0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моята втора лапароскопия
« -: Август 28, 2006, 23:09:22 pm »
Здравейте приятелчета (позволете ми да ви нарека така въпреки, че не ви познавам лично,но така ви чувствам при всичката подкрепа която получавам от вас)
Пиша ви само да споделя с вас как се развиха нещата при мен а и да ми олекне мъничко.
През 2004г беше първата ми лапароскопия с резултат киста 7см на ляв яйчник с множество огнища.Последва 6 месечно лечение със Золадекс.
Преди седмица мина и втората ми лапароскопия резултат:ляв яйчник почти го няма.Докторката ми каза,че е много орязан и е останало едно малко парченце,което не функционира,така че с две думи нямам си ляв яйчник.Дали е трябвало толкова да се ореже или е можело да се съхрани,никой незнае освен доктора който ми направи първото лапаро.Десния ми яйчник си работи,но за съжаление бе намерена на него отново ендометриоза.Хубавото е ,че този път сме я хванали на време,имало е само няколко огнища,но на единствения ми здрав яйчник.Докторката ги е изгорила,не се налага лечение понеже е в ранен стадий.Матка и тръби са ми наред.Тъжно ми е момичета,толкова мъка,толкова борба а гадната ендометриоза пак се върна.Сега ще продължаваме с инсеминации и дано скоро имам положителен резултат,уж казват, че след лапароскопия има по големи шансове, но дали е така незнам.
Трябва да събера сили и да се боря момичета,но колко ли дълго ще продължи,през какво ли още ще мина?

Трябва да продължа,радвам се,че ви има вас и този форум, където мога да споделя със сродна душа.

Много късмет на всички ни момичета.
Re: Моята втора лапароскопия
« Отговор #1 -: Август 28, 2006, 23:16:37 pm »
 :bighug:Всички сме с теб и ще стискаме  :crossfingers:както винаги сме го правили всичките за всяко едно момиче в този форум.Надяваме се че все пак ще успеем всичките и дано при теб вече дойдат добрите новини.
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #2 -: Август 29, 2006, 05:40:16 am »
успех, мила!! дано наистина този път има положителен резултат!! стискаме палци!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!

« Отговор #3 -: Август 29, 2006, 06:38:01 am »
 :bighug:
Не се предавай миличка! И аз съм без един яйчник след операция на ендометриозна киста. И от моя уж бяха оставили, та даже ми бяха казали, че се възстановява и започва да функционира нормално. Но сега нищо не се вижда от него  8O В момента съм с раздута тръба и чакам за втора операция. След вчерашният преглед имам надежда, че може да мина с лапаро  :) Аз след операцията направо на инвитро отивам.  Важно е да не губиш надежда и колкото и да е трудно да се опиташ да мислиш позитивно. Стискам палци още след първото инсе да се похвалиш с добри резултати  :crossfingers:

lb2f
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Август 29, 2006, 07:36:28 am »
sunnyflower успех миличка!!!!Всичко ще се оправи!Хора с един яйчник и една тръба забременяват!!Аз имам една проходима  с здрав яйчник и една запушена тръба кадето яйчник хич го няма и ми казаха да не се надявам на него!Но съм забременявала преди но друг е въпроса че за кратко!Айде стискаме палци от тук на татък да казваш само хубави новини!!!! yahoo_17 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
« Отговор #5 -: Август 29, 2006, 10:10:45 am »
Успех миличка!
Не е леко изпитанието, през което преминаваш, но ще постигнеш желания резултат, сигурна съм. Всички тук сме с теб и ще ти стискаме палци!
Много късмет и само хубави новини чакаме от теб! :balk_21:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #6 -: Август 29, 2006, 11:50:09 am »
Здравей, искрено ти желая успех! Дано ти помогне лапарото. Най-важото - не се отчайвай - тая гад се храни не само с кръв, но и с отчаянитето ни, нещатстието ни и стреса. Мисли само за хубави неща и бъди смела. Всяка сутрин се събуждай с усмивка. Новият ден е и нова възможност да се пребориш с кистите. Стискам ти палци  :D!
Мога, стига да искам.
« Отговор #7 -: Август 29, 2006, 12:56:17 pm »
Пожелавам ти успех с инсетата, само искам да ти напомня ако има изледвания които не си направила, да направиш и тях. Къде ги плануваш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #8 -: Август 29, 2006, 13:47:13 pm »
Желая ти много късмет, sunnyflower!!! Ще успеем, трябва да го вярваме!!! :P :P :P

*
« Отговор #9 -: Август 29, 2006, 13:49:51 pm »
Пожелавам ти успех с инсетата:)
И аз ще правя втора лапароскопия и после ще действам с ин-витро.
Успех на всички в борбата с тая гад и не само с нея, със стерилитета като цяло
 :bighug: ви силно

« Отговор #10 -: Август 29, 2006, 23:29:42 pm »
Благодаря ви за хубавите пожелания момичета.Друго си е когато чуеш,че някой те подкрепя и стиска палци заедно с теб.Дано успеем всички момичета дано.Да си призная на мен вече като че ли взе да ми липсва оптимизма, но гледам да си го възвърна.

jazzybaby: и при мен беше същата ситуация.След първото лапаро ми казаха,че яйчника ми е запазен и че ще си работи, даже в епикризата ми пише запазен ляв яйчник,никой не ми спомена колко е орязан и че имам някакво си малко парченце останало там.Знаех си че имам цял яйчник.Сега преди няколко месеца когато започнах с фоликуметриите от лявата страна никога не се видя фоликул нито пък яйчник,само от дясно и сега при второто лапаро разбрах че левия ми яйчник нефункционира поради това че почти нищо няма от него. Док ми каза,че не е трябвало толкова да се орязва.Две години си живях с мисълта, че си имам два яйчника запазени.Но каквото такова,продължавам напред и това е.

Луничке аз живея в Канада и тук правя изследванията си, лапарото и инсеминациите.Първото ми лапаро беше в България само.
Направила съм всички хормонални изследвания,цитонамазка,фоликуметрии,цветна снимка,лапаро при съпругат ми няколко спермограми с много добри резултати.
Единствено не съм правила имунологични изследвания, посткоитален тест(незнам правилно ли съм го изписала) и антиспермални тела.Незнам за тези изследвания трябва ли да имам някаква причина нещо което да подсказва че може да има проблем там за да ги направя или са от задължителните? Моята докторка не ми е споменавала за тях, но ще я попитам.

Аз също ви пожелавам скоро да ви се сбъдне мечтата момичета, всички сме едно цяло поне аз така го чувствам с общи проблеми и заслужаваме скоро слънцето да изгрее и на нашата улица.