И още нещо. Тези антитела срещу ЗП и срещу ГК временно състояние ли са. В смисъл, че изследването правих в цикъла след инвитрото, в който имах задържан фоликул. А този месец фоликула се пукна както и през всички останали месеци, през които съм имала спонтанна овулация на един или два фоликула. В тези цикли пак ли съм ги имала тези антитела или е възможно примерно този месец да са в норма. За последните 24 месеца наблюдение с ултразвук знам, че съм имала задържан фоликул до следващия цикъл през 4 месеца, а един път стана на киста, която излезе ендометриозна и за 2 месеца ми унищожи яйчника. Съвсем се обърках. Тези антитела /ЗП и ГК/ на какво всъщност пречат - на пукането на фоликула, на проникването на сперматозоида в яйцеклетката или на излюпването на ембриона и иплантирането му. Питам, защото при неуспешното ни инвитро два фоликула се пукнаха сами преди пункцията, а от двата пунктирани фоликула извадиха две хубави по думите на лекарката яйцеклетки, които се оплодиха инвитро, а не ИКСИ, въпреки лошата /според ембриолозите/ спермограма и преди трансфера ми казаха че ембриончетата са много хубави, а едното даже отлично. На 3 ден бяха на 7 и на 8 деления. От прочетеното оставам с впечатление че с тези антитела които имам не би трябвало да имам овулация и не би трябвало яйцеклетките да са добри и не би трябвало да се оплодят с обикновено инвитро, а само при ИКСИ. Моля някой да ми обясни тая работа с овариалните антитела.