречи на иксито -наисина нямам представа но пък по добре резултата да е хубав преди АРТ.
Успокой се засега и пиши какво става :)
« Отговор #2 -: Август 23, 2006, 11:56:33 am »
И аз мисля, че до АРТ-то трябва да сте разкарали хламидията. Не се притеснявай за доксициклина, плюс това има вносни аналози- дотур или нещо подобно бил примерно австрийския. Иначе и аз съм чувала лечение със Сумамед (и аналози) или Доксициклин (и аналози). Сакаш повече със сумамед се лекуват хората ...
За контролата - не знам 14 дни не са ли малко, на мъжа ми му препоръчаха след 45 дни да му е контролата!! Или ако я правиш на 14-ти ден, то после я повтори пак за всеки случай. Мъж ти изследва ли се?

Много е неприятно, но трябва да я разкарате, успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #3 -: Август 23, 2006, 18:38:48 pm »
Оф,какво да ви кажа момичета :roll: край няма,цяла година чаках този момент :(,въстановявах се от първия опит,правих изследвания днес даже ходих да си взема час за ендокринолог- не че имам оплакване просто да го изклуча като проблем.За съжаление нямам време и днес си взех Доксицилина но,ако не се излекувам от първия път май доста ще ме забави.Neva,сигурна ли си че,е само стара инфекция защото мисля че,Конова ми каза че,имам стара и нова инфекция? FreshBreeze а какви са тези аналози,взимат ли се без лекарско предписание?Мъжът ми не се е изследвал но,ще ги пие профилактично и после ще му пуснем контрола и на него.
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*
« Отговор #4 -: Август 23, 2006, 21:29:33 pm »
Миличка ,да-сигурна съм иначе не бих ти го написала.
IgA-отчита антитела
IgG-минала инфекция
IGM-инфекция в  момента
Вие IgM изследвахте ли или само А и G?
А относно антибиотиците-никакъв антибиотик не се препоръчва без лекарско предписание-знаеш,но пък каквото и да избереш,ципрофлоксацина  доксициклина/независимо български или немски/, или   сумамед са класика в лечението на хламидия.

« Отговор #5 -: Август 23, 2006, 22:50:32 pm »
Neva,изследвали са ми само IgA и IgG.Не е ли редно да ми изследват и IgM :roll:?До колкото разбирам това доказва че, съм имала инфекция но не се знае дали във момента имам:?: :help1:
« Отговор #6 -: Август 24, 2006, 00:42:29 am »
Розалин, най-добре се изследвай за хламидия с проба от цервикален секрет. Тогава най-точно можеш да разбереш дали имаш активна инфекция.
За доксициклина - не се притеснявай. Повярвай ми години сме се борили с гадната хламидия, пила съм какво ли не - сумамед, вибрамицин, рулид, ципрофлоксацин, и какви ли не още, от скъпи - по-скъпи антибиотици, и не и не, не изчезва. Накрая простият и евтин доксициклин реши проблема. Само те подсещам да се консултираш с лекар какво да приемаш срещу гадните гъби, които се появяват вследствие на лечението с антибиотик. Аз приемах нистатин и б-комплекс. Успех ти желая от сърце.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Август 24, 2006, 08:29:19 am »
Здравейте,момичета!Вчера ходих до Плевен да си взема резултатите от Доц.д-р Конова.По нейна препоръка си бях пуснала inhibin B,fsh,lh и изследване на генетични фактори свързани с тромбофилията но,по мое искане си пуснах и кръвен тест за хламидия-профилактично.Дойде ми като гръм от ястно небе 8O IgG-1.70(+) IgA-2.03(+) и д-р Конова ми предписа Doxyciclin но, много се съмнявам в ефикасноста на този антибиотик,при наличието на толкова нови :roll:През септември или октомври бяхме планирали икси но,сега адски съм притеснена дали ще можем да се отървем от хламидията и да продължим напред :?:.Ако не се доизлекуваме пречи ли за икси-то?Дали да не потърся и друго мнение за лечение?  :help1:

Като при всеки инфекциозен процес, така и при Хламидията има няколко фази.
Според антителата, болестта при теб е във фаза - между ранна фаза и разгънат отговор на инфекцията.
IgM антителата са показател за остра хламидиална инфекция, но обичайно рядко се откриват.
IgA антителата са също показател за остра инфекция /това са антитела на лигавиците/.
IgG антителата
са показател за настояща, хронична или минала инфекция

Най-просто казано в момента си болна от тази инфекциозна болест. Трябва да се лекувате и двамата/ партньора също/ По време на лечението да няма полови контакти - има опасност от реинфектиране.
Според мен Доксициклина е добър вариант.
Повторен тест на антитела (А и Г)- след най-малко 40 дена след лечението.
Просто се довери на д-р Конова - много е добра.
Не се притеснявай не е толкова страшно това че ти е открита Хламидия - едно адекватно антибиотично лечение ще реши проблема.
 Не мисля, че ти трябва второ мнение. Най много да попаднеш на някой лекар който не разбира достатъчно  от основни моменти в патогенезата на хламидиалната инфекция.
Желая ти успех :D

« Последна редакция: Август 24, 2006, 08:32:45 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Август 24, 2006, 17:20:48 pm »
Цитат на: Dеnis Август 24, 2006, 03:29:19 pm
Просто се довери на д-р Конова - много е добра.
В това се уверих лично,невероятено мила и отзивчива.Много съм и благодарна за всичко!Severina,мерси за подсещането :balk_600:  като изпия хапчетата смятам да отида до Торакс за контрола и посявка,дано само там да правят тест за хламидия.Момичета,много ви благодаря!Радвам се че ви има и че ви открих! :balk_21:Успех и на вас! :balk_602:
*

mistik

Имам въпросче .....
« Отговор #9 -: Август 25, 2006, 17:15:41 pm »
Здравейте момичета, преди 5 месеца си направих кръвни изследвания за хламидия - резултатите бяха следните : Ig G = 19 AE(при норма под 9 ) и Ig M = 2AE (пак при същите граници ). Днес ми излязоха новите резултати - лекарката ми беше назначила да изследвам само Ig G - имам Ig G = 3AE !!!Възможно ли е за 5 месеца така рязко да ми спадне Ig G , като се има впредвид че съм пила само 1 грам Azotrox преди 5 месеца ?
*
« Отговор #10 -: Август 25, 2006, 17:31:13 pm »
Здравей, mistik! Като гледам мерните единици имам чувството, че изследванията са правени в Цибалаб. Миналата година имах почти същите резултати, но след направено ДНК изследване и кръвно такова за хламидии в друга лаборатория се оказа, че нямам. Без да съм пила антибиотик са изчезнали някак си, ако може да се вярва на Цибалаб. Имам си вече някакво предубеждение за там. В някои изследвания може да са добри, но хламидии там не бих си изследвала отново.
Съветвам те да си направиш и един ДНК тест на цервикален  секрет за по-голямо спокойствие. Успех! :)
[/b]
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #11 -: Август 25, 2006, 22:23:16 pm »
 Здравей Розалин,

Както по-горе споменават момичетата хламидия е много упорита гадинка. За това преди всичко е най-важно да се излекуваш от нея. Миналата година ми откриха и на мен само че със закъснение(вече беше повредила моите тръби). Доктора ми изписа серия от лекарства - Далацин,Клацид и Низорал. С мъжа ми направихме една серия от тези лекарства като ни предупредиха да се въздържаме от секс за 1 месец за най-сигурно(ако не може да се използва и презерватив,но не е желателно). След като свършихме антибиотиците трябваше да изчакаме месец докато направиме повторен тест - причината е че антибиотика е още в организма ти и може да даде фалшиви резултати. Е след месец всичко вече беше наред. Това е моята история.

Успех и не се отчайвай!

« Отговор #12 -: Август 26, 2006, 22:52:09 pm »
Криска,благадаря ти :) за споделената история!И при мен е открита със закъснение,и то случайно.Аз имам една тръба на която и е правена пластика и не се знаеше дали ще проработи но, явно хламидията я е довършила а и не се знае от колко време я имам.Аз пия само доксициклин и витамин В коплекс и имам чуството че няма да се отърва от раз :roll:.
*
« Отговор #13 -: Август 26, 2006, 23:32:24 pm »
аз също какво ли не пих за хламидията и накрая се излекувах с наш   евтин доксициклин по препоръка на мой приятел д-р, който работи в САЩ. пих го 2 седмици.но все пак се консултирай с д-р. успех и дано да няма поражения.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #14 -: Август 26, 2006, 23:58:25 pm »
Криска,благадаря ти :) за споделената история!И при мен е открита със закъснение,и то случайно.Аз имам една тръба на която и е правена пластика и не се знаеше дали ще проработи но, явно хламидията я е довършила а и не се знае от колко време я имам.Аз пия само доксициклин и витамин В коплекс и имам чуството че няма да се отърва от раз :roll:.

Здравей Розалин!
Радвам се ако споделената информация ще ти е от полза.  :D
Лошото в хламадията е че колкото по-дълго вирее в теб толково повече пакости може да направи...Мисля че 1 антибиотик не е достатъчен, и ако искаш се консултирай с твоята лекарка за лекарствата които изредих по-горе. Сигурна съм че можеш да се отървеш от раз  :balk_602:

« Отговор #15 -: Август 27, 2006, 18:27:39 pm »
Момичета, благодаря ви :balk_21:!Криска аз вече пия доксициклина и след месец ще се разбере дали има резолтат от него.Ако няма непременно ще се консултирам с доктора за твоите лекарства.Успех и на вас!
« Отговор #16 -: Август 28, 2006, 13:15:10 pm »
 Да се включа и аз с моя опит :D Аз два пъти съм лекувала хламидия- първия път беше отдавна и си спомням,че бяха серия от лекарства, от които  помня само Делацин Т, но тогава не се излекувах от първия път....
 Втория път ми предписаха Доксициклин + Трихомонацид (май така беше името ) Тогава се притесних, че Доксициклина е стар и вреден антибиотик и разпитах за тази комбинация на няколко места. Е, казаха ми навсякъде, че е една от най-сполучливите.
 Успех
« Последна редакция: Август 29, 2006, 09:50:37 am от c6688tt »
*
« Отговор #17 -: Август 28, 2006, 13:42:38 pm »
[спомням,че бяха серия от лекарства, от които си помня само Делацин Тно тогава не се излекувах от първия път....

Dalacin V  е със сигурност. Dalacin T е за акне :wink:
« Отговор #18 -: Август 29, 2006, 09:49:36 am »
 Може и "С" да е било :?...не съм сигурна, все пак беше преди доста време. По - късно дочух , че се използва повече срещу анаероби